Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 14 Οκτ 2014

Αποκαλυπτικά Οκτωβρίου 2014

 

Γκάμπι Τσίμερ: Η Γερμανία οφείλει να καταβάλει στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις

 

 

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ να καταβάλει η Γερμανία τις πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της ευρω-ομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ηγετικό στέλεχος του κόμματος της Αριστεράς («Die Linke») στη Γερμανία, η κ. Τσίμερ σημειώνει μάλιστα ότι το κόμμα της «έχει κινητοποιηθεί για να τεθεί σοβαρά το θέμα των δεινών από τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα και να ρυθμισθεί σε συνδυασμό με το ελληνικό χρέος».

 

«Από την αρχή το “Die Linke” είχε συνδέσει το θέμα του ελληνικού χρέους με τη γερμανική κατοχή και τα όσα είχαν διαπραχθεί από τους ναζί. Ένα μέρος από το κόμμα, βέβαια, είχε λάβει αποστάσεις από την κεντρική αυτή γραμμή. Η δική μας η θέση είναι πως από ηθικής απόψεως η Γερμανία οφείλει να καταβάλει τις παλιές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο» σημειώνει η πρόεδρος της ευρω-ομάδας της Αριστεράς.

Σημειώνει ότι το θέμα δεν έχει απασχολήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και προσθέτει: «Στο τέλος, όμως, το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και της Κατοχής θα έχει αίσιο τέλος και θα βρεθεί μία δίκαιη λύση και τελικά οι μελλοντικές κυβερνήσεις, όσο και ο κόσμος στην Ελλάδα, θα έχουν αυτό που επιθυμούν».

 

Σχετικά με το γεγονός ότι πολλοί στην Ελλάδα έχουν συχνά την εντύπωση πως το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία δεν τηρεί μία θετική στάση στο Κοινοβούλιο απέναντι στην Ελλάδα, η κ. Τσίμερ τονίζει: «Όχι, όχι, το κόμμα μου έχει μία πολύ συγκεκριμένη σχέση αλληλεγγύης ως προς τον ελληνικό λαό. Έχει εναντιωθεί στους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στην ελληνική κρίση, αντιτείνοντας πως οι χειρισμοί αυτοί είναι αντιπαραγωγικοί, δεν βοηθούν, είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Δική μας εκτίμηση είναι πως όλα αυτά τα δισεκατομμύρια της βοήθειας δεν παράγουν αποτέλεσμα και δεν διατίθενται προς την σωστή κατεύθυνση και στο τέλος καταλήγουν στις τράπεζες και δεν έρχονται στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό κινείται η κριτική μας».

 

 

 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ … ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΠΗΓΑΝ!!! (ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ)

 

Aπό τον Τζιμ Ανταμς

OΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕς πολίτες εγκατέλειψαν την Αθήνα σαν να μην υπήρχε αύριο. Οι διακοπές της απελπισίας τελείωσαν για εκατομμύρια συμπολίτες μας και το μαρτύριο οδηγήθηκε πλέον στην οδυνηρή ολοκλήρωσή του.

Η μαζική έξοδος έδωσε την ψευδαίσθηση ότι οι Έλληνες βρήκαν λεφτά και πήγαν διακοπές.

Στη πραγματικότητα επρόκειτο για τους τελευταίους σπασμούς του νεκρού. Αφού θα πεθάνουμε που θα πεθάνουμε, τουλάχιστο ας το γλεντήσουμε.

Τον περισσότερο χρόνο οι Έλληνες «τουρίστες» τον πέρασαν στις ουρές των σούπερ μάρκετ των δήθεν κοσμοπολίτικων προορισμών.

Από νωρίς το πρωί λεφούσια απεγνωσμένων έκαναν ουρές στις εισόδους των σούπερ μάρκετ της Σαντορίνης, της Μυκόνου, της Κρήτης, της Ρόδου, της Κέρκυρας.

Οι Έλληνες έκαναν διακοπές στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ με το μυαλό τους στις δόσεις που οφείλουν στο χυδαίο παρακράτος των κρατιστών που μας κυβερνούν, σε αγαστή συνεργασία με τις συμμορίες των ντόπιων νταβατζήδων.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων τουριστών έμεινε σε ξενοδοχεία (ο Θεός να τα κάνει) της βουκολικής εποχής Μια Αγάπη για το Καλοκαίρι με 20 και 30 ευρώ τη βραδιά.

Στο μεταξύ οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, οι 5αστερες και 6αστερες, είναι εξίσου χρεοκοπημένες με τους νταβατζήδες των ΜΜΕ.

Αν οι τράπεζες αποφασίσουν να τραβήξουν την πρίζα στους χρεοκοπημένους μεγαλοξενοδόχους θα βάλουν όλοι τους λουκέτο.

Φαλημέντα είναι οι μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της Ελλάδας και η τεράστια φούσκα του τουρισμού θα σκάσει -όπως όλα δείχνουν- το καλοκαίρι του 2015 που θα ψάχνουν τουρίστα με το τηλεσκόπιο.

Πιο πιθανό είναι να βρεθεί στην Αρχαία Αμφίπολη ο τάφος της Μέρυλιν Μονρόε, του Τζον Κέννεντυ και του Φράνκ Σινάτρα παρά να υπάρξει του χρόνου Ελληνας τουρίστας στις Κυκλάδες.

Την ίδια νίλα θα πάθουν και οι Ιταλοί που πάνε για κανόνι και ήταν ανάμεσα στους καλύτερους τουρίστες νησιών όπως η Πάρος, η Τήνος, η Νάξος και φυσικά τα νησιά του Ιουνίου.

Το κανόνι του ελληνικού τουρισμού θα ακουστεί στα πέρατα του κόσμου και κανονικά οι πιο ψύχραιμοι από τους συμπολίτες μας θα πρέπει να το πανηγυρίσουμε δεόντως.

Επιτέλους επιστρέφουμε στην εποχή του αντίσκηνου και του ελεύθερου κάμπινγκ.

Θα γεμίσουν σκατό κοιλάδες, πεδιάδες και βουνοκορφές, το δε χαρτί υγείας θα αντικατασταθεί από οικολογικά υλικά όπως οι φυλλωσιές δένδρων, θάμνων και δενδρυλίων.

Οσο για τις τιμές των εξοχικών πολύ σύντομα θα κατρακυλήσουν σε τιμές Κυψέλης και Ομόνοιας.

Το καλοκαίρι του 2015 θα είναι το καλοκαίρι της απόλυτης κόλασης με την φούσκα του ελληνικού τουρισμού να γίνεται πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.

Φυσικά θα επιστρέψουν τα φρικιά και τα χιπιά στα Μάταλα ενώ το Costa Navarino και το Ελούντα θα έχουν ειδικές τιμές για σκηνίτες-ελεύθερο κάμπινγκ έξω από τις σουίτες.

Θα επιτρέπουν δηλαδή με χαμηλό αντίτιμο στον λεχρίτη τουρίστα της ντομάτας και της φέτας να στήνει το αντίσκηνο έξω από την σουίτα του Σαμαρά για να αντέξουν στην κρίση.

Όσο για το χαμόγελο της Όλγας Κεφαλογιάννη το υποδεχόμαστε ευχάριστα αφού σφραγίζει το τέλος μιας ολόκληρης εποχής ψευδαισθήσεων και νεοπλουτισμού.

Ραντεβού στην Κόλαση!

 

 

 

Προξενικές-διπλωματικές αθλιότητες

 

«Η Σίρλεϊ Βιλανοέβα είναι 33 χρόνων. Κατάγεται από τις Φιλιππίνες, όπου την περιμένουν τέσσερα παιδιά. Επί πέντε χρόνια εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της γενικής προξένου της Ελλάδας στο Αμβούργο της Γερμανίας, Αικατερίνης Δημάκη. Είχαν υπογράψει συμβόλαιο ότι θα παίρνει 750 ευρώ τον μήνα. Για να εργάζεται συχνά επί 14 ώρες, επτά μέρες την εβδομάδα. Μπορούσε να εγκαταλείπει τη βίλα μόνο έπειτα από ειδική άδεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού κρατικού καναλιού NDR, η Βιλανοέβα καταγγέλλει ότι η πρόξενος αντί του συμφωνημένου ποσού, της έδινε αρχικά 450 ευρώ, την επόμενη χρονιά 500.

Συνολικά της χρωστάει περίπου 17.000 ευρώ. Και πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με τη μαρτυρία της Φιλιππινέζας, ύστερα από έναν καβγά, την απέλυσε, χωρίς να την αφήσει καν να πάρει τα πράγματά της. Δεν έχει ούτε τα χρήματα για το εισιτήριο προς τις Φιλιππίνες, παρόλο που στο συμβόλαιο υπήρχε η σχετική πρόβλεψη.

Προσπάθησα να μιλήσω με την κ. Δημάκη στο τηλέφωνο για να ακούσω τη δική της εκδοχή.

Δεν θέλησε να το κάνει. Άλλωστε, απολαμβάνει διπλωματική ασυλία, λόγω της θέσης της. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζει την υπόθεση και καλύπτει πλήρως τη γενική πρόξενο».

 

Συμβαίνουν

και στην Βραζιλία.

 

‘ΈΚΚΛΗΣΗ ΑΓΩΝΙΩΔΗ απηύθυνε στους ορθόδοξους της Μπραζίλιας, πρωτεύουσας της Βραζιλίας, ο εκεί παπάς για να γεμίσει με «πιστούς» το μικρό εκκλησάκι στο οποίο συχνάζουν, σποραδικά, μερικά γεροντάκια, που σε πείσμα των αντίξοων καιρών, συνεχίζουν να δείχνουν έστω και εθιμοτυπικά ότι παραμένουν ορθόδοξοι στο θρήσκευμα. Να γεμίσει, για να «γεμίσει» και η τηλεοπτική κάμερα καναλιού, που είχε αναλάβει την παραγωγή προγράμματος για την ορθόδοξη Εκκλησία. «Ας κάνουμε την ορθοδοξία να λάμψει» αναφωνεί τεχνηέντως ο παπάς της Μπραζίλιας, το οποίο μεταφράζεται:

«Μην αφήνετε να φανεί ότι είμαι απαράδεκτος σαν ιερέας, παπουτσής στην Ουρουγουάη, που κατάφερα με τις ευλογίες ανίκανων αρχιερέων να χειροτονηθώ παπάς και να λύσω πλουσιοπάροχα τα προς το ζην, με μισθούς που τρέχουν από την λεγόμενη ελληνική κοινότητα (δέκα βασικοί μισθοί) αλλά και από την ελληνική πρεσβεία, η οποία εξακολουθεί να με σιτίζει, αδιάφορο αν εγώ έχω κάνει την μπάζα μου.

Μην αφήνετε να εκτεθώ και φανεί και πιο πέρα η γυμνότητά μου, θα γίνουμε ρεζίλι και τηλεοπτικώς».

 

Κατά τα άλλα, σύντομα θα έχουμε να περιφέρεται η ελληνορθόδοξη κατάντια και τηλεοπτικά, με χρυσωμένο το χάπι, για να μην γίνει εκτεταμένα γνωστή η παρακμή του ελληνισμού και η επακόλουθη ολοκληρωτική εξαφάνιση της ομογενειακής ελληνικής παρουσίας.

Και με την ευκαιρία αναφέρω ότι ο πρέσβης Ν. Τσαμαδός (τώρα Ιαπωνία) θα αντικαταστήσει στην Βραζιλία τον πρέσβη Δ. Αλεξανδράκη, που θα μετατεθεί στην Κεντρική Υπηρεσία, Αθήνα.

Υπογραφή:

Ο β’ αντι-Πρόεδρος

«Καθημερινή»

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου