Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 14 Νοέ 2014
Παραλειπόμενα και… άλλα τινά
Κλίκ για μεγέθυνση
Παραλειπόμενα και… άλλα τινά

 

 

Γράφει η Χρυσή Κοσμάτου

 

Ας σκεφτούμε φίλοι μας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Το βιώσαμε το συναίσθημα της ανυπέρβλητης δύναμης των συνειδητοποιημένων πολιτών, μπροστά από την ΕRT OPEN, πριν από λίγες ώρες, με αφορμή τον ένα χρόνο από την κατάληψη του ιστορικού Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ από τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Eνα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές στην ΠΟΣΠΕΡΤ, ΤΗΝ ΠΟΕΣΥ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΤΙΣ ΗΡΩΪΚΕΣ ΚΑΘΑΡΪΣΤΡΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΤΟ ΕΚΑ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΙΓΙΟΥ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ - ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΠΟΥ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ. Η φόρτιση περίσσευε στην πλευρά των αγωνιζόμενων στην ΕRT OPEN. Η τόλμη του συναδέλφου Γιάννη Παντελόπουλου, αξιοσημείωτη, που πέρασε στο λαιμό του με συμβολικό τρόπο την αλυσίδα της καγκελόπορτας που κλείνει το Ραδιομέγαρο. Πολύ προσεκτικά και ενωτικά τα λόγια του αγωνιστή δημοσιογράφου από την ΠΟΕΣΥ Γιώργου Σαββίδη, πρώτιστα. Μεγάλη στιγμή ήταν και όταν ένας από τους πιο μικρούς αλληλέγγυους-ο Νικόλας (νήπιο) άρχισε να σκαρφαλώνει στα κάγκελα της εξώπορτας του πιο πολυ-φωτογραφημένου (από ΄Ελληνες και ξένους φωτορεπόρτερς)κτιρίου της χώρας μας, το οποίο ο Μπένι ή ΄Ελληνας Μπενίτο μαζί με τον ακροδεξιό κομπανιέρο του πρωθυπουργο έχουν προγραμματίσει να εκποιήσουν, όπως και την ζωή των Ελλήνων.ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤ ΓΡΑΦΕΙ ......ΙΣΤΟΡΙΑ. Ας την τιμήσουμε όλοι μας με άθροιση των δυνάμεών μας. Πάει να πει με συλλογικό τρόπο και έκφραση όσο ζούμε. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΡΟΔΑ. Ας σκεφτούμε όμως πόσο φτωχότεροι θα μείνουμε αν ξεχάσουμε ....το δρόμο των κινημάτων (Φανταστείτε τη ζωή μας χωρίς τον ΤΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΝΟΝ!!) Ελπίζω το ίδιο να πράξουν και οι βουλευτές της Αριστεράς, που ήταν απόψε. Μάς έλλειψαν βέβαια οι εθνικοί αντιπρόσωποί μας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στην Αχαϊα, που περιμέναμε να υποδεχθούν το πούλμαν με τους αγωνιστές που έφτασε γύρω στις 7 από Πάτρα στην Αθήνα, στην Αγία Παρασκευή με το πανώ των αγωνιζόμενων εργαζόμενων στην ΕΡΤ Πάτρας.Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ. ΄Η ΑΥΤΟΙ ¨Η ΕΜΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!

 

Ποτέ δεν πρέπει να λησμονούμε συναγωνιστές την αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους από όλες τις ΕΡΑ αλλά και το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων συναδέλφων της ΕΤ-3 για τα τεκταινόμενα στην Πάτρα. Και τί σάς έχω να ξέρετε γι΄ απόψε αγαπητοί μου Νίκη και Στέλιο από Patrαsso που ήρθε ο μεγάλος υπουργός Ανάπτυξης και μίλησε για ...τις 1.000 θέσεις εργασίας από την εξόρυξη ορυκτού πλούτου. Πότε την προσεχή δεκαετία, που θα γίνουμε κροίσοι από τα κοιτάσματα πετρελαίου....Για το Φυσικό Αέριο και τις "οχλήσεις" Κατσιφάρα, μούγκα. Μούγκα και όλο το πολιτικό προσωπικό της περιοχής στην στρούγκα, που ανερυθρίαστα ομιλεί γι΄ ανάπτυξη σε μία ρημαγμένη ΒΙ-ΠΕ Πατρών, όπου οι επενδυτές έχουν βγάλει φτερά. Είναι κάτι περίεργα πλάσματα που μόνον φωτογραφίζονται με τους εκπροσώπους της εξουσίας για νάχουν να ξένουν μαλλί τα καταχρεωμένα μικροέντυπα της περιοχής, που πρέπει κάποτε να σηκώσουν ανάστημα δια των ιδιοκτητών τους. Τελείωσε ο κλεφτοπόλεμος. ΄Η κάνουμε ρεπορτάζ ή δηλώνουμε αντιγραφείς των ψεύτικων δελτίων τύπου της Περιφέρειας.

 

 

Εμείς εν Πάτραις είμαστε ακόμη σθεναροί παρά τα σταγονίδια, λόγω προχωρημένου φθινοπώρου. Με τα σταγονίδια και τους νοσταλγούς της χούντας βεβαίως ο αγώνας είναι μεγαλύτερος γιατί πέρα από την κωμική κατάσταση με τον πρύτανη κ. Φορτσάκη υπάρχει και η ανάγκη να δούμε ότι με τα φασιστοειδή του είδους, χάνονται ειδήσεις όπως ότι "στο Πανεπιστήμιο Πατρών 287 φοιτητές είναι χωρίς στέγη αφού η Φοιτητική Εστία καταρρέει". Αυτό ανέφεραν χθες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλη της Επιτροπής Αγώνα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών, που τελούν υπό κατάληψη, στην ΕΡΑ Πάτρας. Την ίδια ώρα η πρύτανης του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου "ποιεί την νύσσαν" για μία σειρά επιτακτικών ζητημάτων, όπως η στέγαση και σίτιση των φοιτητών (γιατί και στο δεύτερο αυτό θέμα της σίτισης υπάρχουν προβλήματα) και το μόνο που διαλαλεί είναι η ...διαφύλαξη του Πανεπιστημιακού Ασύλου, σιγοντάροντας τον ανεκδιήγητο Φορτσάκη. Τί λέει η κυριούλα, που θάπρεπε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων! Δε βλέεπει τις καταρρέουσες δομές και τους διωκόμενους φοιτητές αλλά το άσυλο επιτρέποντας στους ένστολους την διαφύλαξή της. Από ποιόν; Από τη νέα γενιά, με την οποία κοντράρει άτσαλα, όπως φανέρωσε από την πρώτη στιγμή που παρέλαβε από τον κ. Παναγιωτάκη τα καθήκοντα πρυτάνεως, . Μάλλον τρώει πολύ φαγητό και βαραίνει...εκτός από το στομάχι της ακόμη και ο εγκέφαλός της για να λέει τέτοια ανήκουστα...επιλεκτικά στις εφημερίδες που προβάλλουν τις πάλαι ποτέ αρσακειάδες της πόλεως των Πατρών.

 

 

Οταν οι δημοσιογράφοι της - διεθνώς - αναγνωρισμένης εφημερίδας "THE GUARDIAN", όπως η k. Helena Smith αναφέρονται δεκαπέντε σχεδόν μέρες μετά στον απόηχο της εκστρατείας της Αmal Clooney στα Μάρμαρα του Παρθενώνα και δηλώνουν "συμπαραστάτες του αιτήματος της Ελληνικής Πολιτείας, για επιστροφή των Μαρμάρων στο Μουσείο της Ακρόπολης", μήπως θάπρεπε και πολλοί αναγνωρίσιμοι δημοσιογράφοι, που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του ΥΠΠΟ να προβούν σε διαρκή ενημερωτική εκστρατεία με την βοήθεια των Δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας;

 

 

Τριτοκοσμική είναι η εικόνα της Πάτρας ιδιαίτερα τα βράδια με την ελλιπή ηλεκτροδότηση. Δεν είναι να το λέμε πουθενά κύριοι ιθύνοντες και διαχειριστές των αναπτυξιακών "πακέτων" ότι το 2006 είχαμε την "ΠΑΤΡΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ". Σήμερα είναι βασίλισσα των σκουπιδιών η πόλη, των βαπορακίων που αλωνίζουν τις νότιες συνοικίες μέσα στα σκοτάδια και γενικώς ...των αρουραίων που κάνουν μάλλον χρυσές δουλειές με το ....νέο λιμάνι. Ο κόσμος τι κάνει, αγανακτεί χωρίς αποτέλεσμα. Δε βαριέσαι, φτάνει που πληρώνει τέλη για να μην έχει πάνω από μία δεκαετία μπλε κάδους το 1/3 των κατοίκων. Διαμαρτύρεται ωστόσο το πόπολο. Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ. ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΗΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου