Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 27 Σεπ 2011

 

 

Σαν να μην έφταναν τα ψυχολογικά προβλήματά μας λόγω οικονομικής κρίσης, ήρθε από την 1η Σεπτεμβρίόυ και η αμετάκλητη απόφαση του υπουργείου Υγείας για το κάπνισμα.

Έστω κι αν κάποιοι θεριακλήδες πιστεύουν ότι «το ίδιο έργο της οριστικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους είχε παιχτεί πέρυσι χωρίς επιτυχία», εν τούτοις αυτή την φορά όλα δείχνουν ότι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος έχει αναδειχθεί σε στοίχημα αποφασιστικότητας της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Έπειτα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συγκάλεσε ειδική σύσκεψη για το θέμα δύο μέρες πριν την εκπνοή του Αυγούστου. Για να δούμε αν θα σταματήσει η απαράδεκτη συνήθεια αρκετών συμπολιτών να μετατρέπουν σε τασάκια τα ποτήρια... καταστημάτων, που εφάρμοζαν τα μέτρα κατά του καπνίσματος... (sic).

Πάντως αμφιβολίες για την εφαρμογή του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης στους κλειστούς χώρους το χειμώνα, εκφράζουν και αρκετοί καταστηματάρχες της Πάτρας. που θάπρεπε πάντως να γνωρίζουν ότι και στην υπανάπτυκτη Κάτω Ιταλία, ντε, έτσι κι ανάψεις τσιγάρο σε μπαρ, οι καραμπινιέροι σε πάνε σηκωτό εκτός του προστίμου που σου κόβουν.

**

Έπειτα δεν πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά και στη χώρα μας αγαπητοί αναγνώστες ότι με την διακοπή του τσιγάρου βοηθάμε στην καθήλωση των ποσοστών εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονος, όπως χρόνια τώρα τονίζεται από Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Αμερικής μέσω του οποίου ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες ότι «οι καπνιστές στο μέλλον θα μπορούν να προστατεύονται από τον καρκίνο των πνευμόνων λαμβάνοντας ένα φάρμακο που συνήθως χορηγείται σε ανθρώπους που έχουν διαβήτη, Το φάρμακο «Metformin»

**

Θα μου πείτε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη- υποτίθεται-ζούμε και όχι στην Αμερική. Ωστόσο τι είναι η Ελλάδα ;(που λέει κι ένας γνωστός διανοούμενος). Ένας λαός αντιφατικός είναι, που αντιγράφει πολλές συνήθειες πολιτιστικές της χώρας της αστερόεσσας, έστω κι αν το άλλο μισό του ην αποστρέφεταί. στα λόγια! Υπό την έννοια αυτή δε μας κάνει εντύπωση που η μόδα της ορθόδοξης γιόγκα ανθεί και στον τόπο μας, χάρη στα ειδικά γυμναστήρια, που ολοένα και συχνότερα εμφανίζονται σα μανιτάρια σε διάφορα σημεία της Επικράτειας και τηρουμένων των αναλογιών φτώχειας - και στην Πάτρα. «Η γιόγκα την ίδια ώρα, που πέραν του Ατλαντικού ιδιωτικοποιείται. (υπό την έννοια των αποκλειστικών πνευματικών δικαιωμάτων των δασκάλων που εφαρμόζουν ιδιαίτερες τεχνικέ για να σε οδηγήσουν σε νιρβάνα), στην Ελλάδα βρίσκει όλο και περισσότερους θιασώτες, που φυσικά διαθέτουν κομματάκι βαρύ πορτοφόλι, τούτες τις θλιβές μέρες, που κάποιοι άλλοι συνταξιούχοι σε κεντρικούς παρακαλώ-δρόμους και της Αχαϊκής πρωτεύουσας έχουν αρχίσει εδώ και μήνες να ψάχνουν τους κάδους τις μικρές ώρες του 24ωρου, για ν' αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα.

**

Πάντως δεν έχουμε παράπονα. Η κ. Μέρκελ και κ. Σόϊμπλε το ξεστόμισαν το θετικό τους πόρισμα: Η Ελλάδα είναι «άξια σεβασμού» για την αντιμετώπιση του ελλείμμάτος. Το Βερολίνο μιλά, όχι αστεία... Μόνο που υπάρχει και ο αντίλογος των συνταξιούχων Ελλήνων που τα ψέλνουν στους τραπεζίτες Γερμανο- Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους, σημειώνοντας ότι «η κοροϊδία των ξένων μας τρυπά το μεδούλι. Είναι ανάγκη να ενωθούμε όλοι -και προπάντων οι νέοι άνθρωποι - για να ανατρέψουμε την τάξη των τραπεζιτών που παραμερίζει τον άνθρωπο απροκάλυπτα. Τέρμα στους μεσσίες, στους κουστουμαρισμένους καθοδηγητές που μας φόρεσαν τη θηλιά».

ΠΕΡΙΟΙΚΟΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου