Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 05 Φεβ 2021
Εισαγγελέας κατασκευάζει επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του αναρχικού Β. Σταθόπουλου
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

Αυτά μόνο σε μια χώρα νεοδημοκρατικής "κανονικότητας" μπορούν να συμβαίνουν!!! Δεν στέκουν σε καμιά λογική και σε κάνουν να επικαλείστε τους στίχους που τραγουδούσε ο αείμνηστος Στράτος "ζητώ ακρόαση θεού, και αλλαγή   πλανήτη". 

 

Την προσοχή σας, Για την περίπτωση του προφυλακισμένου αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου  έχουμε αναφερθεί. Βρίσκεται προσωρινά  κρατούμενος εδώ και 14 μήνες άδικα και χωρίς κανένα ουσιαστικό εις βάρος του στοιχείο" -με την "εμπνευσμένη" και πρωτεμφανιζόμενη αιτιολογία ότι μπορεί να προκύψουν .. στο μέλλον. 

Και το απίστευτο, εξωφρενικό, αδιανόητο -πραγματικά δυσκολεύεσθε να βρεις λέξη να το χαρακτηρίσεις, είναι ότι σήμερα βρέθηκε "λειτουργός της Θέμιδας" να "ανακαλύψει", να κατασκευάσει πιο σωστά όπως λένε οι συνήγοροι του κατηγορουμένου, "επιβαρυντικά δήθεν στοιχεία" για να προτείνει την παραπομπή σε δίκη του  Β. Σταθόπουλου για πλήθος κακουργημάτων, "βαφτίζοντας" "πατέρα" του,  έναν άγνωστο συνώνυμο του, ο οποίος συνελήφθει να κατέχει όπλα!  

 Στα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια για να στήσουν μια δικογραφία σε βάρος ενός αγωνιστή, στα έκτακτα δικαστήρια σκοπιμότητας, θεωρούσαν σκόπιμο να επιστρατεύσουν 2-3 χίτες και ταγματασφαλίτες σαν ψευδομάρτυρες. Στην σημερινή εποχή της διακυβέρνησης των αρίστων αυτό θεωρείται "πολυτέλεια". Αρκεί να βρεθεί ένας δικαστής, να επικαλεστεί μια συνωνυμία και "ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε". Απίστευτο και όμως αληθινό!!!

Διαβάστε και φρίξτε:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των συνηγόρων του Β. Σταθόπουλου:

Όταν η πραγματικότητα των στοιχείων της δικογραφίας δεν επαληθεύει το σενάριο της αντιτρομοκρατικής, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα (πάλι), φαίνεται πως σκέφτηκε ο Εισαγγελέας Εφετών που προτείνει την παραπομπή του Βαγγέλη Σταθόπουλου για σωρεία κακουργημάτων, βασιζόμενος σε επιβαρυντικά δήθεν στοιχεία που ο ίδιος (ο εισαγγελέας) για πρώτη φορά κατασκεύασε!

Ο Εισαγγελέας «διαπιστώνει» ότι ο Βαγγέλης Σταθόπουλος έκρυβε τον οπλισμό στο σπίτι του πατέρα του!!! Τόσο απλά, η απλή συνωνυμία μεταξύ του κατηγορουμένου και του ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην Κυψέλη όπου φυλάσσονταν όπλα, “αναβαθμίζεται» ανερυθρίαστα σε δήθεν συγγένεια και μάλιστα πρώτου βαθμού!!! Ο απλά συνώνυμος Γεώργιος Σταθόπουλος, του οποίου η μη αμφισβητούμενη ένορκη κατάθεση βρίσκεται εντός της δικογραφίας, ονοματίζεται ξαφνικά «Πατέρας» του Βαγγέλη Σταθόπουλου, του οποίου ο  πραγματικός πατέρας ονομάζεται Κωνσταντίνος και καμία σχέση δεν έχει, ο ίδιος ή ο γιός του με διαμέρισμα στην Κυψέλη!!! 

Ούτε λόγος δε για αξιολόγηση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης, τρεις εκ των οποίων αυτόπτες, άσχετοι με τον κατηγορούμενο, που επιβεβαιώνουν πως την ώρα των αδικημάτων βρισκόταν στην άλλη άκρη της Αθήνας!  

Ούτε λόγος για τα ευρήματα της αστυνομίας που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Σταθόπουλου!  Ούτε λόγος για την απουσία dna του στα όπλα, στο διαμέρισμα που φυλάσσονταν αυτά, στις συσκευασίες τους… 

Ούτε σχόλιο για την εμπεριστατωμένη Τεχνική Έκθεση δύο βιολόγων, η οποία διαπιστώνει ότι το μίγμα γενετικού υλικού που βρέθηκε σε ένα μόνο σημείο της μοτοσικλέτας με την οποία διέφυγαν οι δράστες, δεν εμπεριέχει dna του Σταθόπουλου.  

Εμείς επαναλαμβάνουμε πως η επί 14μηνο προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Σταθόπουλου συνιστά πλέον παράνομη κατακράτηση και ζητούμε την άμεση αποφυλάκισή του!

           ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΡΝΙΑΣ,  ΑΝΤΩΝΙΑ ΛΕΓΑΚΗ

 


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021 | 7:02 μ.μ.
Πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου