Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 13 Αύγ 2014
	Παραλειπόμενα  και... άλλα τινά
Κλίκ για μεγέθυνση
	Παραλειπόμενα  και... άλλα τινά	Παραλειπόμενα  και... άλλα τινά	Παραλειπόμενα  και... άλλα τινά

 

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ όσοι έχετε ξεφύγει έστω για λίγο. Πάντως τα αστικά κέντρα τύπου Πάτρας είναι λίαν ρυπαρά και είναι κρίμα στη μεταιχμιακή τούτη φάση “να την πληρώνουν” οι πολίτες και δη τα παιδάκια, που παίζουν σε πλατείες τύπου τριτοκοσμικού. Δηλαδή αντάμα με μπουκάλια, σύριγγες, στρώματα, σακκούλες λογής-λογής.... Συνέλληνες δε μάς φταίνε για όλα οι κουτόφραγκοι. Ας το πάρουμε απόφαση. Κάπου έχουμε ξεφύγει. Σε ποιά χώρα της Δύσης και της Βορείου Αφρικής μπορεί να συμβαίνει ό,τι στη δική μας. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΥΠΑΙΝΟΝΤΕΣ. ΄Επειτα, εκείνοι οι φύλακες πρασίνου δε θα μπορούσαν κάπως να ενεργοποιηθούν κύριε Δημαρά - κύριε δήμαρχε απερχόμενε. Κάνετε μία γενναία προσπάθεια να προσλάβετε τώρα κάποιους εποχικούς εργάτες, γιατί η κατάσταση δεν είναι απλώς μη τιμητική για τον τρίτο δήμο της χώρας ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΗΤΗ!!

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ “ΕΚΟΨΕ” την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, αγνοώντας ότι στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας διαβιούν κάπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες ενώ διακινούνταν εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών κάθε χρόνο (τέτοια εποχή) από όλη την γηραιά ήπειρο, όταν κατέφθαναν στο λιμάνι της τρίτης π[όλης της χώρας και πολλές φορές με άμεση ανταπόκριση έφευγαν για Κεφαλονιά - Ιθάκη. Η κυβέρνηση προβαίνει στο ένα μετά το άλλο τα οικονομικά χτυπήματα σε μία περιοχή, που ενώ μπορεί να ανθίσει ο τουρισμός (όχι μπαναλ- τουρισμός), προβαίνει σε ακατανόητα βήματα. ΄Αραγε, ποιός νοσηρός εγκέφαλος έκανε τον “λογαριασμό” της δήθεν “οικονομίας” για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, που υφίστατο από το 1960; Ποιός ανιστόρητος ή ποιοί ανιστόρητοι (ακόμη και με τα δικά τους κριτήρια του νεοφιλελευθερισμού) κυβερνήτης - κυβερνήτες θέλει-θέλουν - αντίστοιχα - να βουλιάξουν κι άλλο την ήδη οικονομικά βουλιαγμένη περιοχή και πανέμορφη χώρα; ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΙΟΤΙ: Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ επλήγη τον Ιανουάριο του 2013-Φεβρουάριο του 2014 από τα απανωτά χτυπήματα του Εγκέλαδου (60-61 χρόνια μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953) και οι κυβερνήτες κρίνουν ότι πρέπει να απομονωθεί κι άλλο το- μεγαλύτερο- σε έκταση -και πιο ανεπτυγμένο στη διεθνή ναυτιλία νησί του Ιονίου Πελάγους. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΕΥΣΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΣΤΑ ΒΛΑΧΑΤΑ ΣΑΜΗΣ- το SARISTRA FESTIVAL.

Mε την ευκαιρία, μπράβο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Κώστα Μπουρδούλη που έθεσε ανοιχτά το ζήτημα της απαράδεκτης αποκοπής του νησιού από το Πατραϊκό λιμάνι και λοιπή Ελλάδα στο γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης, μετά και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών.

 

 

 

50.000 ΚΟΣΜΟΣ μπροστά στον Λευκό οίκο πριν από λίγες μέρες στην Ουάσιγκτον για την Παλαιστίνη.... ( πηγή: «We are all Greeks» που κάνει θραύση σε όλον τον κόσμο με τους σχολιασμούς για την κρίση!!)

Όχι ότι θα γίνει και τίποτα σε μια χώρα που κυβερνούν οι Εβραίοι Τραπεζίτες...

 

Η ΕΡΑ Καλαμάτας και οι Αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στην συναυλία της 70μελούς “Συμφωνικής” Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ (των συμφωνησάντων δηλαδή και προσκυνησάντων) στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης. Αξιοσημείωτα και τα πανώ των συναδέλφων δημοσιογράφων-τεχνικών-αλληλέγγυων στην ΕΡΑ Καλαμάτας, που έχουν κάνει δύσκολο το έργο των εθελόδουλων συμβασιούχων - μουσικών αλλά και πολλών κυβερνητικών παραγόντων στην περιοχή, που είδαν και βλέπουν ότι “πολλοί είναι οι Μεσήνιοι πολίτες που γύρισαν την πλάτη στην στημένη συναυλία!!!”, όπως μετέδοσε η συνάδελφος από ΕΡΑ Καλαμάτας.

Το κυρίαρχο σύνθημα της διαμαρτυρίας των αγωνιζόμενων συναδέλφων στην ΕΡΑ Καλαμάτας ήταν:

“ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΣΟΥ;”

 

TΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ-σήμα κατατεθέν της ΕRTOPEN και της καρδιάς και νου της ΄αλλης Ελλάδας, που αντιμάχεται κάθε τι δουλικό και προκάτ, όπως η “συμφωνική” ορχήστρα προσκυνησάντων της ΝΕΡΙΤ ή ξενεριτ. Ο,τι κι αν κάνουν δεν διασώζονται από την αυτογελοιοποίησή τους οι μέντορες νέων--αλλά δυστυχώς εθελόδουλων- μουσικών.

 

Σύνταξη : Χρυσή Κοσμάτου

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου