Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 15 Μάι 2021
Κοίτα ποιοι έχουν το θράσος να κάνουν κριτική στον δήμαρχο Χαϊδαρίου! Τα άτομα μιας παράταξης που γεννάει αυτοδιοικητικούς, κλέφτες και απατεώνες!
Κλίκ για μεγέθυνση


Του Γ.Γ.
 
Προσωπικά αγνοώ την πολιτική διαδρομή και τα πεπραγμένα του σαν δήμαρχος Χαλανδρίου του Σίμου Ρούσου.
Δεν γνωρίζω, λοιπόν αν υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, αποχώρησε το 1989 για να ενταχθεί στο ΝΑΡ. Σύμφωνα με όσα διαβάζω τώρα διανύει την δεύτερη δημαρχιακή θητεία, έχοντας την υποστήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα στο μπλοκ μας διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν αγωνιστή δήμαρχο
Το 2014 αντιμετώπισε δικαστικές εμπλοκές αφού αρνήθηκε να υπακούσει στην κυβέρνηση η οποία εκτελώντας διαταγές των τροϊκανών ζητούσε τα στοιχεία των συμβάσεων των υπαλλήλων του δήμου για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο.  

Την ίδια χρονιά, επίσης, ανέβηκαν στα κάγκελα κάθε είδους εθνικόφρονες στομαχόφρονες 
Κι αυτό γιατί ήταν επιλογή του Σίμου Ρούσου, στην παρέλαση στις 28 Οκτώβρη, η φιλαρμονική του δήμου Χαλανδρίου, να παίξει τον ύμνο του ΕΑΜ (η μελωδία του ανήκει σε ένα παραδοσιακό ρώσικο τραγούδι στην «Κατιούσα» στην οποία έχει προσθέσει ελληνικούς στίχους ο Βασίλης Ρώτας). σαν υπόκρουση στην μαθητική παρέλαση.

Μιλάμε ότι τότε είχε γίνει ένας τεράστιος χαμός, που δεν έχει καμιά σχέση με τον τωρινό  που σχολίασε ο σ. Μήτσος, και ο οποίος προκλήθηκε με την απόφαση του Δ.Σ του δήμου Χαλανδρίου να αναρτήσει την Παλαιστινιακή σημαία, έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, σαν ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι άλλο απ' αυτά που έγραψε ο σύντροφος στο μπλοκ μας και στην ξεκάθαρη τοποθέτηση που έκανε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου στον λογαριασμό του στο f/b.

Μπήκα όμως στον πειρασμό να ψάξω να δω τι είναι αυτά που αποδίδουν στον Σίμο Ρούσου οι επικριτές του, Απ' ότι είδα οι "κατηγορίες" που δέχεται είναι ότι πρόκειται για έναν "σταλινικό" και "σκληρό κομμουνιστή".

Μάλιστα. Αν δεχόμουν προσωπικά τέτοιους χαρακτηρισμούς θα το θεωρούσα κολακευτικό, 

Ας παίξουμε, λοιπόν στο γήπεδο τους. 

Η κουλτούρα και το ήθος της αριστεράς οδηγεί τους ανθρώπους της που βρέθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση να προσπαθούν να κρατηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη -"το ΕΑΜ μας έσωσε απ' την πείνα"- και να εκφράζουν την διεθνιστική αλληλεγγύη τους σε ένα μαρτυρικό λαό με την ύψωση της σημαίας του.

Αρκετοί δεξιοί όταν βρεθούν σε τέτοιες θέσεις ευθύνης αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να κλέψουν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργίου με την υπεξαίρεση – μαμούθ που είχε κάνει απ’ τα ταμεία του δήμου ύψους 51,4 εκατ. ευρώ!
(Το ότι είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια και με μια ιατρική πιστοποίηση σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%, βρέθηκε μετά από 2,5 χρόνια να κάνει σκι στο Καϊμακτσαλάν είναι άλλη ιστορία. Ας μην γίνουμε κουραστικοί επαναλαμβάνοντας τα γνωστά για την αστική "δικαιοσύνη" τους).

Γνωστή είναι και η απάτη του "«κυρίου 10%», όπως αποκαλούσαν οι «γαλάζιοι» τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, από το ποσό της μίζας που έπαιρνε όσο διοικούσε την νομαρχία Θεσσαλονίκης μαζί με τον αδελφό του Διονύση.
Δημοσιεύματα που υπήρξαν τότε ότι τα δυο δεξιά αυτά μπουμπούκια και η κλίκα τους. με τις ενέργειες τους ζήμιωσαν το ελληνικό δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι άγνωστο τι ποσό κατέληξε στις τσέπες τους. 

Οπότε συμφωνήσαμε. Οταν βρεθεί αριστερός σε αυτοδιοικητικό πόσο, πόσο μάλλον αν είναι και "σταλινικός", προσπαθεί να μην ξεχαστούν οι ηρωικές παραδόσεις του λαού μας και εκφράζει την διεθνιστική του αντίληψη σε δοκιμαζόμενους λαούς. 
Οταν βρεθεί δεξιός προσπαθεί να βολέψει τους δικούς του και να "βουτήξει" για πάρτι του όσα περισσότερα μπορεί. Και αν του κάτσε στραβή τσαλαβουτάει η υπόθεση του στα γρανάζια της γραφειοκρατίας -βλέπε Ψωμιάδης- ενώ στην χειρότερη περίπτωση κάνει ένα φεγγάρι στην στενή με όλες τις ανέσεις σου και στην συνέχεια απολαμβάνει τους "καρπούς των κόπων σου" ,,, κάνοντας σκι στο Καϊμακτσαλάν.
Τόμπολα  

Είναι ευκαιρία όμως να θυμηθούμε την ενέργεια που είχε κάνει ο δήμαρχος Χαϊδαρίου στην μαθητική παρέλαση της 28η Οκτώβρη το 2016 και πώς σχολίαζα την τοποθέτηση ενός πολιτικού γενίτσαρου.

  Ας δούμε αρχικά το βίντεο

Εδώ είναι ο σχετικός σχολιασμός του Π, Τσίμα στο τηλεοπτικό κανάλι του Αλαφούζου και παρακάτω ο δικός μου σχολιασμός που είχα κάνει τότε:
 
«Είναι νοσηρό» το να αναφέρεσαι στο ΕΑΜ, δηλαδή στον βασικό κορμό της Εθνικής Αντίστασης κατά των φασιστών κατακτητών. «Είναι σαν να λαχταράει κανείς τον εμφύλιο».
 
Αυτά είπε ο Παύλος Τσίμας, ενώνοντας τη φωνή του με αυτήν του Θανάση Πλεύρη και όλων όσοι έχουν κάθε λόγο να μη θέλουν να ακούγεται τίποτε για ΕΑΜ, καθώς θα πρέπει να πεις και για ταγματασφαλίτες και για μια αστική πολιτική ηγεσία ριψάσπιδων φυγάδων σε Κάιρα και Λονδίνα ή και συνεργατών των κατακτητών κ.λπ. κ.λπ.
 
Θα μπορούσε κάποιος να του πει πως έχει κάθε δικαίωμα να λέει ό,τι του αρέσει και ό,τι αρέσει στα αφεντικά του. Αλλά θα μπορούσε και να συμπληρώσει:
 
«Φέρε πίσω τα λεφτά που ξόδεψε το ΚΚΕ και ο σοβιετικός λαός για να σπουδάσεις δημοσιογραφία στη Μόσχα και να ξεπουληθείς ακριβά κατόπιν. Φέρε πρώτα πίσω τα λεφτά και μετά λέγε ό,τι θέλεις»


Από giorgis , Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 | 8:15 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου