Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 10 Ιαν 2013

ΜΟΝΟ 3 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΔΗΜΟΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ-ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ

 

Η χώρα διάγει μια εποχή που ίσως στην μακρόχρονη ιστορία της ουδέποτε να έχει καταγραφεί κάτι παρόμοιο της απόλυτης σήψης θεσμών και δικαίων από την υποκειμενική ή στην καλύτερη περίπτωση την αντικειμενική πένα ιστορικού. Η διαφθορά και η διάβρωση του πολιτικού συστήματος όλο και πιο πολύ αποκαλύπτεται στην διάρκεια και μιας ακόμα ημέρας , αναδύοντας όλο και περισσότερο την αποκρουστική εμετική δυσοσμία του.

Η νεολογικές (υποκριτικές) πολιτικές κορόνες των πολιτικών διεφθαρμένων ηγετίσκων και των καθεστωτικών συνεργατών τους δίνουν και παίρνουν προκειμένου μέσω τις επικοινωνιακής τους «αιθαλομίχλης» να καταστείλουν την όποια αντίδραση του ήδη εξαθλιωμένου λαού από τις παράνομες νομοθετικές πομπές τους που σκοπό έχουν την αφαίμαξη μέχρι σταγόνας της εναπομένουσας αξιοπρέπειας των Ελλήνων, η οποία ως στόχος από τους «υπηρέτες» των ιδιότυπων κατακτητών της χώρας εξαπολύουν με αμέριστο θράσος πογκρόμ οικονομικών «διώξεων» ακόμα και στους πεινασμένους. Το παζλ συμπληρώθηκε!!! Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως αμνοερίφια προς σφαγή για την ικανοποίηση της Λουκούλιας βρώσης της εγχώριας πολιτικοοικονομικής ΕΛΙΤ της χώρας!

Η αντίδραση του λαού είναι αναμενόμενη ! Η προστασία του ανθρώπου για την επιβίωση του και μόνον , δρα ως αυτοματισμός του αρχέγονου ένστικτου!! ΑΥΤΟ !! της ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ του!! Η εγχώρια κλεπτοκρατία θέσπισε ΝΟΜΟΥΣ όπλα για να δρα ανενόχλητα ασελγώντας στον λαό!! Με τα ίδια της τα όπλα ο λαός αντιστέκεται στην ληστοσυμμορία του πολιτικού υπόκοσμου που ζητά όλο και περισσότερα χωρίς λογοδοσία!! Και θεσπίζοντας άνομους αντισυνταγματικούς νόμους απειλεί θρασύτητα τους «ΤΕΩΣ» ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ της πατρίδας μας να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ για να δώσουν το υστέρημα τους στους κοιλιόδουλους κλεπτοκράτες του δημόσιου πλούτου !!

Και όμως … η φυσική αντίδραση ήταν επόμενη!! ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ … ΓΙΑ 3 ΕΥΡΩ … Δεν σας «ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ» αφού δεν με «ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ» ως πολίτη με δικαίωμα να ΞΕΡΩ που πάνε τα χρήματα που μου κλέβετε!!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ:

 

 

ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΑΜΦΙΣΣΑ 31/12/2012

Ονοματεπώνυμο Κατοίκου Ιτέας Φωκίδας οδός

ΑΦΜ Δ.Ο.Υ Δ.Τ.

Τηλ: Κάτοχος του υπ’ αριθμόν κυκλοφορίας οχήματος, (ΙΧΕ) Κ.ΕΚ 1796

Αρ. ειδοποιητηρίου προμήθειας σήματος:

ΠΡΟΣ: Τον κ. Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Υπουργό Οικονομικών – Ν.Σ. Κράτους – Διοικητή Τροχαίας Άμφισσας- Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Θέμα: «Κατάθεση ποσού τριών (3) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2013»

Κύριε προϊστάμενε, Με το γραμμάτιο πληρωμής – παράβολο 7313916 Σειρά Ζ κατέβαλα το ποσόν των τριών (3) ευρώ υπέρ δημοσίου, έναντι τελών κυκλοφορίας έτους 2013 για το αυτοκίνητό μου με ΑΡΙΘΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΧΧΧ-ΧΧΧ έναντιτης χρήσης του κακού οδικού δικτύου αναφέροντας σας την αιτιολογία για αυτήν την ενέργεια μου:

1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικόκαι έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στον νομό Φωκίδας, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα ποσά που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στο νομό ΦΩΚΙΔΑΣ που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι. Αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό για τους πληρωτές του τέλους του νομού Φωκίδας ιδιοκτήτες των Ι.Χ. . Η υστέρηση και υπανάπτυξη του νομού οφείλεται κύρια και από το άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες και η τρόικα . Αντί να καταβάλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου στις περισσότερες περιοχές και όχι να πληρώνω και από πάνω αυτά τα δυσβάστακτα χαράτσια.

2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού δικτύου ΦΩΚΙΔΑΣ και του Δήμου που διαμένω.

3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.

5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα, ως όφειλε!

6) Διότι,ενώ το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκε, κατά 40 %-50%, συνέπεια της δικής σας κακής διαχείρισης του κράτους ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία.

7) Διότι, αδυνατώ να τα πληρώσω, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητό μου το δε Δημόσιο – Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνατε τους δρόμους άθλιους.8) Οι αποφάσεις του ΣΤΕ συνηγορούν υπέρ της άποψης μου και ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει και να απειλεί τους πολίτες, ούτε τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να προβούν σε διοικητική πράξη σε βάρος μου μετά την παρούσα δήλωση-πρόσκληση μου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Με τιμή

Μνημόνευση: ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ (ν.2690/1999 – ΦΕΚ 45 A’/1999) Όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τους ν.2880/2001 , 3230/2004,3242/2004 και 3345/2005. “ΚΑΡΤΕΡΙΑ”

 

Οι επισημάνσεις του Άγγελου

 

«Ποδαρικό με φόρους, αυξήσεις στη ΔΕΗ και επιβαρύνσεις σε ακίνητα και αγροτεμάχια…»

 

Το μόνο νέο που έφερε το νέο φορολογικό είναι φορολογικά βάρη 3 δις ευρώ για το 2013, που θα φορτωθούν στις πλάτες μας, μαζί με το χαράτσι της ΔΕΗ, το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Παράλληλα, αυξάνεται η φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων και φορολογούνται και τα αγροτεμάχια, ακόμη και στους κατ’ αποκλειστική επαγγελματική δραστηριότητα αγρότες.

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΗ επιβάλλει αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα τιμολόγια της εταιρίας αναμένεται να αυξηθούν από 14,5% έως 48,5%, γεγονός που θα “γονατίσει” κυρίως τα φτωχά νοικοκυριά.

Οι νέες επιβαρύνσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ έρχονται να προστεθούν στα τρία χαράτσια (τέλος ακινήτων – τέλος επιτηδεύματος – ειδική εισφορά αλληλεγγύης) και στα 3 δις των φορολογικών βαρών που έρχονται το 2013.

Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης θα οδηγήσει σε αύξηση της φοροδιαφυγής και της μη συμμόρφωσης των φορολογούμενων στις φορολογικές τους υποχρεώσεις με συνέπειες δραματικές για τα δημόσια οικονομικά.

H έξοδος της χώρας από τα δημοσιονομικά της αδιέξοδα δεν μπορεί να αναζητηθεί σε πρόσθετα φορολογικά μέτρα αποκλειστικά ταμιευτικού χαρακτήρα που αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

H οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης και φόβου για το αύριο…

 

«Η ληστεία στην Ακράτα αποδεικνύει την απουσία πολιτικής δημόσιας τάξης…»

 

Με την απειλή χειροβομβίδας εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Eurobank το μεσημέρι οι τέσσερις δράστες της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό που συνδέει την Ακράτα με την Αιγείρα, από όπου και αφαίρεσαν ποσό μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ.

Το έγκλημα στη χώρα μας αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς. Η Ελλάδα, τα τρία τελευταία χρόνια, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία ετήσια αύξηση των δεικτών της εγκληματικότητας στον κόσμο.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας φθίνει καθημερινά. Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές.

Οι μισθοί των αστυνομικών δέχθηκαν νέες περικοπές, γεγονός που θα καταστήσει το έγκλημα ανεξέλεγκτο, αφού κανένας δεν θα διακινδυνεύει τη ζωή του υπό αυτές τις συνθήκες.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, κλείνουν και οι παραγωγικές σχολές (αστυφυλάκων και αξιωματικών) της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού δεν θα προσλαμβάνονται νέοι αστυνομικοί, τουλάχιστον για τα δύο επόμενα χρόνια!

Και όλα αυτά ενώ οι διαρρήξεις και οι ληστείες έγιναν καθημερινότητα ακόμη και στα χωριά. Η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών τελεί σε απόλυτη διακινδύνευση. Οι Έλληνες αυτο-οργανώνονται δημιουργώντας ομάδες αυτοπροστασίας. Η αυτοδικία αρχίζει να υποκαθιστά τη δημόσια τάξη και το κράτος, αφού χάθηκε ακόμη και η στοιχειώδης εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτό.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν διαθέτει μια ορθολογική πολιτική πρόληψης της εγκληματικότητας, αλλά ούτε και πολιτική καταστολής της. Με λίγα λόγια, η χώρα μας δεν έχει αντεγκληματική πολιτική και μάλλον δεν θα αποκτήσει το άμεσο χρονικό διάστημα…».

Αυτά δήλωσε ο Αιγιώτης δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής Με αφορμή τη χθεσινή ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας της Ακράτας.

 

 

22 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα

 

Ο Β. Χατζηλάμπρου, βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ,για τις εκδηλώσεις μνήμης του Νίκου Τεμπονέρα, αναφέρει σχετικά

Η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα από το παρακράτος της δεξιάς, τον Γενάρη του 1991, σημάδεψε τους αγώνες της νεολαίας αλλά και μιας ολόκληρης γενιάς, που έδινε εκείνον τον καιρό τη δική της μάχη στις αναδιαρθρώσεις τής τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εκπαίδευση. Σε καιρούς που ο νεοφιλελευθερισμός άρχισε να επελαύνει γοργά στην Ελλάδα και το «τέλος της ιστορίας» ήταν το κυρίαρχο δόγμα σκέψης, το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα της εποχής ανέτρεψε τα δεδομένα, καταργώντας έναν νόμο και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ιστορία δεν τελειώνει έτσι απλά.

Ο Νίκος Τεμπονέρας έγινε σύμβολο αγωνιστικότητας με τη στάση του, στεκόμενος ως δάσκαλος δίπλα στους μαθητές του, δίνοντας ένα μάθημα ζωής και αξιοπρέπειας.

Σήμερα, 22 χρόνια μετά, σε καιρούς επίσης δύσκολους, με την τρόικα εσωτερικού να διώχνει τη νεολαία μας στη μετανάστευση και να στραγγαλίζει τη χώρα, το μάθημα εκείνο παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Η αγωνιστική στάση του Νίκου παραμένει το παράδειγμα για κάθε δάσκαλο, για κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Η ιστορία, και πάλι, δεν θα τελειώσει στους μονόδρομους των μνημονίων τους.

 

 

«Όποιος ελέγχει το χρέος μιας χώρας ελέγχει την ίδια τη χώρα».

 

Τάδε έφη Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, π. βουλευτής Αχαΐας

 

Αυτός ήταν ο στόχος της Γερμανικής Ευρώπης. Η υπερχρέωση δηλαδή του Ευρωπαϊκού νότου, έτσι ώστε να μπορούν να ελέγξουν το φυσικό πλούτο (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), εμπράγματα δικαιώματα (δημόσια ακίνητη περιουσία, έσοδα από πλουτοπαραγωγικές πηγές), αλλά κυρίως να υποτάξουν, να εξαθλιώσουν και να απαξιώσουν τους λαούς με μισθούς και συντάξεις πείνας, με κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, με τη διάλυση του παραγωγικού ιστού και την τεράστια ανεργία, δημιουργώντας καθεστώς απογοήτευσης και φόβου. Όσοι επιβάλλουν το φόβο συνήθως αυθαιρετούν και όσοι τον υφίστανται οδηγούνται δυστυχώς στη σιωπή, στην άρνηση ή και σε ακραίες πολιτικές επιλογές.

Αυτή η στρατηγική στη χώρα μας βρήκε πρόθυμα τα καθεστωτικά κόμματα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνητική έκπληξη για τους δημοκρατικούς πολίτες αποτελεί η στάση της ΔΗΜΑΡ. Η υλοποίηση αυτής της στρατηγικής επιβάλλεται με θηριώδεις επικοινωνιακούς μηχανισμούς, με την εξευτελιστική ιδέα της μοναδικής λύσης, της μιας και μοναδικής πολιτικής επιλογής. Οτιδήποτε το διαφορετικό, το εναλλακτικό, λοιδορείται και εξοστρακίζεται με κάθε μέσο. Όποιος προβάλλει διαφορετική πρόταση, αντίληψη και άποψη, είναι θιασώτης του λόμπυ της δραχμής και της διάλυσης της χώρας, όποιος υπερασπίζεται κοινωνικές κατακτήσεις υποστηρίζει τους «τεμπέληδες» δημόσιους υπαλλήλους, όποιος μιλάει για λουκέτα στην αγορά στηρίζει τους «φοροκλέφτες» μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όποιος αγωνιά για τους ανέργους απαντούν με μείωση των επιδομάτων, όποιος ενδιαφέρεται για τους συνταξιούχους αυτοί έχουν βραχύ βίο και όποιος δεν έχει χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης, σιγά μην κάνει κρύο στην Ελλάδα!!! Για την κυβέρνηση των προθύμων πάνω από τους ανθρώπους και την κοινωνία βρίσκονται οι αριθμοί, οι δημοσιονομικοί στόχοι και τα προγράμματα. Η κοινωνική ευαισθησία και η κοινωνική συνοχή είναι έννοιες άγνωστες γι’ αυτούς.

Τη στιγμή που η χώρα διαλύεται και οι πολίτες υποφέρουν, ο πολιτικός διάλογος εξαντλείται στη λίστα Λαγκάρντ, ψάχνοντας να βρουν εξιλαστήρια θύματα για να ξεπλύνουν την ντροπή και τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, για το αίσχος της φοροδιαφυγής. Προσπαθούν έτσι να αποπροσανατολίσουν το λαό και να κερδίσουν χρόνο, προετοιμάζοντας νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα εν όψει της νέας δόσης και της σίγουρης αποτυχίας του δημοσιονομικού προγράμματος και έτσι ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Ήρθε η ώρα ο κύκλος αυτός να σπάσει. Ήρθε η ώρα της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης. Η τρομοκρατία, η άρνηση, η σιωπή και ο φόβος δεν πρέπει να περάσουν. Η οργάνωση και η αυτοοργάνωση στα πλαίσια ενός νέου πατριωτισμού, αποτελούν όρους επιβίωσης της χώρας μας. Με εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με τη συνεργασία και τη συνεννόηση όλων των αντιμνημονιακών προοδευτικών δυνάμεων, δίνουμε τη μάχη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο για κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια, ευημερία και ανάπτυξη.

 

Είδες τι κανει το πρόγραμμα Leader 2007-2013 όταν έχει περισσευούμενα χρήματα ή μάλλον αδιάθετα;

 

Επί τέλους στεγάζεται το ίδρυμα «ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΓΚΑΤΣΟΥ» στο κτήριο του Συλλόγου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΚΡΑΤΑΣ»

 

Χρειάστηκαν δυο χρόνια για να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στις 18 Δεκεμβρίου 2012 τη μελέτη προϋπολογισμού και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου «Επισκευή – διαρρύθμιση υφιστάμενου κτιρίου του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΚΡΑΤΑΣ» και μετατροπή του σε στέγη ιδρύματος «ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΓΚΑΤΣΟΥ» στη Τοπική Κοινότητα Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας». αμέσως μετά την ψήφιση έγκριση της μελέτης, υποβλήθηκε αίτηση - πρόταση στο πρόγραμμα Leader 2007-2013 για τη χρηματοδότηση του ανωτέρω έργου και προμήθειας στο υπομέτρο L321- 2 της δράσης «Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, βιβλιοθήκες, ωδεία κλπ. συνολικού προϋπολογισμού έργου και προμηθειών 78.401,73 € με ΦΠΑ. ».

Στο συγκεκριμένο μέτρο η επιχορήγηση είναι 100%. 2. και το Δ.Σ καθορίζει τον τρόπο εκτέλεσης του έργου να γίνει με δημοπρασία.

 

Δημοπρατείται το «ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ» ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας της 18ης Δεκεμβρίου αποφασίστηκε : α)η έγκριση της μελέτης που συντάχθηκε από την Δ.Τ.Υ. του Δήμου Αιγιαλείας, προϋπολογισμού 50.687,95€ , β) καθορισμός και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση διατηρητέας αποθήκης του ΟΣΕ στην Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού Δήμου Αιγιαλείας για την στέγαση «ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ» ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ – να γίνει με δημοπρασία, και γ) η υποβολή αίτησης – πρότασης στο πρόγραμμα Leader 2007-2013 για τη χρηματοδότηση του ανωτέρω έργου και προμήθειας στο υπομέτρο L313–1 της δράσης «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός τοπικών κέντρων τουριστικής πληροφόρησης (γραφεία – περίπτερα ενημέρωσης και πληροφόρησης)» συνολικού προϋπολογισμού 64.888,59 € με ΦΠΑ εκ των οποίων για εργασίες 62.346,18 € με το Φ.Π.Α. βάσει της μελέτης του έργου και για προμήθεια εξοπλισμού 4.854,80 € με το Φ.Π.Α. σύμφωνα με προσφορές.

Η προβλεπόμενη δαπάνη του μέτρου είναι 50.000,00 € χωρίς ΦΠΑ. και στο συγκεκριμένο μέτρο η επιχορήγηση είναι 100%.

 

 

«Ανάπλαση Δημοτικού Μονοπατιού OTTO WALTER Δήμου Αιγείρας»

“Παράγγειλε μελέτη κι’ άστηνε κι’ οταν χρηματοδοτηθεί φτιάχτηνε”.

Έτσι λειτουργούν τα προγράμματα εν Ελλάδι 2012. Βρήκε τη χρηματοδότησή της η μελέτη του μονοπατιού OTTO WALTER Δήμου Αιγείρας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας στις 18 Δεκεμβρίου 2012 όταν ήρθε για συζήτηση το θέμα της έγκρισης μελέτης της πρώην ΤΥΔΚ Ν. Αχαΐας προϋπολογισμού 117.208,45 € και με Φ.Π.Α. 144.166,39 €. Το Δ.Σ καθόρισε τον τρόπο εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση Δημοτικού Μονοπατιού OTTO WALTER Δήμου Αιγείρας» νυν Τοπικής Κοινότητας Αιγείρας Δήμου Αιγιαλείας, να γίνει με δημοπρασία . αποφάσισε επίσης την υποβολή αίτησης – πρότασης στο πρόγραμμα Leader 2007- 2013 για τη χρηματοδότηση του ανωτέρω έργου στο υπομέτρο L322-1 της δράσης «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων» συνολικού προϋπολογισμού 144.166,39 € με ΦΠΑ.

Η προβλεπόμενη δαπάνη του μέτρου είναι 140.000,00 € χωρίς ΦΠΑ. Στο συγκεκριμένο μέτρο η επιχορήγηση είναι 100%.

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου