Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 08 Ιούλ 2013

 

 

 

Τρια εκατομ. ευρώ για την «Κατασκευή κεντρικών αποχετευτικών αγωγών παραλιακών οικισμών από Δ. Ε. Ερινεού έως Δ. Ε. Αιγείρας

 

Στην έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του σώματος κ. Χρήστου Σπηλιωτόπουλου (λόγω απουσίας της προέδρου κ. Μαρίας Τσουκαλά) αποφασίστηκε ομόφωνα η αποδοχή της χρηματοδότησης ποσού 3.000.000,00 € για το έργο «Κατασκευή κεντρικών αποχετευτικών αγωγών παραλιακών οικισμών από Δ.Ερινεού έως Δ.Αιγείρας (ΕΠΠΕΡΑΑ)», που χρηματοδοτείται από ΕΠΠΕΡΑΑ, ΕΣΠΑ και αναμόρφωση προϋπολογισμού.

Ήδη ο εργολάβος έχει αρχίσει την κατασκευή του Κεντρικού Συλλεκτήριου Αγωγού από την περιοχή των Νικολαιΐκων και Βαλιμητήκων, παράλληλα της σιδηροδρομικής Γραμμής. Θα αρχίσουν να κατασκευάζονται σε λίγο και τα αντλιοστάσια.

 

***

Η ομολογία της «γκάφας» για την ακίνητη περιουσία του δήμου Αιγιάλειας

 

Απαντώντας ο δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θεοδωρακόπουλος σε ερώτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Καλογερόπουλου, σε ποιο σημείο βρίσκονται τα ακίνητα του δήμου από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, επεσήμανε.

Έκανα το λάθος να ζητήσω από τον συμπολίτη μας Αιγιαλέα κ. Κ. Σταυρόπουλο να πάρει ο δήμος κάποια ακίνητα μετά από μαρτυρική… καταδίωξη στις υπηρεσίες. Δώσαμε εκεί αιτήματά μας διότι κάθε ακίνητο διαχειρίζονταν από ξεχωριστό φορέα. Το δημόσιο έμαθε ποια ακίνητα είναι, και τώρα που το κράτος άρχισε να καταμετρά την περιουσία για να την πουλήσει ή να την δώσει στους Γερμανούς… ή οπουδήποτε αλλού, μεταξύ αυτών των ακινήτων που φιγουράρουν για πούλημα, είναι αυτά που ζήτησα να έρθουν στο δήμο.

Ήταν λάθος που υπέδειξα πέρυσι σε ανύποπτο χρόνο στους αρμόδιους του Δημοσίου, την περιουσία του Δήμου για να την αξιοποιήσω.

Η δημόσια περιουσία δεν εκχωρείται, δεν παραχωρείται και δεν εκποιείται από καμία δύναμη. Έχει μπλοκαριστεί, έχει δοθεί σαν εγγύηση για τα δάνεια που παίρνουμε από την τρόικα.

 

***

Έσβησαν και οι τελευταίες ελπίδες για την επισκευή της γεφυροπλάστιγγας του ΧΥΤΑ Αιγείρας

 

Η γεφυροπλάστιγγα δεν χρειάζεται στο ΧΥΤΑ;

Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό τίθεται πίσω από την μη επισκευή της γεφυροπλάστιγγας του ΧΥΤΑ Αιγείρας, επισημαίνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αιγιάλειας κ. Δ. Καλογερόπουλος. Και τόνισε γιατι δεν την επισκευάζετε;

Δήμαρχος: «Πιστεύεται ότι κάποιοι μεταφέρουν σκουπίδια εκεί και πρέπει να τα ζυγίζουμε, μπας και πάει κάνα κιλό παραπάνω από τη Δ.Ε. Αιγίου που πέθανε… πληρώνοντας;

Εάν θέλετε να δημιουργείτε προβλήματα, είναι δικαίωμά σας, αλλά μη ξεχνάτε ότι δεν θέλετε σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Αιγείρας, δεν θέλετε ΧΥΤΑ στην «Παπανικολού», άρα είσαστε με τους μεταφορείς των σκουπιδιών και με τις εταιρείες που λυμαίνονται το δήμο επί 15 χρόνια τώρα! Και αν πήγε ένα αυτοκίνητο από το Αίγιο στην Αιγείρα από τους τόσες χιλιάδες τόνους, τι έγινε;

 

***

Ο ειδήμων… αντιδήμαρχος καθαριότητας

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Καμπέρης παίρνοντας θέση για την γεφυροπλάστιγγα τόνισε: « με τη νέα περιβαλλοντική νομοθεσία, η γεφυροπλάστιγγα που υπήρχε στο ΧΥΤΑ Αιγείρας, λειτουργούσε αναγκαστιά και υποχρεωτικά από τον αυτόνομο π. δήμο Αιγείρας για τον έλεγχο των απορριμμάτων των π. Δήμων Ακράτας και Διακοπτού που κατέβαλλαν και το αντίστοιχο τίμημα λειτουργίας και εναπόθεσης.

Στην σημερινή κατάσταση δεν απαιτείται ύπαρξη γεφυροπλάστιγγας, αφού πηγαίνουν αποκλειστικά και μόνον τα απορρίμματα της περιοχής και γενικά του δήμου Αιγιάλειας και όλα αυτά καταγράφονται τα οχήματα από το φύλακα ελεγκτή υπάλληλο του δήμου Αιγιάλειας. Κατά συνέπεια δεν απαιτείται βάσει της νομοθεσίας που διέπει και περιβαλλοντικά τους χώρους, η υποχρέωση της ύπαρξης γεφυροπλάστιγγας. Σήμερα ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να την επισκευάσει και να χαλάσει χρήματα. Όπως όλοι γνωρίζουμε έχουν δρομολογηθεί, ο ΦΟΣΔΑ, ο ΧΥΤΑ «Παπανικολού» και το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων «Φλόκα».

 

***

Έγειρε η πλάστιγγα … του Π. Γιαννούλη προς τα τέλη καθαριότητας και όχι στη γεφυροπλάστιγγα

 

Είναι αλήθεια ότι ο η γεφυροπλάστιγγα του ΧΥΤΑ Ανατολικής Αιγιαλείας στην Αιγείρα, χρησιμοποιούνταν για να ζυγίζονται τα απορρίμματα τω π. Δήμων Ακράτας, και Διακοπτού, Αιγιάλειας, με σκοπό την καταβολή ανάλογων χρημάτων για τα έξοδα του ΧΥΤΑ. Ο π. Δήμος Αιγείρας απολάμβανε αυτό το αντισταθμιστικό όφελος βάσει της συμφωνίας λειτουργίας. Δεν με ενδιαφέρει η γεφυροπλάστιγγα. Αυτό που με ενοχλεί, είναι ότι ο δημότης της Δ.Ε. Αιγείρας αυτή τη στιγμή πληρώνει περισσότερο από το δημότη της Δ.Ε. Αιγίου τόνισε ο δημοτικός Σύμβουλος της ελλάσονος αντιπολίτευσης Π. Γιαννούλης.

 

***

Όταν δεν υπάρχει καμία είδηση, τότε…

Απορεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αιγιάλειας κ. Δ. Καλογερόπουλος, με δημοσίευμα του τοπικού τύπου του Αιγίου και ερωτά το δήμαρχο: Αποτελεί είδηση προς δημοσίευση η συνάντηση του δημάρχου Αιγιάλειας με κάθε Αντιδήμαρχό του;

 

 

***

Ο καταδότης… υπάλληλος!

 

Ερωτά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης: Αληθεύει κ. Δήμαρχε από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ότι εξειδικευμένες πιστώσεις των πυρόπληκτων, μεταφέρονται χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε άλλα έργα;

Απαντώντας ο δήμαρχος επεσήμανε ότι η πληροφορία αυτή καταδεικνύει καταδότη… υπάλληλο του δημαρχείου, για ένα εντελώς εξειδικευμένο οικονομικά αντικείμενο και τον οποίο υπάλληλο θα τιμωρήσω… γιατί αυτό ένας μόνο θα μπορούσε να το ξέρει!

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Καλογερόπουλος και απαντώντας κατόπιν του εξαναγκασμού του, από τα τις απειλές του δημάρχου για τιμωρία ενός υπαλλήλου, αποκάλυψε πως η πληροφορία προέρχονταν από τοπικό πρόεδρο!!

 

***

Μήνυση κατά γνωστών αγνώστων;

 

Τα μαύρα χάλια… του δρόμου που ενώνει την Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου με τη Επαρχιακό οδό Ακράτας Ζαρούχλας εντός της Τ. Κ. Συλιβαινιωτίκων, ήταν η αιτία που ο πρόεδρος της Τ.Κ. Συλιβαινιωτίκων απευθύνθηκε στο δήμαρχο για την άμεση αποκατάστασή του. Ο κοινοτικός αυτός δρόμος γνωστός ως «Εσωτερικός Βίγλας Συλιβαινιωτίκων» στο τμήμα του κόμβου και μέχρι τις υπόγειες διαβάσεις Σιδηροδρομικής Γραμμής και ΝΕΟ λόγω της μεγάλης φθορά του οδοστρώματος προκαλεί συνεχείς φθορές σε δίκυκλα και Ι.Χ. απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας των έργων της Σιδηροδρομικής Γραμμής και ότι ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Κ. Σπηλιόπουλος υπεσχέθη ότι θα τον επισκευάσει.

 

***

Η δικαιολογία του δημάρχου Αιγιαλείας

 

Όσο αφορά τους υπεσχημένους κάδους απορριμμάτων προς την τ. Κ. Συλιβαινιωτίκων ο δήμαρχος πληροφόρησε τον τοπικό πρόεδρο ότι πολύ σύντομα όταν η εταιρεία παράξει νέους κάδους θα τοποθετηθούν σε συνεννόηση με τον τοπικό αντιδήμαρχο. Η δικαιολογία του δημάρχου είναι ότι πριν παραδοθούν, εκλάπησαν 500 κάδοι της εταιρείας και έτσι ματαιώθηκε η τοποθέτησή τους στην ανατολική Αιγιάλεια!!! Δέκα μήνες πριν τις εκλογές και εν μέσω θέρους οι κάδοι αργούν να έρθουν…

 

***

Ορκωτός ελεγκτής στη Δημοτική Επιχείρηση Υδροηλεκτρικός Σταθμός Τσιβλού

 

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Ευστάθιος Θεοδωρακόπουλος έχοντας υπόψη τις ισχύουσες διατάξεις την απόφαση Υπουργού Οικονομικών, την 708/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η λύση της Δημοτικής Επιχείρησης, την αριθ. 98702/20329/29-1-2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με την οποία εγκρίθηκε η αυτοδίκαιη λύση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδροηλεκτρικός Σταθμός Τσιβλού και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.337/Β/19-2-2013, την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έτους 2013 με την οποία διατέθηκε η πίστωση, αναθέτει:

Στον ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή Κουτρουμάνη Ι. Γεώργιο που εδρεύει στην Πάτρα, την εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδροηλεκτρικός Σταθμός Τσιβλού σύμφωνα με την προσφορά του στο ποσό των 10.000,00.€ πλέον ΦΠΑ 23% 2.300,00€ σύνολο 12.300,00€.

Ο ανάδοχος επιβαρύνεται με όλες τις νόμιμες κρατήσεις.

Η εκτέλεση της εργασίας θα γίνει μετά την κοινοποίηση της απόφασης ανάθεσης και την υπογραφή σχετικής σύμβασης. Οι προς εκτέλεση υπηρεσίες θα βασιστούν στις αρχές και στους κανόνες ελεγκτικής του Σώματος Ελεγκτών Λογιστών Σ.Ο.Ε.Λ. οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τις βασικές αρχές των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και για την παραλαβή τους θα συνταχθεί σχετική βεβαίωση καλής εκτέλεσης από την αρμόδια επιτροπή.-

 

***

Υπό εκκαθάριση η Δημοτική Επιχείρηση του πρώην Δήμου Αιγείρας με την επωνυμία «Αίγειρος».

 

Με την 627/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η λύση της Δημοτικής Επιχείρησης με την επωνυμία “Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Δήμου Αιγείρας» με διακριτικό τίτλο «Αίγειρος». Τη λύση της ως άνω εταιρείας θα ακολουθήσει η εκκαθάρισή της σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου που εγκρίθηκε η αυτοδίκαιη λύση της παραπάνω επιχείρησης και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Η ανάθεση της εκκαθάρισης της εν λόγω εταιρείας θα γίνει με απόφαση Δημάρχου.

Η Οικονομική Επιτροπή αφού άκουσε τα όσα εξέθεσε η κ. Πρόεδρος αυτής,

Ομόφωνα Αποφασίζει:

1). Εγκρίνει την αμοιβή του εκκαθαριστή της Δημοτικής Επιχείρησης συνολικού ποσού 4.000,00€.

2). Ψηφίζει πίστωση συνολικού ποσού 4.000,00€ «αμοιβή του εκκαθαριστή της Δημοτικής Επιχείρησης της Δημοτικής Επιχείρησης

3). Η ανάθεση των εργασιών (παροχής υπηρεσιών) θα γίνει με απόφαση Δημάρχου.

 

 

***

Στη δημοπρασία ο Ξενώνας Αγ. Βαρβάρας

 

Με απόφαση το Τοπικο Συμβουλίο της Τ.Κ. Αγ. Βαρβάρας, Δ.Ε. Ακράτας, αποφασισε ομόφωνα, να κινηθεί η διαδικασία διεξαγωγής δημοπρασίας του Ξενώνα Αγ. Βαρβάρας και να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο…..».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε το σκέλος του αποφασιστικού μέρους της απόφασης του τοπικού συμβουλίου της Τ.Κ. Αγ. Βαρβάρας, είδε το έγγραφο της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης, Τμήμα Πολεοδομίας, έλαβε υπόψη του την αναγκαιότητα εκμίσθωσης του εν λόγω δημοτικού ακινήτου (Ξενώνα) της Τ.Κ. Αγ. Βαρβάρας, Δ.Ε. Ακράτας, καθώς και τις ισχύουσες διατάξεις αποφάσισε ομόφωνα:

1)στην αναγκαιότητα εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου (Ξενώνα) της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Βαρβάρας της Δημοτικής Ενότητας Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας, με τη διαδικασία της δημοπρασίας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προκειμένου να προβούμε στην εν λόγω εκμίσθωση.

2)στην παραπομπή του θέματος:

Α)Στην Εκτιμητική Επιτροπή Δήμου Αιγιαλείας, προκειμένου να οριστεί η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας,

Β)Στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αιγιαλείας, προκειμένου να καταρτιστούν οι όροι της δημοπρασίας.

Γ)Στην Επιτροπή εκποίησης ή εκμίσθωσης ακινήτων και πραγμάτων του Δήμου Αιγιαλείας, προκειμένου να διεξάγει τη δημοπρασία.

 

***

Η επέκταση του ΤΟΕΒ Πλατάνου

 

Επειδή το θέμα είχε πολλές φορές για λήψη απόφασης στο δημοτικό Συμβούλιο η νομική υπηρεσία του δήμου Αιγιάλειας απεφάνθη για την επέκταση του ΤΟΕΒ Πλατάνου ότι η μελέτη επέκτασης κατά 978 στρέμματα είναι αύξηση μεγαλύτερης του μισού της αρχικής δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ. Το δημοτικό Συμβούλιο ως εποπτεύουσα αρχή θα πρέπει να λάβει απόφαση για σύγκλιση των Γενικών συνελεύσεων που καθορίζονται από το άρθρο 17 που ορίζει ότι από 1 έως 20 στρέμματα 1 ψήφο, από 20-50 στρεμματα 2 ψήφοι και πάνω από 50 στρέμματα 3 ψήφοι . αποφασίζεται η επέκταση του ΤΟΕΒ για να εγγραφούν νέα μέλη και να δημιουργήσουν νέα διοικούσα επιτροπή.

Νερό υπάρχει για την επέκταση; Ρώτησε ο δήμαρχος.

Η πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατάνου κ Μπέτυ Χασάπη, ανέφερε ότι υπάρχει μελέτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» για έρθει νερό από την Ποταμιά. Υπάρχουν γεωτρήσεις, που έχουν στερέψει και θέλουμε να τις ενεργοποιήσουμε. Η καινούργια γεώτρηση χρειάζεται για να γίνει ο διαχωρισμός ύδρευσης άρδευσης.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την επέκταση του ΤΟΕΒ με την προϋπόθεση ότι δεν θα θιγεί το πόσιμο νερό του Πλατάνου.

“ο γραφέας”

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου