Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 09 Μάρ 2016
Το καυτό ζήτημα της ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ, η παρέλαση-''τουρκομπαρόκ'' και άλλα τινά
Κλίκ για μεγέθυνση
Το καυτό ζήτημα της ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ, η παρέλαση-''τουρκομπαρόκ'' και άλλα τινάΤο καυτό ζήτημα της ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ, η παρέλαση-''τουρκομπαρόκ'' και άλλα τινάΤο καυτό ζήτημα της ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ, η παρέλαση-''τουρκομπαρόκ'' και άλλα τινά

 

 

 

 

Ο υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, με την ακολουθία του (και το προεδρικό αεροσκάφος), στην Φλόριδα (Κόλπος Τάμπα) Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 και μετά πάει Ουάσιγκτον, γιά θέματα ΝΑΤΟ, Κυριακή πρωί, 20 Μαρτίου. Δεν θα είναι στην παρέλαση (γιά 25η Μαρτίου) στο ''ελληνικό χωριό'' Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριδα, 20 Μαρτίου '16. Στην παρέλαση θα είναι η ''μπάντα του πολεμικού Ναυτικού'' από Ελλάδα.

 

 

Το καυτό ζήτημα της ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ, οι συνηθισμένες ''προβοκάτσιες'' της παραπληροφορούσας εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυκας'' Αστόριας Νέας Υόρκης και ο εγωπαθής-γελωτοποιός (Ευθυμιόπουλος) που υποδύεται τον ''διευθυντή Παιδείας'' της ανίκανης Αρχιεπισκοπής

 

Πως τα διαχρονικά ''κοράκια'', που καταδέχονται -χωρίς ντροπή- να πληρώνει η χρεοκοπημένη Ελλάδα τους μισθούς αποσπασμένων δασκάλων της σε ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ, εξευτελίζουν την Ομογένεια

 

Ο υφυπουργός Παιδείας της Ελλάδας Θεοδόσης Πελεγρίνης, είπε πρόσφατα τα αυτονόητα και τα διαχρονικά ''κοράκια'' της Ομογένειας, έπεσαν πάνω του να τον ''φάνε''. Η ουσία των λόγων του υφυπουργού: «... Η Ελλάδα δεν μπορεί να στέλνει 800 εκπαιδευτικούς στο εξωτερικό κάθε χρόνο, να πληρώνει τους μισθούς τους και την ίδια ώρα να έχει έλλειψη δασκάλων στην επαρχία... Η Ομογένεια να παράγει η ίδια τους εκπαιδευτικούς που χρειάζεται... Μπορούμε να βοηθήσουμε στην δημιουργία Eκπαιδευτικού Κέντρου στην Ομογένεια ΗΠΑ, αξιολογώντας, γιά την ελληνομάθειά τους, τους δασκάλους που θα βγάζει...». Η Αρχιεπισκοπή ''τσιρίζει'' με τον αποτυχημένο σε ζητήματα Παιδείας, εγωπαθή Δρ. Ευθυμιόπουλο -με την βοήθεια του διαχρονικά (''όλα γιά το χρήμα'') παραπληροφορούντα ''Εθνικού Κήρυκα''- επειδή θέλει να βγαίνουν απαίδευτοι δάσκαλοι από το αποτυχημένο ''Ελληνικό Κολλέγιο'' στην Βοστώνη (οικονομικοί οι λόγοι γιά άρμεγμα Ομογένειας, Ελλάδας). Η Ελλάδα και οι Ομογενείς Εκπαιδευτικοί, θέλουν -και ορθά- να βγαίνουν από Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (με ειδική έδρα ελληνικών σπουδών) ή από Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (η καλύτερη επιλογή), ώστε να έχουν άριστη κατάρτιση (στην ελληνική), με δεδομένο ότι το αποτυχημένο ''Ελληνικό Κολλέγιο'' (που ο μητροπολίτης Μεθόδιος Βοστώνης το 'κανε σαν τα μούτρα του), ούτε ελληνόφωνους παπάδες είναι ικανό να βγάλει.

 

Τονίζουμε ότι ΟΛΟΥΣ τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς από Ελλάδα σε ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ (2016 σύνολο 96, δηλ. 31 σε charter schools και 65 σε κοινοτικά-εκκλησιαστικά) τους πληρώνει το χρεοκοπημένο ελληνικό Δημόσιο, γεγονός που αποτελεί εξευτελισμό γιά την Ομογένεια και την αποτυχημένη σε όλα, άχρηστη Αρχιεπισκοπή, (ο επικεφαλής της, αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, θα μείνει στην ιστορία ως ο ''νεκροθάφτης της ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ'', αφού επί ''ποιμαντορίας'' του κλείνουν τα ελληνικά σχολεία).

 

Σημ.: H Ελλάδα πληρώνει τους 96 αποσπασμένους στις ΗΠΑ (800+ ανά την υφήλιο) Εκπαιδευτικούς της, με περίπου 2.100 δολάρια τον μήνα, γιά 12 μήνες, άσχετα αν εργάζονται-διδάσκουν 8 μήνες συνολικά.

Γιά να αποκατασταθεί η χαμένη τιμή της Ομογένειας, οφείλουν Αρχιεπισκοπή και charter Schools να πληρώνουν τους μισθούς των αποσπασμένων από την χρεοκοπημένη Ελλάδα, δασκάλων.

(Σύντομα περισσότερα, γιά ''να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους'')

 

.......................................................................................................................................................................................................................................

 

ΔΕΝ θέλουμε πολυέξοδες παρελάσεις-''καρνάβαλους'', ΑΝΟΗΤΟΙ-άχρηστοι των Οργανώσεων και θλιβερέ αρχιεπίσκοπε Δημήτριε... Ελληνικά σχολεία θέλουμε. Σε 10-15 χρόνια ΔΕΝ θα υπάρχει ελληνική Ομογένεια (ΗΠΑ) με τα μυαλά που έχετε και την ανικανότητα που σας διακρίνει

 

Κι εμείς στον ''κόσμο'' μας... Αγνοώντας τα αυτονόητα: Νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ χρειαζόμαστε στην Αμερική, γιά να κρατήσουμε παιδιά και εγγόνια κοντά στην Ελλάδα. 'Οχι πολυέξοδους ''καρνάβαλους'', που αποκαλούμε ''παρελάσεις γιά την εθνική μας επέτειο''. Ακόμα και σήμερα, οι (υποτιθέμενοι) ''απόγονοι σοφών και ηρώων'', παραμένουμε κομπλεξικοί ''φιγουρατζήδες'' και ανιστόρητοι ημιμαθείς, στα ''γκέττο'' μας αλα Αστόρια Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί, να μας έχουν ταυτίσει με... σουβλάκια, πανηγύρια και ''ώπα''.

ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.: Μισό εκατομ. δολ. θα ξοδευτούν κι εφέτος γιά έναν ''καρνάβαλο'' 3 ωρών. Και αδιαφορία γιά τα ελληνικά σχολεία που κλείνουν.

 

Τι παθαίνουμε όταν ανιστόρητοι τυχοδιώκτες, ''πολιτικάντηδες της Ομογένειας'', ασχολούνται με σοβαρά ζητήματα

Παρέλαση γιά 25η Μαρτίου, Νέα Υόρκη: 'Ενα ''τουρκομπαρόκ'' -όλα γιά το χρήμα- που προσβάλει την εθνική μας επέτειο

Η Ομογένεια προς τους ασπόνδυλους ελληνικής Ομοσπονδίας ''γκέττο'' Αστόριας (που διοργανώνει την παρέλαση γιά... οικονομικό κέρδος): ''Αφού είστε ανίκανοι, ανιστόρητοι, δώστε την διοργάνωση της παρέλασης, που την εξευτελίσατε, στον μπακαλόγατο Cats και στα γιαούρτια-FAGE''

 

Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στο Μανχάτταν: ''Εθνική παρέλαση, ημέρα ελληνικής υπερηφάνειας'', με την εγγύηση του ''μπακαλόγατου Cats'' και των γιαουρτιών FAGE (δηλ. η μεγαλύτερη 'ξεφτίλα γιά την Ομογένεια ΗΠΑ)

Χρόνο με τον χρόνο η ετεροχρονισμένη παρέλαση γιά την εθνική μας επέτειο στο Μανχάτταν (εφέτος θα γίνει 10 Απριλίου), ''μικραίνει''. Η συμμετοχή κόσμου μειώνεται δραματικά και κατάντησε, η άλλοτε μεγάλη παρέλαση, να γίνεται με παρελαύνοντες και θεατές, που δεν ξεπερνούν συνολικά τις 7-8.000. Φυσικά, γιά τους χρήζοντες ψυχίατρου διοργανωτές Ομοσπόνδυλους, οι θεατές ξεπερνούν τις... 100.000(!!!). Γιά τους καρεκλοκένταυρους της διοργανώτριας ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης (που ζει από το χρήμα της παρέλασης), δεν έχει σημασία που ο κόσμος, η Ομογένεια, δεν συμμετέχει. Γι' αυτούς παίζει πρωτεύοντα ρόλο η... φιγούρα τους, καμιά ''αρπαχτή'' και η φωτογραφία τους με τους... επίσημους.

 

Από τότε που η ''εθνική παρέλαση'' έγινε τόπος προβολής των προϊόντων κάθε νεόπλουτου Αμερικανοέλληνα, η Ομογένεια δεν συμμετέχει μαζικά και η πόλη της Νέας Υόρκης (δημοτικό Συμβούλιο) αναρωτιέται, αν πρέπει να γίνεται η μικρή-φθίνουσα ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο Μανχάτταν ή να μεταφερθεί στο ελληνικό ''γκέττο'' Αστόριας.

 

Οι αιτίες της παρακμής πολλές. Αλλά η γελοιοποίηση της τελευταίας 10ετίας με τις ''εξέδρες'' του ''μπακαλόγατου δισεκατομμυριούχου Cats'' απέναντι από αυτήν των επίσημων, με πολύ...''ώπα'', όπου μόνο...''τσιφτετέλι αλα Τούρκα'' δεν χορεύεται την ώρα της παρέλασης, έδωσαν την ''χαριστική βολή'' στην άλλοτε δυναμική ημέρα εορτής. Οι διοργανωτές -άσχετα αφηνιασμένα και μη, ψώνια- καλούν ως ''τελετάρχες'', επιχειρηματίες, τηλε-περσόνες, τηλε-''ήρωες'' και γραφικούς πολιτικούς. Δηλαδή, τα ίδια και τα ίδια χαζά, σε επανάληψη, κάθε χρόνο.

 

Αλλά, ως ανιστόρητοι γελωτοποιοί, ουδέποτε κάλεσαν -ως μόνο τελετάρχη- τον δήμαρχο της πόλης Greece (Ελλάδα) που ευρίσκεται στα βόρεια της Πολιτείας Νέας Υόρκης. Η πόλη Greece, σύμφωνα με το ιστορικό της, ''δημιουργήθηκε τον χρόνο 1822 και ονομάστηκε Ελλάδα γιά να τιμήσει τον αγώνα των Ελλήνων κατά των Τούρκων γιά ανεξαρτησία (με την επανάσταση του 1821). Επίσης, πήρε το όνομα Ελλάδα, ως αναγννώριση της μεγάλης προσφοράς της αρχαίας Ελλάδας στην ανθρωπότητα, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό''. Ποιός ανιστόρητος-αστοιχείωτος πρόεδρος Π. Γαλάτουλας και ποιός αμαθής-ημιμαθής του Συμβούλιου της αμαρτωλής-''σκανδαλιάρας'' διοργανώτριας Ομοσπονδίας, να σκεφθεί και να πράξει το αυτονόητο; Προτιμούν τα ίδια και τα ίδια, εξάγοντας και στο Μανχάτταν την ''γκεττοποίηση'' της Αστόριας, με τις ευλογίες του γραφικού έμπορα-Αρχιεπίσκοπου, που αρέσκεται να δηλώνει και... ''αρχηγός της Ομογένειας''.

 

Σημ. 1: Tο ''άρμα'' της FAGE (βλέπε φώτο) που παρελαύνει με αξιωματούχο-ψώνιο της Ομοσπονδίας Nέας Υόρκης πάνω του να χαιρετά, μας έχει μπερδέψει, επειδή δεν καταλαβαίνουμε αν ιδρύθηκε η εταιρία τον χρόνο 1821 ή αν ετοιμάζει γιαούρτι με το όνομα ''1821''

 

Σημ. 2: Αναμένουμε να δούμε ποιοί διαπλεκόμενοι ''πολιτικοί νάνοι'' Ελλάδας ''θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εθνική παρέλαση''. Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, ποιοί θα κάνουν τουριστικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη με κρατικό χρήμα, ουσιαστικά γιά ψώνια και καλοπέραση.

 

Σημ. 3: Κοντά μισό εκατομ. δολάρια στοιχίζει στην Ομογένεια Νέας Υόρκης η παρέλαση-''τουρκομπαρόκ'' των 3 ωρών. Και τα ελληνικά σχολεία κλείνουν, εξαιτίας έλλειψης χρημάτων. Αλλά τι χρειάζονται τα ελληνικά σχολεία; 'Εχουμε τους προεδροπαράγοντες και τον κωμικό αρχιεπίσκοπο.

 

Προς πρόεδρους ελληνικών Ομοσπονδιών Νέας Υόρκης, Φιλαδέλφειας και Σικάγου

«κ. Γαλάτουλα, κ. Καραντώνη, κ. Ματαράγκα... Παρακαλούμε να δώσετε στην δημοσιότητα την αλληλογραφία σας (που δεν ήταν απόρρητη) με την Προεδρία της Δημοκρατίας Ελλάδας, την σχετική με την έλευση Ευζώνων γιά τις παρελάσεις (εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου) στις πόλεις σας, που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες σας. Ως μη κερδοσκοπικές Εταιρίες και σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ, έχετε υποχρέωση να το πράξετε, με δεδομένο ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι ('Ελληνες στην καταγωγή) πληρώνουν ΟΛΑ τα έξοδα γιά την διοργάνωση των παρελάσεων».

 

Η ανευθυνότητα-αδιαφορία των τυχοδιωκτών-απατεωνίσκων που ηγούνται της Οργάνωσης, δεν έχει όρια

Δεν είναι ασφαλές το κτίριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, στην Αστόρια Νέας Υόρκης

 

Σοβαρές παραλείψεις-παραβιάσεις νομοθεσίας, απαγορευτική η χρήση του κτίριου γιά συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις, κίνδυνος και γιά πυρκαγιά. Το ζήτημα τέθηκε και στην γενική Συνέλευση (10 Φεβρουαρίου 2016), αλλά ο πρόεδρος Π. Γαλάτουλας, ενώ γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα, αρνήθηκε να τα συζητήσουν. Ακόμα στα αρχεία του Δήμου, το κτίριο (22-51 29th Street, Astoria) αναφέρεται ως...''Εβραϊκή Συναγωγή''.

 

H Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, είχε ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ από την διοργάνωση της παρέλασης, περίπου 1,5 εκατομ. δολ. την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις και οικονομικούς απολογισμούς. Χρησιμοποιεί τα χρήματα της Ομογένειας (το καθαρό κέρδος), που υποτίθεται δίνονται μόνο γιά την παρέλαση, γιά ''λειτουργικές ανάγκες'' της κ.ά. Το ερώτημα: ΠΟΥ πήγαν αυτά τα χρήματα, αφού ούτε επισκευές έγιναν;

πηγη :http://www.kalami.net/

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου