Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 09 Νοέ 2021
Έφυγαν οι κακοί Τούρκοι, έμειναν οι "καλοί" κοτζαμπάσηδες που καπέλωσαν τους αγώνες!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos175

 

Τα έχουμε πει για το 1821. Θα ξαναπούμε πάλι. Πριν από όλα να ευχαριστήσω τους συντρόφους που συμπληρώνουν τα άρθρα μου όπως το εξαιρετικό του Νίκου που εξηγεί πως ρίζωσε ο ναζισμός στη Γερμανία.

Τσαντίστηκαν οι ακροδεξιοί γιατί Βρετανική εφημερίδα είπε αλήθεια. «Πολέμαρχοι, απαγορευμένες περιοχές και μουσουλμάνοι που ψήνονται ζωντανοί: Η άσχημη αλήθεια για την ελληνική απελευθέρωση 200 χρόνια μετά».

Ο Λένιν έλεγε πως μόνο η αλήθεια είναι Επαναστατική. Πράγματι. Αυτοί που Επαναστάτησαν λογικό ήταν να μην βλέπουν με καλό μάτι τους δυνάστες και εκείνους που υποστήριζαν τους δυνάστες. Ας κατανοήσουμε λοιπόν την έννοια του εχθρού. Είναι μόνο ο ένοπλος; Μήπως είναι κι αυτός που τον υποστηρίζει; Η φύση του πολέμου δυστυχώς αυτή είναι. Γι αυτό είναι δύσκολο να γίνει Επανάσταση. Είσαι έτοιμος να πεθάνεις. Να σκοτώσεις; Πρέπει να είσαι και τα δυο. Πχ αφήνεις στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ένα ναζιστικό εργοστάσιο να παράγει όπλα; Είναι γεμάτο σκλάβους εργάτες ξέρεις. Δεν νικήσαμε με τα λόγια αλλά με τις σφαίρες.

Αν σκότωσαν οι δικοί μας το 21; Σκότωσαν! Ένοπλους; Όχι μόνο. Στον πόλεμο σκοτώνονται άνθρωποι ξέρετε. Είπα για τη σφαγή στην Τριπολιτσά. Ούτε οι στρατιώτες του Σουλτάνου μοίραζαν λουλούδια, όλοι οι αντίπαλοι χρησιμοποιούσαν βία. Η διαφορά ήταν πως οι Επαναστάτες είχαν νιώσει και πριν τη βία στο πετσί τους. Πάρα πολύ βία είχε η «κανονικότητα». Καμία Κοινωνική Επανάσταση δεν υπάρχει χωρίς βία. Αυτό οφείλουμε να το πούμε και να το δεχτούμε. Αν δεν το δεχτούμε, δεν είμαστε Επαναστάτες.

Ακόμα και φρικτά εγκλήματα; Στο πόλεμο πάντα γίνονται από όλους τους στρατούς. Είπα όμως κάτι για το Β’ Παγκόσμιο, ισχύει παντού. Υπάρχουν διαταγές και διαταγές. Άλλο πχ να κάνει ένα βιασμό κάποιο κάθαρμα, κι άλλο να διαταχθεί κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνουμε την έκταση στη δεύτερη περίπτωση.

Κάθε κυβέρνηση κάνει καταστολή. Οι σφαγές των Τούρκων διατάχθηκαν. Όχι πως οι στρατιώτες δεν θα έκαναν πλιάτσικο, βιασμούς, βασανιστήρια και φόνους, (αλίμονο στο 1800 ζούσαν), πάντως διατάχθηκαν. Οι Έλληνες ήταν άτακτοι. Η ίδια η εφημερίδα το λέει. Ξεχνάμε επίσης τι ήταν ο πυρήνας των Επαναστατών. Κλέφτες - ληστές - παράνομοι. Λίγο καιρό πριν τους έκλεβαν όλους! Να βάλεις τάξη; Σε ποιους; Υπήρχαν μάχες όπως πχ στο Μανιάκι «Στη θέα του στρατού του Ιμπραήμ, περί τους 1.000 Έλληνες καταλήφθηκαν από φόβο και αφήνοντας κρυφά τις θέσεις τους διασκορπίστηκαν στις γύρω περιοχές».

Οπότε ναι, πολλοί από αυτούς έψηναν Μουσουλμάνους, Εβραίους και Έλληνες (φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους). Γιατί πολλοί ήταν πιστοί υπήκοοι του Σουλτάνου κι αυτό επίσης το ξεχνάμε. Ας μην το δούμε με τα μάτια του σήμερα, αλλά με τις τότε συνθήκες.

Το αστικό κράτος και η δεξιά θέλει μια Επανάσταση στα μέτρα της. Ότι τάχα εμείς ήμασταν οι καλοί που σκοτώναμε μόνο κακούς. Πολύ βολικό για παιδιά που τους αρέσουν τα παραμύθια. Μια ευνουχισμένη Επανάσταση με βία όσο πρέπει - μη μας πουν κι αγρίους και μίσος Εθνικιστικό. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι και τέτοιες σαχλαμάρες. Έφυγαν οι κακοί Τούρκοι, έμειναν οι "καλοί" κοτζαμπάσηδες που καπέλωσαν τους αγώνες!

Εμάς μας ενδιαφέρει η αλήθεια. Ντροπή είναι να λες ψέματα. Κι από αυτά χορτάσαμε.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021 | 5:39 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com


 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου