Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 31 Ιούλ 2020
Για να ξέρουμε ποια θεωρούνται επιβαρυντικά στοιχεία
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

Μαντικό χάρισμα δεν έχουμε, αλλά προσπαθούμε στοιχειωδώς να παρακολουθούμε τα γεγονότα πολιτικής επικαιρότητας.

Οπότε θα είναι σαν να κλέβουμε εξωκλήσι αν βρεθεί κάποιος ο οποίος θα στοιχηματίσει μαζί μας ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του δεν θα καθίσει πολύ λιγότερα χρόνια στην φυλακή απ' ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργίου.
(Θυμίζουμε ότι αυτός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα είχε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση – μαμούθ που είχε γίνει απ’ τα ταμεία του δήμου ύψους 51,4 εκατ. ευρώ., και στην πορεία μετά 2,5 χρόνια φυλακή -παρουσιάζοντας μια ιατρική πιστοποίηση σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία- αφέθηκε ελεύθερος).

 Τώρα τι μεθόδευση θα ακολουθηθεί για να υποστεί τις "λιγότερες απώλειες" ένα απ' τα "εκλεκτά άτομα" του αστικού μας προσωπικού που βρέθηκε σε κύριες κυβερνητικές θέσεις για αρκετά χρόνια, δεν γνωρίζουμε. Θα το μάθουμε όμως στην πορεία.

Αλλωστε τί έκανε ο άνθρωπος; Μόνο 2.800.000 ελβετικά φράγκα τσέπωσε από τις μίζες που πήρε με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των πολεμικών εξοπλισμών.

Σιγά το αδίκημα.
Το παραπάνω είναι απόσπασμα από ανάρτηση που είχαμε δημοσιεύσει στις 24 Οκτώβρη 2018 και την οποία τιτλοφορούσαμε "Πάμε να βάλουμε ένα στοίχημα;"


Σήμερα, λοιπόν, το νεοδημοκρατικό "κράτος δικαίου" ανέλαβε να "τακτοποιήσει" κι αυτή την εκκρεμότητα.

Πάμε να θυμίσουμε κάποια πράγματα γιατί ορισμένοι θεωρούν ότι όλοι/ες μας αποκτήσαμε ξαφνικά Αλτσχάιμερ.


Η έρευνα που έκανε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με την συνδρομή των Ελβετικών αρχώνμ αποκάλυψε ότι  ο Γιάννος Παπαντωνίου έλαβε παράνομες πληρωμές, μίζες δηλαδή, από τις προμηθεύτριες εταιρείες έξι εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του. 
Μάλιστα όπως τονιζόταν στο σχετικό έγγραφο που είχε δει την δημοσιότητα "στο ποσό της ζημιάς δεν περιλαμβάνεται αυτό από τη «λεόντεια» σύμβαση ύψους 1,7 δισ. ευρώ για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2HEL, καθώς δεν έχει υπολογιστεί'.

Σημείωνε στην αναφορά του ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, τα οποία επιβεβαιώνονται από την ερευνά μας το έτος 2002 η Κουράκου Σταυρούλα, σύζυγος του Ιωάννη Παπαντωνίου, αγόρασε στην Ποσειδωνία της νήσου Σύρου ακίνητο 5.326 τ.μ., εντός του οποίου ανοικοδομήθηκε πολυτελής κατοικία με εμβαδό 383,37 τ.μ., με πισίνα και πρόσβαση στη θάλασσα. 
Η εμπορική αξία του συνολικού ακινήτου υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο ποσό των 2.000.000 ευρώ, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ το άθροισμα των εισοδημάτων του Ιωάννη Παπαντωνίου κατά το χρονικό διάστημα της θητείας του ως υπουργού Εθνικής Αμυνας. 
Επιπλέον,  το έτος 2003 ο Ιωάννης Παπαντωνίου αγόρασε δύο γραφεία σε κτίριο που βρίσκεται στο Κολωνάκι, την ακριβότερη περιοχή της Αθήνας».

Στην συνέχεια σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.
Δίνουν πολύωρες απολογίες στον εισαγγελέα προφυλακίσεων και την ανακρίτρια διαφθοράς. Κρίνονται προφυλακιστέοι τον Οκτώβρη του 2018 επειδή το ζεύγος κατάφερε να ξεπλύνει τουλάχιστον 2.835.197,05 ελβετικά φράγκα και να αποκτήσει - σύμφωνα με την δικογραφία- και μεγάλη ακίνητη περιουσία στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Μετά από 4 μήνες η σύζυγος του πρώην υπουργού αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους, ενώ ο Γιάννος παραμένει έγκλειστος ακόμα για 13 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η σημερινή ειδησεογραφία, μας λέει, λοιπόν, ότι το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι τα υπάρχοντα στοιχεία εις βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν αρκούν για να παραπεμφθεί σε δίκη και πως οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένες. 
Κατά συνέπεια το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει στον Παπαντωνίου  600.000 ευρώ, για τις καταθέσεις ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ του ιδίου και της συζύγου του Ρούλας Κουράκου στην ελβετική τράπεζα HSBC που είχαν θεωρηθεί προϊόν φοροδιαφυγής, αφού δέχτηκε την προσφυγή του ζεύγους  ότι το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό είναι καθ’ όλα νόμιμα αποκτημένο.

Εξοχα. Για άλλη μια φορά θριάμβευσε η "δικαιοσύνη" τους.
"Τα υπάρχοντα στοιχεία εις βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν αρκούν για να παραπεμφθεί σε δίκη και πως οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένες".
Κάτι λογαριασμοί σε offsore .στο Λιχτενστάιν, μερικά έγγραφα από ελβετικές αρχές, ορισμένες καταθέσεις πρώην στελεχών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. δεν είναι "ικανά" στοιχεία για να παραπέμψουν τον Γιάννο σε δίκη.

Δεν υπήρξε ας πούμε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην ΓΑΔΑ να θεωρηθεί τόσο επιβαρυντικό στοιχείο ώστε ο αναρχοκομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου να χαραμίσει 5 από τα καλύτερα του χρόνια στις φυλακές μέχρι να καταρρεύσει η αστυνομικοδυκαστική σκευωρία σε βάρος του;

 Ούτε παρουσιάστηκε  μια ανώνυμη επιστολή που φέρεται ότι δέχτηκε η ΓΑΔΑ, ώστε να ταλαιπωρηθούν με δικαστικές περιπέτειες οι αναρχικοί Θοδωρής Σίψας και  Παύλος Αντρέεβ -κατηγορούμενος για τον φονικό εμπρησμό της MARFIN ο πρώτος, και για τη βομβιστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ ο δεύτερος- μέχρι τελικά να κηρυχθούν ομόφωνα αθώοι από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο.

Και φυσικά δεν υπάρχουν στημένες καταθέσεις κάποιων ρεμαλιών, για να στηθεί ένα γελοίο κατηγορητήριο σε βάρος μελών του "Ρουβίκωνα" που τα εμπλέκουν με την δολοφονία ενός πρεζέμπορα.

Αναφέρουμε τα παραπάνω για να ξεκαθαρίσουμε σε ποιες περιπτώσεις "οι κατηγορίες που αποδίδονται είναι επαρκώς τεκμηριωμένες". και αρκούν "για να παραπεμφθεί σε δίκη", κάποιος που θεωρείται υπαίτιος παραβατικής συμπεριφοράς.

Στην περίπτωση του Γ. Παπαντωνίου τα στοιχεία σε βάρος του είναι "ασθενή" και δεν επαρκούν για να οδηγηθεί σε δίκη.
Είναι επιβαρυντικό στοιχείο τώρα όταν αγοράζεις βίλα και ακίνητα αξίας εκατομμυρίων, την προέλευση των οποίων δεν μπορείς να δικαιολογήσεις; 
Είναι επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος σου να έχεις τεράστια χρηματικά ποσά σε εξωχώριες εταιρείες; Μην τρελαθούμε και εντελώς.

Αν υπήρχε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ή μια ανώνυμη επιστολή στην ΓΑΔΑ, που σε παρουσιάζει ποινικό παραβάτη, τότε μάλιστα. Είναι αναμφισβήτητο επιβαρυντικό στοιχείο και πρέπει οι δικαστές να αναλάβουν να αποδώσουν "δικαιοσύνη".  

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 | 6:53 μ.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/07/blog-post_395.html

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου