Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 27 Σεπ 2011

Δύσκολοι καιροί για παρρησία πολιτικών, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων και μεγάλο το στοίχημα για την τέχνη του ρεπορτάζ που εξακολουθεί να αποτελεί το ακριβό διαμάντι στον κόσμο των εφημερίδων αλλά και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Από παντού έτσι κι αλλιώς φτάνει το μήνυμα και. κυρίως από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Από παντού οι δημοσιογράφοι δε μπορούν να εκφραστούν και πρέπει πάση θυσία να διασφαλιστεί ο πλουραλισμός. Πάντα έτσι δεν ήταν διατείνεται βετεράνος Πατρινός δημοσιογράφος; Μόνο που σήμερα η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος λέει πολύ συχνά ότι «η είδηση αυτή είναι που λέει η τηλεόραση». Λίγο είναι αυτό; Πόσες φορές δεν έχουμε γίνει μάρτυρες ψευδών ειδήσεων μη διασταυρωμένων -ακριβώς γιατί τις καλύπτει η τηλεοπτική χρυσόσκονη; Πόσες φορές αντιλαμβανόμαστε την τρομολογνεία, που καλλιεργείται με την συναίνεση τηλεοπτικών αστέρων και δεν αντιδρούμε; Τάχει αυτά το μέσο, όπως ακριβώς είχε προβλέψει ο Μάρσαλ Μακ Λούαν. Καιρός να τον ξαναθυμηθούμε νομίζω για να μη λαλήσουμε με όσα ακούμε!

**

Αυτό τουλάχιστον θάπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Λαζόπουλος τη χρυσόσκονη δηλαδή των τηλεοπτικών ειδήσεων, ο οποίος μέσα στον δημιουργικό του οίστρο ήθελε όπως είπε σε πρόσφατη εκπομπή του - να έρχονταν στην εκπομπή του και οι δημοσιογράφοι. που απείργησαν στις 30 Νοεμβρίου. Μα είναι σοβαρός. Τι περιμένει ο κ. Λαζόπουλος να αφήσουν οι δημοσιογράφοι και. οι φωτορεπόρτερς τις πένες τις κάμερες και την τρεχάλα τους και να επιδοθούν σε μία ιδιότυπη «παρέλαση» προσώπων στην εκπομπή του; Αυτό καταντά διαστροφή. Δεν του φτάνει που ο ίδιος κάνει ό,τι θέλει στο ελληνικό μπάχαλο και τον επιβραβεύει με τα μηχανάκια της η ΑGΒ;

Μάλλον πρέπει κάποια στιγμή να αυτοδιακωμωδηθεί καθώς οι δημοσιογράφοι δε μπορούν να επιδίδονται γενικώς σε ατραξιόν σε καμία απολύτως εκπομπή ενός ταλαντούχου ηθοποιού, σκηνοθέτη, αναλυτή(δεν αντιλέγω). Ωσαύτως όμως και εμπαθή γενικώς ανθρώπου, ο οποίος δεν έχει βαρεθεί στ' αλήθεια να διακωμωδεί την Άντζελα που αποδίδει «ΤΝΑ» το DΝΑ; Ε, και τι έγινε μ' αυτό, δεν εννοώ ως πολίτης που αγαπά την σάτιρα και. τον αυτοσαρκασμό την επανάληψη και το κάρφωμα των ανθρώπων, που δεν γνωρίζουν καλά ελληνικά. Εμμονή νομίζω ότι καταντά η διακωμώδηση της Αντζελας και της Μιμής, καθώς εν ονόματι της σάτιρας ακούγαμε Κάλλας στο σόου του Ζαχαράτου και πολύ γελάσαμε πάλι!!

Γνωρίζω και κατανοώ ότι θέλει να γίνει το alter ego κάθε νεοέλληνα, έτσι όπως τον ευνοούν όλα τα μηχανάκιά και το ταλέντο του. Μπράβο του, αλλά και ένας κάποιος φραγμός δεν θα τον έβλαπτε. Έξυπνος άνθρωπος είναι, εμείς τον θυμόμαστε και ως τον καλλιτέχνη που έχει δηλώσει στο παρελθόν στη δημόσια Ραδιοφωνία ότι για να εμπνευστεί και να βγάλει γέλιο το βράδυ στις παραστάσεις του, μελαγχολεί όλη την ημέρα. Εν ονόματι της τηλεοπτικής του επιτυχίας , δε θάπρεπε να τα παίρνει όλα σβάρνα!

**

Τον μάρανε λοιπόν τον κ. Λαζόπουλο το ΕΡΤόσημο, το μεγαρόσημο, σπατόσημο, και τόσα άλλα όχι; Επίσης τον ενοχλεί η πληθώρα των σταθμών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Δε μας λέει όμως στη βλαχο-μπαρόκ, ανάλυσή του, πώς βλέπει να πορεύεται η χώρα χωρίς το δημόσιο κομμάτι των τοπικών μέσων ενημέρωσης, που αποτελούν και αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής ιστορίας των μεγάλων πόλεων και της μεθορίου. Απλώς ο κ. Λαζόπουλος εκτός της κριτικής που κάνεί σε μία σειρά ζητημάτων, νομίζω ότι λαθεύει με το να αφήνει στο απυρόβλητο την διάθεσή του να κολακεύει το κοινό του, προκειμένου να του μεταγγίσει τις ιδέες του Εκεί είναι «μάστορας» Κατά την «λογική» πρέπει να «περάσει» ένα «μπράβο» (υποδορίως στην ψυχολογία του Έλληνα) στην εκπομπή της κ Πάνια που «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει» με το θέαμα που προσφέρει και τα άτομα ειδικών αναγκών που ευτελίζει οικογενειακώς ...

**

Δεν αντιλέγουμε ότι πολλοί κρατικοδίαιτοι έχουν δημιουργήσει αδιέξοδα αλά ας αφήσει ο ταλαντούχος κομπέρ στους σταθμούς της ΕΡΤ και την ιστορία τους. Είναι κρίμα να επαινείτο μια εκπομπή που καταβαραθρώνει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και να χάνεται στα τάρταρα της γενικής ανοησίας ότι μέσω της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, οι ειδήσεις είναι διασταυρωμένες και η ελληνική γλώσσα δε κακοποιείται εν αντιθέσει με το τι συμβαίνει στις μεσημβρινές εκπομπές των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης.

Δημοκρατία έχουμε ας δεχθεί κάποτε και την κριτική των πάλαι. ποτέ θαυμαστών του ο εθνικός μας Λάκης!

ΠΕΡΙΟΙΚΟΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου