Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 14 Ιούν 2013
Θέρος - πολιτικό χρήμα - ανεργίτσα
Κλίκ για μεγέθυνση
Θέρος - πολιτικό χρήμα - ανεργίτσα

 

 

Και επισήμως το θέρος στη ζωή μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση της κοινωνικότητας και τη χαρά της θάλασσας, της ελληνικής φύσης στη ζωή μας.... Κατ΄ άλλους και μόνο που η ζέστη και οι θερμικές αποκλίσεις - ελέω διαταραχών του οικοσυστήματος - θα μάς κάνουν πιο ευάλωτους στα μάτια των άλλων (με βάση το γνωμικό του Σαρτρ: “η πληγή είναι οι άλλοι”, που απολύτως δεν ισχύει), χωρίς μία στην τσέπη και με χαμόγελο προκάτ να παριστάνουμε τους “προνομιούχους” κατοίκους της πιο όμορφης χώρας του κόσμου, είναι σκέτο άγχος.

Καταντά και μαζοχισμός αυτή η επίπλαστη ισορροπία του μέσου ΄Ελληνα, με το υψηλό κόστος υπηρεσιών και αγαθών και με το δεδομένο ότι “τα παιδιά δεν πρέπει να πληρώσουν τη νύφη”, όπως λένε οι φίλοι μας οι ψυχολόγοι. Τούτο σημαίνει ότι και τα μπάνια τους πρέπει να τα εξασφαλίσουν οι γονείς τους στις πιο κοντινές παραλίες, όπως και την διασκέδασή τους, το παγωγό τους, την κατασκήνωσή τους και πάλει λέγοντας.

Το πώς δε μάς λένε οι ψυχολόγοι και όλοι οι οικονομικοί εγκέφαλοι που είναι “βουτηγμένοι” στην “υψηλή” ανάλυση, ενώ παραβλέπουν ότι ο ανενεργός - οικονομικά - πληθυσμός της χώρας έχει προσεγγίσει τα τρία εκατομμύρια τριακόσιες περίπου χιλιάδες άτομα. Για να το αναλογιστούν αυτό οι κ. ξερόλες και ιθύνοντες που οργώνουν την χώρα μας με δικά μας χρήματα, για να προβαίνουν στις διαπιστώσεις του στυλ: “Η Δ. Ελλάδα είναι παραμελημένη... η Δ. Ελλάδα έχει μεγάλα ποσοστά ανεργίας στους νέους μέχρι 30 ετών. ΄Η στη Δ. Ελλάδα δεν πρέπει να πειραχτούν άλλο οι κοινωνικές δομές του κράτους”. Ποιές ; οι ήδη σακατεμένες στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας και της κοινωνικής διαδικασίας;

Τα ερωτηματικά πληθαίνουν και οι παράτες των πολιτικών δε λένε να κοπάσουν, καθώς με αφορμή τις εσωκομματικές τους διαδικασίες, προβαίνουν σε δηλώσεις με ύφος αθώας περιστεράς και με λαμέ κακόγουστα κοστούμια για μία σειρά προβλημάτων. Κοινώς, καμώνονται ή ότι δε γνωρίζουν ότι κλείνει λ.χ η Δημόσια Λαχαναγορά, η οποία απασχολεί ένα άτομο ενώ εξυπηρετεί την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή παράλληλα με τις επιχειρήσεις που εντός της δραστηριοποιούνται. Το ίδιο, δηλώνουν άγνοια, όταν ακούνε για την συρρίκνωση νοσηλευτικών μονάδων, σύμφωνα με τις καταγγελίες του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ι.Ν.Α. (΄Ενωση Ιατρών Νομού Αχαϊας).

“Το θέμα όμως είναι ότι δεν προχωρά τίποτα και όσο νωρίτερα το εννοήσουμε τόσο καλίτερα για όλους μας...”, όπως δεκαετίες πριν απέδιδε το κοινωνικό πρόβλημα της χώρας που ολοένα και βουλιάζει λόγω αδιαφάνειας πολιτικού χρήματος και ανεργίας ο Μέντης Μποσταντζόγλου ή Μποστ.

Τα σκοπίμως ανορθόγραφα κείμενά του είχαν τότε σοκάρει πολλούς καθεστηκότες, κυρίως δε το πνεύμα του Κωνσταντινουπολίτη σκιτσογράφου, αρθρογράφου, κειμενογράφου. Του ανθρώπου που έγινε αποδεκτός γιατί βρήκε “ευήκοον ους” από την δεκαετία του ‘60 στην μεγάλη κυρία της Δημοσιογραφίας Ελένη Βλάχου που υπερασπίστηκε μοναδικά τα σκίτσα του για την ....ανεργίτσα και κυρίως το σκεπτικό του Μποστ.

Ο ΠΕΡΙΟΙΚΟΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου