Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 10 Ιούλ 2021
Αφγανιστάν 2.0
Κλίκ για μεγέθυνση
Γράφει ο mitsos175

 

85% καταλληλότεροι οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Τόσα είναι τα εδάφη που ελέγχουν και πάνε για 100%.

Για πολλούς το ότι οι Αμερικάνοι παίρνουν τον πούλο και φεύγουν πανικόβλητοι από το Αφγανιστάν “δείχνει την «αποτυχία» των επιλογών των ΗΠΑ, 20 χρόνια μετά την παρουσία τους στην περιοχή”.

Μπα, δε νομίζω. Οι ιμπεριαλιστές αυτό που ήθελαν το πέτυχαν, να γίνουν όλα... που - τα - να. Φυσικά αυξήθηκε η τρομοκρατία, οι ισλαμοφασίστες, χάρη στη βία των ΗΠΑ και άλλων κατακτητών.

Τα διέλυσαν όλα, τώρα φεύγουν. Σειρά πάλι των Ρώσων. “Είσαι για τη ρεβάνς Ταλιμπανιστήρι”; Πως δεν είναι. Αν και εδώ που τα λέμε, ήταν πολύ καλύτερα επί Σοβιετικών από πάρα πολλές απόψεις. Ελευθερία γυναικών, μειονοτήτων, ασφάλεια κλπ.

Και η χώρα θα προόδευε, αλλά οι Αμερικάνοι βρήκαν το Μπιν Λάντεν και κάτι άλλα τεφαρίκια τους εξόπλισαν, τους εκπαίδευσαν και τους έστειλαν να φάνε Κομμουνιστές. Αποδείχθηκαν όμως παμφάγα, όποτε έφαγαν και μερικές χιλιάδες Αμερικάνους.

Ζήτω η 11η Σεπτέμβρη! Του 1965, όπου γεννιέται ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος τσάκισε τους Ισλαμοφασίστες.

Στο μεταξύ οι Ταλιμπάν πήγαν Μόσχα. “Δεν θα επιτεθούμε στα σύνορα μεταξύ Τατζικιστάν και Αφγανιστάν... η πολιτική μας δεν συνίσταται στην επίθεση”. Καλέ οι Ταλιμπάν είναι αγγελούδια! Μην ορκίζεστε, σας πιστεύουν οι Ρώσοι.

Και οι Τούρκοι; Α, οι γείτονες! Ο Σουλτάνος είναι κωλόφαρδος. Ο πιο τυχερός πολιτικός που ξέρω. Έχει τους Αμερικάνους, όπως ακριβώς τους θέλει: Ξεβράκωτους! Τώρα που γύρισαν τα νώτα στο Τούρκο, προβλέπεται Ελληνικό σεξ! Το καλύτερο, γι αυτό οι γείτονες ζήτησαν να το πουν Οθωμανικό. Κι εμείς τους κάναμε το χατήρι, αλλά... δεν θα αλλοιώσουμε και τον μπολιτισμό μας.

Οι Αμερικάνοι θέλουν να μείνουν οι Τούρκοι στο Αφγανιστάν. Κι οι Τούρκοι αυτό θέλουν, όμως τρελαίνονται για παζάρια. Όχι, δεν θα πληρωθούν σε ρεπό. Σε νησιά μπορεί. Έχει νησιά το Αφγανιστάν; Έχει το Αιγαίο. Πολλά. Και τώρα με τον κορονοϊό, μπορεί να δώσουμε και παραπάνω. Αφού δεν έρχονται τουρίστες, τι να τα κάνουμε, ε Κούλη;

Στο μεταξύ οι Ρώσοι είναι έτοιμοι. “Αν το Τατζικιστάν δεχτεί επίθεση, ασφαλώς, αυτό θα αποτελέσει θέμα άμεσης συζήτησης στον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO)” Τι είναι ο CSTO; Ρωσία και σύμμαχοι: Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν και Τατζικιστάν. Αφού είπαν οι μεν πως δε θα επιτεθούν κι οι δε πως θα κάνουν πόλεμο μόνο αν δεχτούν επίθεση, μύρισε ωραιότατο μπαρούτι. Ελπίζω να μην ανάψει κανείς σπίρτο.

Το να υπάρξει Ειρήνη στην περιοχή δεν το θεωρώ απίθανο. Απλά έχει τις πιθανότητες να κερδίσω το Λόττο, το Ξυστό και το Λαχείο ταυτόχρονα. Δεν μπορώ να πω πως είναι ιδιαίτερα πολλές. Σαν το ποσοστό της ΝΔ στους νέους που είναι άνεργοι. Όταν όμως δεν μείνει κανένας ζωντανός, τα πράγματα θα ηρεμήσουν.

Ας είμαστε αισιόδοξοι. Στο μεταξύ τι ακριβώς ήθελε Αμερική και Ευρώπη στο Αφγανιστάν; Επίσκεψη; Τουρισμό; Δε νομίζω.

Οι Ταλιμπάν νίκησαν γιατί απλά ήταν προτιμότερο να πεθάνουν, παρά να ζήσουν έτσι όπως έχει η κατάσταση στη χώρα. Οι Αμερικάνοι σκότωσαν, σκότωσαν... Αλλά τελικά κουράστηκαν.

Ζόμπι – ζόμπι ο Μπάιντεν, αλλά έχει χιούμορ, ο ετοιμοθάνατος.

“Παρ' όλο που παραδέχθηκε ότι δεν εμπιστεύεται τους Ταλιμπάν, είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Αφγανικού στρατού να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του Αφγανιστάν”! Φοβερό! Λύθηκα στα γέλια. Μπράβο ρε στο στρατό του Αφγανιστάν. Γατάκια Αμερικάνοι, μη φοβάστε ρε που σας πήραν τα σώβρακα τα Ταλιμπανιστήρια. Θα καθαρίσει ο στρατός του Αφγανιστάν!

Αμ το άλλο; “Οι ηγέτες της ασιατικής χώρας «πρέπει να συνεργαστούν και να οδηγήσουν το Αφγανιστάν προς το μέλλον”. Αυτό ακριβώς. Το ότι θέλουν να αλληλοσκοτωθούν είναι λεπτομέρεια έτσι; Έχει όμως ένα δίκιο. Εδώ συνεργάστηκε ΠΑΣΟΚ με ΝΔ και δε μπορούν να τα βρούνε αυτοί;

Και μια ερώτηση που σύντομα θα κάνει ο Άγιος Πέτρος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

“Είπες “Δεν θα στείλω άλλη μια γενιά Αμερικανών να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν, όταν δεν υπάρχει μια λογική προοπτική ότι θα μπορέσουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα”. Τόσο καιρό γιατί τους στέλνατε, ρε καριόλη;”

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 | 3:00 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου