Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 13 Οκτ 2012

 

 

Επιστολή των εκπαιδευτικών

Πως (τα) πας παιδί μου στο σχολείο;

Καθηγητής: Με τι ήρθες σήμερα στο σχολείο;

Μαθήτρια: Με τα πόδια.

Καθηγητής: Τι ώρα ξεκίνησες;

Μαθήτρια: Όταν φώτισε.

Καθηγητής: Πόσα χιλιόμετρα μακριά είναι το χωριό σου από το σχολείο;

Μαθητής (αδελφός της μαθήτριας): εννέα χιλιόμετρα

.Καθηγητής: Και ήρθατε εννέα χιλιόμετρα με τα πόδια;

Μαθήτρια: Γιατί κύριε κακό είναι;

Καθηγητής: Όχι παιδί μου. Δεν είναι κακό για σένα και μπράβο σου που έρχεσαι στο σχολείο. Κακό είναι γι αυτούς που σ’ έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Ο παραπάνω διάλογος δεν έγινε σε κάποιο σχολείο επαρχίας το 60. Έγινε στην Πάτρα , στο 20ο Γυμνάσιο στις 1/10/2012, στην εποχή του μνημονίου και των περικοπών. Πέντε παιδιά γυμνασίου, από το χωριό Άνω Σούλι, ξεκινούν με τα πόδια μέσα στα άγρια χαράματα και διανύουν απόσταση εννέα χιλιομέτρων (η μισή μέσα σε δάσος) για να πάνε σχολείο. Και το μεσημέρι μέσα στη ζέστη πρέπει να επιστρέψουν με αυτά γιατί τα πόδια σε ανηφορικό δρόμο.

Και όλα ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η πολιτεία δεν φρόντισε να εξασφαλίσει την μεταφορά σε αυτά τα παιδιά και σε εκατοντάδες άλλα που κατοικούν στην Ανατολική πλευρά της Πάτρας και άλλα χωριά της Αχαΐας ή φοιτούν σε ειδικά σχολεία.

Κατά τα άλλα οι εμπλεκόμενοι ιθύνοντες, μπορεί να δηλώνουν ότι από την πλευρά τους έκαμαν ότι μπορούσαν, μπορεί να επικαλούνται ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, μπορεί να κάνουν δηλώσεις με περισσή ευαισθησία στο γυαλί ή να φωτογραφίζονται με τους εκπροσώπους της τοπικής ΕΛΜΕ που έθεσε έγκαιρα το πρόβλημα. Η πραγματικότητα είναι όμως μία. Αυτά τα παιδιά θα συνεχίζουν (μέχρι πότε άραγε;) να πηγαίνουν στο σχολείο και αυτό θα θυμούνται για να το διηγούνται και στα εγγόνια τους.

Όσο για τους παραπάνω από αυτούς, Υπουργείο, κυβέρνηση, τρόικα δεν έχει νόημα να πούμε κάτι. Με αυτούς δεν συζητάς. Γι αυτούς ξεσηκώνεσαι και τους διώχνεις. Πριν καταστρέψουν τα πάντα. Ανθρώπους και χώρα.

Δημόπουλος Βασίλης - Φυσικός στο 20ο Γυμνάσιο Πάτρας

Γραμματέας Α’ΕΛΜΕ Αχαΐας

 

Επιστολή απογόνων θυμάτων ολοκαυτώματος

Οι εξελίξεις τρέχουν.

Τελικά στις (3-10-2012) στις 7.30 μ.μ. η φιλαρμονική των Καλαβρύτων διασκέδασε!!! όποιους βρίσκονταν στην Γερμανική Πρεσβεία. Το θέμα είναι πολύπλοκο και έχει πολλές διαστάσεις.

Τόσος ενδοτισμός, τόση Γερμανολαγνεία από άτομα που κοιτάζουν καθαρά το προσωπικό και πολιτικό τους συμφέρον!!.Δεν περίμενα ότι θα έφταναν εδώ τα πράγματα και τόσο γρήγορα.

Για μας τους Καλαβρυτινούς, όσους έχουμε μείνει και ακόμα αγωνιζόμαστε, είναι τραγικές οι εξελίξεις.

Μετά τον “Καποδίστρια” αλλά ιδιαίτερα μετά τον “Καλλικράτη”, η πλειοψηφία του Δημοτικού μας Συμβουλίου είναι αδιάφορη για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Εκεί βρήκαν και πάτησαν οι Γερμανοί έχοντας βέβαια και τους πρωτοκλασάτους της κάθε περιοχής, που έφεραν τα πράγματα εκεί που τους βόλευαν για προσωπικό η πολιτικό συμφέρον.

Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και στις περισσότερες Μαρτυρικές πόλεις στην Ελλάδα.

Στην ουσία τώρα ξεκινάει ο αγώνας. Θέλει να συντονιστούμε όλοι μαζί. Σοβαρός προβληματισμός μου είναι η αναφορά του φίλου Καλαβρυτινού δικηγόρου μέσα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων ότι, με αυτές τις ενέργειες ( που επί της ουσίας πρέπει να τις επιμελείται το Υπουργείο Εξωτερικών και όχι κατά το δοκούν κάποιοι Δήμαρχοι) απεμπολούμε ( κατά τους Γερμανούς η και νομικά) το δικαίωμά μας για την απαίτηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν αποδίδω κατά κάποιο τρόπο η και επακριβώς, τα λεγόμενα του φίλου Καλαβρυτινού δικηγόρου.

Είναι ένας αγώνας που οι Καλαβρυτινοί κάνουμε αμέσως μετά το 1943 αλλά ιδιαίτερα από το 1975 έως και σήμερα.

Με όλη την εκτίμηση.

Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης - Πρόεδρος Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, - εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή.

 

 

Επιστολή των «Anonymous»

πριν την επίσκεψη Μέρκελ

Οι «Anonymous», ανάρτησαν ένα βίντεο στο youtube, με το οποίο ασκούν κριτική στην ελληνική κυβέρνηση και την τεράστια επιχείρηση ασφαλείας και τα δρακόντεια μέτρα που έχουν προγραμματιστεί προκειμένου να περιοριστούν οι διαδηλώσεις κατά της Μέρκελ.

Το βίντεο έχει τίτλο «Operation Solidarity with Greece» και σε αυτό διαβάζεται το εξής μήνυμα:

«Κυβέρνηση της Ελλάδας,

»Είμαστε οι Anonymous.

»Παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ελλάδα και πραγματικά είμαστε συγκλονισμένοι.

»Τέσσερις χιλιάδες αυτοκτονίες, 2.000.000 άνεργοι, 500.000 άστεγοι, νοσοκομεία χωρίς τα απαραίτητα υλικά, μισθοί και συντάξεις στα όρια της πείνας και πολλά άλλα. Και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να αδιαφορείτε.

»Προκαλείτε τον λαό σας προσκαλώντας την Μέρκελ , την στιγμή που αυτή σε συνεργασία με σας έφτασαν τους Έλληνες στα όρια της εξαθλίωσης. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Απειλείτε τον λαό σας με μέτρα ασφαλείας που μόνο σε καθεστώτα κατοχής ταιριάζουν. 8.000 αστυνομικοί, ατσαλένιοι φράχτες, βατραχάνθρωποι στους υπονόμους, όλα τα σώματα ασφαλείας σε επιφυλακή, απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους της πρωτεύουσας... Που ακριβώς διαφέρετε από την Χούντα; Ο λαός διαμαρτύρεται, και όπως φαίνεται τον φοβάστε.

»Εμείς σαν Anonymous είμαστε δίπλα στους Έλληνες που διεκδικούν την ελευθερία τους. Είμαστε δίπλα σε ένα λαό που πολέμησε τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

»Έχουμε ήδη δώσει γραμμές dial up γιατί ξέρουμε ότι από τον φόβο σας θα προσπαθήσετε να φιμώσετε τους Έλληνες. Αυτό δεν θα το ανεχτούμε.

»Την ώρα που εσείς θα έχετε τον νου σας να κάνετε τα χατίρια των φίλων σας τραπεζιτών, εμείς θα είμαστε δίπλα στους Έλληνες, διαμαρτυρόμενοι μαζί τους για το δημοκρατικό τους δικαίωμα να ζουν ελεύθεροι και όχι στη φτώχεια. Η προσοχή των Ανώνυμων είναι πλέον στραμμένη στην Ελλάδα. Πολίτες της Ελλάδας, οι Ανώνυμοι πολεμούν τώρα μαζί σας».

Το βίντεο βρίσκεται στη διεύθυνση:

http://www.youtube.com/watch?v=QhpVCVhlBDM

 

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου