Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 04 Ιαν 2022
Το εγχειρίδιο του καλού πολίτη
Κλίκ για μεγέθυνση

 

  Γράφει η Τ. Γ. 
 
Το εγχειρίδιο του καλού πολίτη
Μια ευγενική χορηγία των κυβερνόντων στους Έλληνες πολίτες

Οδηγία 1
Ο καλός νομοταγής πολίτης πρότυπο και πυξίδα στην ζωή του οφείλει να έχει τον έντιμο άνθρωπο κυρ Παντελή.
Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, τομαρισμός και προπαντός μακριά από αριστερά κόμματα, διεκδικήσεις, αλληλεγγύη, τα οποία βλάπτουν σοβαρά την υγεία των Τσιπροκαμμένων και του υπηρετικού τους προσωπικού.

Οδηγία 2 
Σωστός υπάλληλος σημαίνει χαφιές οσφιοκάμπτης του οποίου οι οφθαλμοί και τα ώτα είναι πάντα στην διάθεση του αφεντικού, Η δε λέξη απεργία του προκαλεί ρίγος και ανατριχίλα καθότι γνωρίζει ότι οι προβαίνοντες εις την τοιαύτην αποτρόπαια πράξη είναι οι κατ εξοχήν υπεύθυνοι για το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων και γενικά την διάλυση των υπηρεσιών κι των δημοσίων δομών. Σ’ αυτούς δε οφείλονται και τα χιλιάδες λουκέτα των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Οδηγία 3 
Κάθε έντιμος πολίτης οφείλει να καταδικάζει την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Εξαιρούμενης βεβαίως της συνεχούς κρατικής βίας που ασκείται από τους κυβερνώντες διότι αυτή έχει γνώμονα το καλό και το συμφέρον του.

Οδηγία 4
Ο σωστός πολίτης δεν χρησιμοποιεί ποτέ τον όποιο εγκέφαλο διαθέτει για σκέψεις και κρίσεις. Αποδέχεται πάντα την αυθεντία των Πορτοσάλτε και των Πρετεντέρηδών του, δεν αμφιβάλει,  δεν ερευνά ακόμα και όταν τα γεγονότα τους διαψεύδουν.
Αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας τα γραφόμενα αντικαπιταλιστικών ιστοσελίδων, ενστερνιζόμενος τις αρχές της Σώτης, του Σίλα και του Πάσχου.

Οδηγία 5
Ο Έλληνας πολίτης ως γνήσιος απόγονος των αρχαίων ελλήνων πιστεύει μεν στον «Ξένιο Ζευ» αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέχεται τον κάθε βρομιάρη απολίτιστο μετανάστη να καταλαμβάνει τις πόλεις του και να στέλνει τα παιδιά του στα ελληνικά σχολειά.
Γι’ αυτό έχει υποχρέωση να ανακαταλάβει τις πόλεις του και να στείλει τους λαθραίους με τα βρομόπαιδα τους στον αγύριστο.

Οδηγία 6 
Ο νομοταγής πολίτης οφείλει να είναι και «ολίγον αντιφασίστας» τις περιόδους που αυτό είναι προς το συμφέρον των νομίμων εκλεγμένων αντιπρόσωπων του και στα πλαίσια βέβαια της καταδίκης των δυο άκρων.

Οδηγία 7 
Κάθε τίμιος πολίτης γνωρίζει ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις σημερινές υγειονομικές και οικονομικές κρίσεις και ως εκ τούτου οφείλει να είναι απόλυτα συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις και απόλυτα υπάκουος στις κυβερνητικές επιταγές, όσο παράλογες και να είναι, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε περίπτωση αδυναμίας θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Απ’ τις προηγούμενες ρυθμίσεις εξαιρούνται οι κυβερνώντες.
Κάθε αρνητική σκέψη που τους αφορά να αποδιώχνεται σαν αιρετική και επιζήμια για το καλό του τόπου. Ο καλός πολίτης υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την ΕΕ και το ευρώ ανεξάρτητα αν ο ίδιος έχει ξεχάσει το χρώμα των χαρτονομισμάτων και ψωμολυσσάει.

Οδηγία 8
Ο σωστός πολίτης είναι πάντα μετρημένος και νοικοκυραίος. Δεν εξοργίζεται, δεν αγανακτεί δεν αντιδρά, πιστός στις χριστιανικές αρχές γυρνά και τα δυο μάγουλα στα χαστούκια της εξουσίας.
Τα προαναφερθέντα συναισθήματα επιτρέπονται και επιβάλλονται μόνο όσο αφορούν τους άπλυτους αναρχοκομμουνιστές που αδιαφορώντας για το καλό της μητέρας πατρίδας διεκδικούν οι ξεδιάντροποι κοινωνική δικαιοσύνη.

Οδηγία 9 
Ο καλός πολίτης οφείλει να παρακολουθεί αδιαλείπτως και ευλαβικά της ειδήσεις των ιδιωτικών καναλιών και της κρατικής τηλεόρασης, όπου του παρέχετε έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση διατηρώντας ερωτική σχεδόν σχέση με τον καναπέ και την πολυθρόνα του.

Οδηγία 10
Ο νομοταγής πολίτης μπορεί ενίοτε να δυσανασχετεί που η κυβέρνηση κάνοντας κατάχρηση της δημοκρατίας, δεν στέλνει μπάτσους και εισαγγελείς να μπουζουριάσουν να "αναρχοκουμούνια" του "Ρουβίκωνα" μένοντας απαθείς στις δραματικές εκκλήσεις Παπαπαναγιώτου και Μουμτζή. 

 Εγχειρίδιο του καλού πολίτη για να ζουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα ή καθόλου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 | 2:00 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου