Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 15 Ιούλ 2020
"Αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική" εκδήλωση με ... τη συνεργασία του κράτους! Το άκρον άωτον της "κατάντιας μας"...
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
 
Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Εφόσον υπάρχει η παραδοχή από το ΚΚΕ για συνδιοργάνωση κατασκήνωσης της ΚΝΕ με την ...Περιφέρεια Θεσσαλίας, τότε βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε τον πλήρη εκφυλισμό του μηχανισμού του "επίσημου ΚΚΕ", ο οποίος αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτικού συστήματος του αστικού καθεστώτος της χώρας. 

Διότι, ένα πραγματικά επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα και μια αντίστοιχη οργάνωση νεολαίας, σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα συνδιοργάνωνε … "αντιιμπεριαλιστικές" εκδηλώσεις με την ευγενή συνεργασία, πιθανώς δε και με τη ...χορηγία της περιφερειακής διοίκησης αυτού του καθεστώτος (!) και μάλιστα μιας διοίκησης σκληρού δεξιού νεοφιλελευθερισμού, που βλέπει ολόκληρη τη Θεσσαλία σαν αντικείμενο επιχειρηματικής κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης, από το Στόμιο του Πηνειού ίσαμε τις κορυφές των Αγράφων…
   

Ειδικά στην περίπτωση της ηγεσίας του "επίσημου ΚΚΕ" αποδεικνύεται συνεχώς, μέρα με τη μέρα, ότι τελικά, όλες αυτές οι "υπεραριστερές" φωνασκίες και αναλύσεις  νεοτροτσκιστικής κατεύθυνσης που έχουν γίνει σημαία του   σημερινού Περισσού (τα γελοία φούμαρα για μια ιμπεριαλιστική Ελλάδα που δήθεν δεν υφίσταται εξάρτηση και υποτέλεια, η απαξίωση κάθε ανάγκης για πολιτικές συμμαχίες συγκέντρωσης δυνάμεων στο αντιιμπεριαλιστικό στάδιο της επαναστατικής διαδικασίας -και μιλάμε για μια όντως για επαναστατική αντιιμεπριαλιστική διαδικασία, που στοχεύει στην ανατροπή του σημερινού καθεστώτος και την ίδρυση λαϊκής δημοκρατίας κι όχι για τη γνωστή ρεφορμιστική τακτική- η απαξίωση των αντιφασιστικών μετώπων και τα ρέστα) όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο το κόκκινο καμουφλάζ μιας ηγεσίας εντελώς συμβιβασμένης με το σύστημα. 

Κι όσο μάλιστα γίνεται ακόμη πιο οργανικά δεμένη στο αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα, η ηγεσία αυτή τόσο και περισσότερο θα βαράει τροτσκιστικές τρομπέτες  και θα ανακηρύσσει εαυτήν ως το...άκρον άωτον της επαναστατικότητας!
Μιας επαναστατικότητας που φτάνει μέχρι την ...Περιφέρεια Θεσσαλίας του κυρίου Αγοραστού και ίσαμε τη συνδιοργάνωση  θερινού ...νεολαιϊστικου πάρτυ στο ...Στόμιο του Πηνειού!   
 
Από την πλευρά μου θα κλείσω αυτό το σχολιασμό (που σίγουρα θα προκαλέσει τη ...λύσσα των διαφόρων άσπονδων φίλων μας, τυφλών οπαδών του Περισσού που συνηθίζουν το διαδικτυακό βρισίδι και τα καραγκιοζιλίκια περί ...οπορτουνισμού παντός άλλου ευρισκομένου εκτός του παπαρηγικού-κουτσουμπικού ...μαντριού) με δυο τελευταίες επισημάνσεις: 

1. Το ρεβιζιονιστικό (νεοτροτσκιστικό σήμερα) κόμμα του Περισσού δεν ενόχλησε σε τίποτε το σύστημα την εποχή της παντοδυναμίας του νεοφιλελεύθερου πινοισετισμού, που σαρώνει το σύμπαν τους τελευταίους μήνες, μέσα από το πρόσχημα της "αντιμετώπισης της πανδημίας". Δεν έκανε απολύτως τίποτα που θα δυσκόλευε τη ζωή των καπιταλιστών και των νεοφιλελέδων αγύρτηδων.
Ίσα - ίσα που σιγοντάρησε όλη αυτή την αγυρτεία της "ανάγκης για τηλεργασία και τηλε-εκπαίδευση", με πρόσχημα το ότι … "το ΚΚΕ" ζητά ...φιλεργατικούς όρους, σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων και άλλα τέτοια φαιδρά για να εφαρμοστεί αυτή η σκόπιμη και εκ προοιμίου κτηνώδης εκμεταλλευτική τηλεαγυρτεία.
Ούτε καν διανοήθηκε να ξεσηκώσει την εργατική τάξη και τη νεολαία ώστε να σαμποτάρουν αυτό το έκτρωμα.
Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά "έπαιζε μπάλα χωρίς αντίπαλο" επί τρεις μήνες, ελέω "ΣΥΡΙΖΑ" και "Περισσού", που περιορίστηκαν μόνο σε κούφια λόγια κι ευχολόγια, για να περνάει η ώρα και  τίποτα άλλο.
Α, ναι! Έκαναν και "συγκέντρωση" με μάσκες και διάταξη "διαδηλωτών ανά δύο μέτρα μακριά από τους άλλους" την Πρωτομαγιά!
Φιέστα άξια για την απονομή βραβείου εκ μέρους των κ.κ. Σωτήριου Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά! 
 
Και 2. Το γεγονός ότι η πινοτσετική δεξιά των Μητσοτάκηδων και των "Χρυσοβορίδηδων", μέσα στη βουλή, την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής έπνιγαν στα χημικά την Αθήνα, για να περάσει η χουντική απαγόρευση των διαδηλώσεων, έδινε για πολλοστή φορά τα συγχαρητήριά της στον Περισσό και στο "ΠΑΜΕ" για την "άψογη και υπεύθυνη" στάση τους στις πορείες και διαδηλώσεις!!

Όταν ο ιδεολογικά φασίστας, πολιτικά ασπόνδυλος και διαχρονικά εκλεκτός της γνωστής "Πρεσβείας", ο κ. "Χρυσοβορίδης", δηλώνει επίσημα μέσα στη βουλή ότι το χουντικό του -νεοχιτλερικό- κατασκεύασμα ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ και ΠΟΡΕΙΕΣ του Περισσού (!!), όταν οι κ.κ. ΜΑΤατζήδες βαράνε στο σωρό των διαδηλωτών και συλλαμβάνουν άνευ λόγου αλλά ... αποκλειστικά 9 νεολαίους της εξωκοινοβουλευτικής επαναστατικής Αριστεράς, σαν το νεαρό Κώστα της ν.Κ.Α. ή όταν σπάζουν κεφάλια συντρόφων και συναγωνιστών μας του ΚΚΕ(μ-λ), τότε οι κ.κ. Κουτσούμπας και Παφίλης, αντί να ψάξουν να δουν τι δεν πάει καλά και τους υμνεί ο "αντίπαλος", ανεβαίνουν στο βήμα της βουλής και απευθύνουν μια ταυτόχρονη λεκτική καταδίκη τόσο "της αστυνομικής κρατικής βίας και τρομοκρατίας όσο και της υποτιθέμενης ..."προβοκάτσιας" (ανάγοντας πάντα σε  σκόπιμη ...προβοκάτσια την αιτία κάθε βίαιης σύγκρουσης ομάδων ή ατόμων με το κρατικό κατασταλτικό καθεστώς, έστω κι αν πρόκειται για μια απλώς ανώριμη, μια εν θερμώ και άκαιρη αντίδραση ορισμένων ανοργάνωτων ή αυτονομημένων νεολαίων του αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χώρου, νεαρών παιδιών κι εφήβων που βράζουν από αγανάχτηση για τη μαύρη μαυρίλα που μας πλακώνει, αλλά δεν είναι θεωρητικά καταρτισμένοι και δεν καταλαβαίνουν ακόμη την αξία της επαναστατικής οργάνωσης, ούτε βέβαια με ποιον τρόπο και πότε, υπό ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις, θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την επαναστατική βία το οργανωμένο επαναστατικό κίνημα, σαρώνοντας ριζικά όχι απλώς ...εκατό-διακόσιους ΜΑΤατζήδες, αλλά σύμπαν το καπιταλιστικό καθεστώς!). 
 
Και στο καπάκι...η ΚΝΕ συνδιοργσνώνει την ετήσια νεολαιίστικη εκδρομή της  και μαζί αντιιμπεριαλιστικό πάρτυ στο  Στόμιο, μαζί με τον γνωστό ...επαναστάτη και αντιιμπεριαλιστή κ. Αγοραστό! '
Οπερ έδει δείξαι, έλεγαν στα παλιά τα χρόνια. Κι εδώ το πράγμα έχει  δείξει κι έχει βρωμήσει για τα καλά...
 
(Κάποιος Β.Ι. Λένιν, τον οποίον ο Περισσός μας τον "αναλύει" κατά το δοκούν, από εποχής σε εποχή, έχει χαρακτηρίσει τον κούφιο αναρχισμό ως … "τιμωρία του εργατικού κινήματος για τα οπορτουνιστικά του αμαρτήματα"! 
Ας μην εκπλήσσονται οι φίλοι μας αν αύριο-μεθαύριο δυναμώσουν περισσότερο αυτό το χώρο, συνδιοργανώνοντας εκδηλώσεις με τον Αγοραστό, το Μητσοτάκη και το "Χρυσοβορίδη" -πιθανώς σεμινάρια ευπρεπούς διαδήλωσης, που δεν βλάπτει κανέναν, ή και "επαναστάσεων" ακόμη, που δεν πρόκειται να σπάσουν "ούτε τζάμι"!... 
   
Αφού δεν ντρέπονται μερικοί-μερικοί μεγαλόσχημοι, κατ' επάγγελμα λογοκόποι τα τελευταία ...σαράντα χρόνια , τι μας φταίνε μετά οι ...ΚΝίτες που ετοιμάζουν την εκδρομή τους στο Στόμιο;
Να πάτε, βρε παιδιά. Και μάνι-μάνι, πριν ισχύσουν νέες απαγορεύσεις του κ. Χαρδαλιά.)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 | 11:58 μ.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου