Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 10 Ιούλ 2014
Παραλειπόμενα  και... άλλα τινά
Κλίκ για μεγέθυνση

Περιβαλλοντικά Ι

ΕΙΝΑΙ Ν’ ΑΠΟΡΕΙ κανείς με το υποκριτικό στυλάκι το παλιωμένο του κ. Μανιάτη, όταν ομιλεί περί κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου εν Ελλάδι. Είναι τόσο, μα τόσο σίγουρος ο υπουργός Ανάπτυξης, που αναφέρεται και στην οικοπεδοποίηση και τα έτοιμα (προς πολυεθνικήν βρώσιν φιλέτα) σε Κρήτη, Ιόνιο και Πελοπόννησο. Φυσικά παίρνει και τας δέουσας αποστάσεις από το όλο ερευνητικό πλάνο της Nordic Explorer, καθώς όπως δήλωσε στον sky προσφάτως, “όλες οι ενδείξεις δείχνουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων”. Σκεφθείτε να είχε και τας αποδείξεις ο υπουργός, θα ψάχναμε τα συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα...και τους βωμούς και τις εστίες των προγόνων μας πάνωθέν τους από την εν λευκώ ανάθεση στα ξένα συμφέροντα!!

 

Περιβαλλοντικά ΙΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ πάντως των υδρογονανθράκων υπάρχει προβληματισμός και εγρήγορση στην περιφερειακή παράταξη: “Αντίσταση Πολιτών Δυτ. Ελλάδος”. Σε ρυθμούς σύσκεψης η συγκεκριμένη παράταξη, έχει προγραμματίσει εκδήλωση για το θέμα την Παρασκευή - 11 Ιουλίου, στις 6.30 μ.μ., στην αγορά Αργύρη, με σημαντικούς ομιλητές, όπως ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών- Τέλης Τύμπας. Ομιλητές επίσης θα είναι ο συντονιστής του τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και εκ μέρους της Γραμματείας Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης, που είναι και μέλος της Αντίστασης Πολιτών Δ. Ελλάδος. Παρεμβάσεις θα γίνουν από τον νεοκλεγέντα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων - Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον βουλευτή Αχαΐας και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αντίσταση Πολιτών Δ. Ελλάδας” Β. Χατζηλάμπρου.

 

Περιβαλλοντικά ΙΙΙ

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ η καμπάνια για το νερό και την αξία του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πρέπει να μάς προβληματίζει, όπως καταδεικνύεται και από τα εύστοχα σποτάκια που επιμελείται από την ΕΡΤ3 η συνάδελφος Ελευθερία Φαραντάκη μαζί με το δυναμικό επιτελείο των γραφιστών και σκηνοθετών που ακόμα αντέχουν. Πρέπει να ανεβάσουμε και πάλι δυναμικά το θέμα - ει δυνατόν της διεθνοποίησης του προβλήματος- ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΩΝ (Βλέπε Πείρος - Παραπείρος κ.άλλα έργα) αλλά και της ΔΕΥΑΠ. Ό,τι γίνεται εν κρυπτώ θα μας ασχημίσει περαιτέρω την ζωή μας. “Χρειάζεται δράση σε κάθε επίπεδο, όπως τονίζει ο συναγωνιστής Γιώργος Αρχοντόπουλος. Δεν είναι απλή υπόθεση το νερό”. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε.

 

Περιβαλλοντικά ΙV

TΩΡΑ ΣΤΟ ζήτημα ΕΝΕΡΓΕΙΑ τα πράγματα σκουραίνουν όπως και η αντιπαράθεση συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια κατακερμάτισης της εταιρείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα “επενδυτικά” της πλάνα. Ποια δηλαδή επενδυτικά που οι κ.κ. Βενιζέλος - Σαμαράς ετοιμάζονται να την βγάλουν την εταιρεία στο σφυρί, που λέει κι ο λαός, ο οποίος κοιτάζει με φρίκη τη νέα αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος κατά 11%. Την ίδια ώρα κάποιοι χασομέρηδες ομιλούν περί σημαντικών επενδύσεων στη χώρα. Πού τις είδαν τις επενδύσεις; Μάλλον στην καταστροφή σε σχέση με την εγκατάσταση την τόσο άκριτη των φωτο- βολταϊκών στα ελληνικά βουνά, σύμφωνα με το “ευφυές” πλάνο του πρωην υπ. Ανάπτυξης κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, που άνοιξε την “κερκόπορτα” των επενδυτών εκ Γερμανίας σε βάρος της σωστής διαχείρισης της Ηλιακής Ενέργειας. Τουλάχιστον τα σοβαρά επιστημονικά sites κάτι τέτοιο σχολιάζουν. Προσοχή γι΄αυτό συνέλληνες. Μη νομίζουμε ότι με την επιστράτευση των εργαζομένων γλιτώνουμε από τους “κακούς” συνδικαλιστές.

 

Εργασιακός Μεσαίωνας

ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ χωρίς σταματημό έκανε λόγο από την Πάτρα, και το Εργατικό της Κέντρο, πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και επίτιμος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - Σάββας Ρομπόλης. Ο κ. Ρομπόλης αναφέρθηκε στην αδυναμία της Πολιτείας ακόμη να βοηθήσει με νέο κατάλογο επαγγελμάτων τις γενιές που έρχονται και που παρά τα προσόντα τους είναι καταδικασμένες στην απόλυτη ανεργία. Το ζοφερό μέλλον περιέγραψε και βάσει των εμπειριών του από επισκέψεις σε διάφορες χώρες. “Στην Ιαπωνία βρέθηκα σε εργοστάσιο κατασκευής λογισμικού κινητής τηλεφωνίας, όπου δεν υπήρχε εργάτης παρά μόνον ρομπότ και κομπιούτερς”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπόλης “και ειλικρινά σοκαρίστηκα”. Σε σχέση με την ανάκαμψη της οικονομίας επίσης ο καθηγητής δεν παρουσιάστηκε θετικός, τονίζοντας ότι μέσα στο 2015 δεν προβλέπεται καμία ανάπτυξη, αντιθέτως συρρίκνωση του επιχειρηματικού δυναμικού της Ελλάδας.

 

Σύνταξη : Χρυσή Κοσμάτου

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου