Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 12 Μάι 2021
Χασισοκαπνοί και νεοδημοκρατικό ήθος
Κλίκ για μεγέθυνση

 
Του Κώστα Μ.

 

Το να σαρκάζεις και να ειρωνεύεσαι τον Αδωνη Γεωργιάδη για τις επικές κωλοτούμπες του είναι η ανάλαφρη πτυχή του θέματος.
Αν μείνει κάποιος αποκλειστικά σ' αυτό χάνει την ουσία. 

Ο «Σιχαίνομαι τους κομμουνιστές», είναι πρωτοκλασάτος υπουργός και αντιπρόεδρος του κυβερνητικού κόμματος.
Ο "αξιότιμος φίλος" του αρχιπραξικοπηματίας Στυλιανού Παττακού, παράλληλα με τα καθήκοντα του "καθηγητή" που ασκεί στο "εκπαιδευτικό ίδρυμα" που διαθέτει,  τις επιδόσεις στην πώληση και προώθηση προϊόντων, μπορεί και να θεωρηθεί ότι αντικατοπτρίζει το ήθος της παράταξης που εκπροσωπεί.

Η συγνώμη που ζήτησε από τον πρώην σύμβουλο του Τσίπρα, Ν. Καρανίκα, μας δημιούργησε κάποια ερωτηματικά. Να εξηγήσουμε τι εννοούμε.

 Ο πολιτικός μέντορας του "ιστορικού και συγγραφέα", όπως μας συντείνεται ο υπουργός Ανάπτυξης υπήρξε ο Γιώργος Καρατζαρέφης.
Αναφερόμαστε στην εποχή όταν ο κ. Γεωργιάδης έπαιρνε σβάρνα τα ΜΜΕ και μας έλεγε ότι: "Οποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ είναι Ν.Δ δια της ψήφου του νομιμοποιεί την κλοπή του δημοσίου χρήματος. Τα κόμματα αυτά τα δύο είναι και κλέφτες και ψεύτες". 
Οταν όμως το ΛΑΟΣ κατάντησε σαπιοκάραβο και βυθιζόταν, στην τακτική των ποντικιών, ο Γεωργιάδης το εγκατέλειψε για να βρει πολιτική στέγη στο κόμμα των "ψευτών και απατεώνων" της Ν.Δ. Αξιομνημόνευτο το απολαυστικό "φτύσιμο" που δέχτηκε τότε από τον πρώην αρχηγό του. 

Δεν πρέπει όμως να περιοριστούμε εμείς.  Το θέμα έχει να κάνει με το "ελαστικό" ήθος της συντηρητικής παράταξης. Απ' ότι ξέρουμε ο Γεωργιάδης δεν έκανε αυτοκριτική, ούτε ζήτησε συγνώμη για τα όσα έχει "σύρει" στο παρελθόν στους σημερινούς συναγωνιστές του. Και αναρωτιόμαστε: Εχει μεγαλύτερο πολιτικό εκτόπισμα ο Καρανίκας απ' ότι ο Κ. Μητσοτάκης και ο Κ. Καραμανλής;

 

Πώς γίνεται, λοιπόν. ο επικεφαλής του "επιτελικού κράτους" να αναθέτει πρωτοκλασάτο υπουργείο και να χρίζει αντιπρόεδρο του κυβερνητικού κόμματος ένα άτομο το οποίο τον χαρακτήριζε  "λαϊκιστή, βαθύπλουτο γόνο του πολίτικου συστήματος";.

 

Και κάτι άλλο, Πώς μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής να κάθετε στα ίδια κυβερνητικά κοινοβουλευτικά έδρανα με ένα άτομο όπως ο Α. Γεωργιάδης, ο οποίος απέδιδε στον πρώην αρχηγό της Ν.Δ ότι είναι ένας  "ανεπάγγελτος, τελμπεχανάς",  

Εντάξει να κάνουμε φραμπαλά με τις ανοησίες περί μπάφου του υπουργού ανάπτυξης. (Πέρα απ' την πλάκα τώρα, με τέτοιες μαλακίες κέρδισαν τις εκλογές. Εμπορευόμενοι πατριδοκαπηλία και εθνικοφροσύνη. Υπήρξε φυσικά και η κωμική πλευρά του θέματος Αρκεί να θυμηθούμε ότι είχε επέμβει μέχρι και εισαγγελέας όταν "οσμίστηκε χασισοκαπνό" τότε δημοσιογράφος και σημερινός βουλευτής της Ν.Δ)

Το κύριο στην περίπτωση μας είναι ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος επιβραβεύει κάποιον που τον έχει βρίσει και ειρωνευτεί.  

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 | 10:05 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου