Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 14 Οκτ 2014
H τραγωδία στο στρατό δεν πρέπει να μείνει στην σκιά
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Παραλειπόμενα και... άλλα τινά

Οκτώβριος 2014

 

Σύνταξη: Χρυσή Κοσμάτου

 

H τραγωδία στο στρατό δεν πρέπει να μείνει στην σκιά

 

 

΄

Όντως, η τραγωδία με τους δύο μόνιμους οπλίτες και τον ένα στρατιώτη, που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια βολών με όλμο στο Βόλο, έχει προξενήσει πάμπολλα αναπάντητα ερωτηματικά. Όσο κι αν προσπαθεί ο μέσος πολίτης να ημερέψει την ψυχή του - εντός του τριήμερου πένθους που ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας - η κατάσταση παρουσιάζεται άγρια από μόνη της. "Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια" είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στις 7 Οκτωβρίου (ανήμερα της τραγωδίας) στους δημοσιογράφους, χωρίς να αναφέρει (ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ) τα ονόματα: α) του 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου, β) του 34χρονου Αναστάσιου Μεζάλα και γ) του 33χρονου Γιώργου Ορφανίδη, η τελευταία πράξη για τους οποίους δόθηκε αργά το απόγευμα της 8ης Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια των εξοδίων ακολουθιών σε Πάτρα και Αλμυρό Βόλου, αντιστοίχως. Οι Μεζάλας και Ορφανίδης ήταν μόνιμοι στρατιωτικοί.

"Η Ελλάδα θα πενθεί διαρκώς και δεν πρόκειται να ξεχάσει τους ηρωικούς οπλίτες μας", είπε ο πρόεδρος των Αιτωλο-ακαρνάνων Αχαΐας και ΑΧΕΠΑ κ. Γιάννης Πορφύρης στην ελεύθερη ΕΡΑ Πάτρας για τα παλληκάρια μας " και τούτο, όχι γιατί το ξεστόμισε ο κ. Παπούλιας αλλά γιατί πέφτουν ως βροχή τα ερωτήματα για την μοιραία 13η βολή" και συγκεκριμένα:

. Πρώτον γιατί δεν έγινε το πρωί η στρατιωτική άσκηση, ως είθισται να πραγματοποιούνται οι στρατιωτικές ασκήσεις;

Δεύτερον: Γιατί η στρατιωτική άσκηση δεν είχε ονομασία-τίτλο;

Τρίτον: Γιατί δεν υπήρχε γιατρός και έστω γιατί δεν είχαμε ιατρικό ανακοινωθέν, όταν κατέφθασε ο υφυπουργός ΄Εθνικής Αμυνας Γ. Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΣ Χρ. Μανωλάς στον τόπο της στρατιωτικής τραγωδίας-στο "Πεδίον Ασκήσεων "ΓΛΑΦΥΡΩΝ" Μαγνησίας", σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του στρατού;

Τέταρτον: Γιατί δεν είχαμε έκθεση από τον πυροτεχνουργό - βασικό μέλος μιας στρατιωτικής άσκησης, που ακούγεται επίσης ότι δεν υπήρχε;

 

 

 

Πάντως από συλληπητήρια και παράτες....πήξαμε

Η προαναφερόμενη φράση "Πάντως, από συλληπητήρια και παράτες...πήξαμε", φίλου ακροατή της ΕΡΑ Πάτρας- πολύ αγανακτισμένου με το ύφος των ανακοινώσεων κυρίως του Ευάγγελου Βενιζέλου (αντιπροέδρου της κυβέρνησης), εξέφρασε πολλούς φίλους της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, που έσπευδαν από κάθε γεωγραφικό σημείο της Δυτικής Ελλάδας, να ξεστομίσουν ανήμερα της κηδείας των παιδιών απλές κουβέντες παραμυθίας για τον περήφανο πατέρα και μητέρα ειδικότερα του 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου και τα αδέλφια του... Οι περιγραφές για το παλληκάρι το συγκεκριμένο ατέλειωτα καλολογικές... "Αγαθός, ανδρείος, μεγαλόψυχος, πονετικός, οργανωτικός, το καμάρι του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων, πειθαρχημένος, άγγελος επίγειος και ξαφνικά επουράνιος....."

Ο,τι κι αν πει κανείς τόσο για τον Φώτη όσο και για τα δύο άλλα παιδιά θα είναι ζυμωμένο με τον πόνο αλλά και με το συναίσθημα εγγύτητας που είχε χαρακτηρίσει το πρόγραμμα της 7ης Οκτωβρίου. Και για τα τρία παλληκάρια μας χρειάζεται κ. Αβραμόπουλε γενναία παραδοχή των λαθών σας, όπου υπάρχουν και άπλετο φως στην έρευνα. "ΤΟ ΖΗΤΑ ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΦΕΡΕΤΡΟ ΕΠΙ ΚΙΛΛΙΒΑΝΤΟΣ"!

Το οφείλετε τούτο στη μνήμη των παλληκαριών μας, στις οικογένειές τους και στο 9μηνο ειδικότερα βρέφος του ενός εκ των τριών οπλιτών. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΔΕ για τα μάτια των Ιουδαίων!!. Από την στήλη να ευχηθούμε περαστικά και στον 30χρονο υπολοχαγό, που επίσης τραυματίστηκε και υποβλήθηκε σε τρίωρη επέμβαση στο νοσοκομείο του Βόλου. Οι γιατροί αφαίρεσαν κατά την διάρκεια της επέμβασης ένα θραύσμα μήκους τριών εκατοστών περίπου, διαπιστώνοντας ότι δεν έχουν προκληθεί βλάβες σε ζωτικά όργανα. Μακάρι να πάει καλά ο συνέλληνας και να μάθουμε τι γίνεται στον στρατό, γιατί οι μαρτυρίες απλού οπλίτη της Κίνησης "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" στο βετεράνο δημοσιογράφος και πολεμικό ανταποκριτή (βασικό στέλεχος της ΕRTOPEN) Γιώργο Φιλιππάκη "για εγκληματικές περικοπές κονδυλίων που σε επίπεδο στρατού σημαίνουν ότι μιλάμε για ασυντήρητο πολεμικό υλικό και κατ΄ επέκταση για απώλεια ανθρώπινου δυναμικού", πρέπει να προβληματίσουν όλους τους ΄Έλληνες βουλευτές, αν έχουν συναίσθηση φυσικά του ρόλου τους!!

 

 

ΔΥΟ ΑΠΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ

Το 7ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) που έλαβε χώρα από 3-5 Οκτωβρίου στην ΕΣΗΕΑ, ήταν μία αφορμή για να ξαναδούμε με απτό τρόπο, πόσο ταλανίζεται η δημοσιογραφική οικογένεια από τους εκλογομάγειρους, που θέλουν να ορίζουν τις τύχες της δημοσιογραφικής οικογένειας αλλά και πόσο ορατές πλέον είναι οι καθαρές και ανεξάρτητες φωνές για την διασφάλιση του ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΜΑΚΡΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΜΠΛΟΚΩΝ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΤΟ ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΔΟΣΕ ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ. ΥΨΗΛΑ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ Η ΕRTOPEN ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΡΤ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΝΤΑΠΙΕΣ.

"ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΝΤΑΠΙΕΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ." (Μετέφερα mot a mot χαρακτηριστική φράση αγωνιστή δημοσιογράφου, δημοσιογράφου που δεν αρέσκεται στα λαγούμια της εξουσίας και στη φιλοσοφία της συγκομιδής μόνον κουκίων...) .

 

Αναλυτικό Φωτογραφικό ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου