Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 29 Οκτ 2021
Κυβέρνηση ούγκανων.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos175

 

Μας έκατσαν στο σβέρκο οι φασίστες οι ούγκανοι. Οι οποίοι είναι και εγκληματίες και εντελώς ηλίθιοι.

Έγραψε ο Μπογιόπουλος για τον προδότη Παπαδόγγονα. Πήδηξαν οι ναζί νεοδημοκράτες να τον φάνε.

Αφού ήταν προδότης πώς να το κάνουμε; Διαβάστε την εγκυκλοπαίδεια, όπου περιμένουμε να κάνουν κι εκεί επίθεση τα γαλάζια ούγκανα.

Ο τύπος ήταν τέρας. Έλεγαν οι ναζί εγκληματίες «εκτελέστε 200», αυτός εκτελούσε 300! Ποιοι μαλάκες ψήφιζαν το γιό του καθάρματος; Αυτοί που ψηφίζουν σήμερα Άδωνη, Βορίδη, Πλεύρη και Μπογδάνο, που μπορεί να τον έδιωξαν, αλλά θα ξαναγυρίσει.

Αφήστε τους ρουφιάνους συκοφαντούν ανενόχλητοι και θα δείτε που θα βρεθείτε.

«Ανέλαβε αρχηγός του Β΄ Αρχηγείου Χωροφυλακής Πελοποννήσου (1944) και οργάνωσε τα Τάγματα Ασφαλείας Πελοποννήσου συνεργαζόμενος με τους Γερμανούς και υπαγόμενος διοικητικά στις εντολές τους.

Η σκληρότητά του ήταν παροιμιώδης. Αναφέρεται ότι με δική του πρωτοβουλία εκτελέστηκαν επιπλέον 100 αντιστασιακοί πέρα από τους 200 της Καισαριανής ως αντίποινα της εκτέλεσης του υποστράτηγου Κρεχ, ενώ οι Γερμανοί ήταν πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία του, τόσο ώστε να λάβει συγχαρητήρια επιστολή από τον ίδιο τον Χίτλερ…

Ηταν σε τέτοιο βαθμό φρικιαστικά τα εγκλήματα του μάλιστα, που ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος καταθέτοντας στη δίκη των δοσιλόγων είχε δηλώσει «Ο Παπαδόγγονας είχε επιστρατεύσει μερικούς αλήτες. ..  Στην Τρίπολη ο Παπαδόγγονας εσκότωσε, εκρέμασε, εδήωσε και το αποτέλεσμα ήταν να πενταπλασιασθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες η δύναμη του ΕΛΑΣ».

Τέτοια ήταν η λατρεία του Δ. Παπαδόγγονα προς τον ναζισμό ώστε όταν υπήρξε η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ, έστειλε τηλεγράφημα στον φύρερ στο οποίο ανέφερε:

«Αναφέρω ότι έν όνόματι τών όπ’ έμέ έλληνικών σχηματισμών τής Πελοπόννησου άπηύθυνα σήμερα πρός τόν Φύρερ τό κάτωθι τηλεγράφημα. Χιλιάδες άξιωματικών καί άνδρών μου... διαδηλούν τήν άγανάκτησίν των... Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΡΟΥΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΕΙ ΤΟΝ ΦΥΡΕΡ...

Οί άξιωματικοί καί οί άνδρες μου ύστανται πάντοτε έτοιμοι συμφώνως πρός τάς έντολάς τοΰ Φύρερ καί τάς κατευθυντηρίους αύτού γραμμάς.

Αί γερμανικοί ένοπλοι δυνάμεις ΜΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ ΟΠΛΩΝ, άπευθύνω τήν παράκλησιν πρός ύμάς νά μάς ένισχύσετε διά τής χορηγήσεως ΕΛΑΦΡΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΕΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΕΖΙΚΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩΜΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ κατά τάς δυσχερείς των διαδρομάς πρός άνεφοδιασμόν διά μέσου τής χώρας».

 

Οι αγαστές άλλωστε σχέσεις Γερμανών και ταγματασφαλιτών εγγράφονται και στο τηλεγράφημα (2/8/1944) του Heinrich Himmler προς τον ανώτερο αρχηγό των SS και της Αστυνομίας στην Ελλάδα αντιστράτηγο Walter Schimana και μέσω αυτού στον Διονύσιο Παπαδόγγονα των Ταγμάτων Ασφαλείας Πελοποννήσου, όπου χαρακτήριζε τα τελευταία «πιστά και γενναία τμήματα Ελλήνων εθελοντών».

 

Να σημειώσουμε επίσης ότι αυτός ο "λαμπρός" αξιωματικός, αμέσως μετά την απελευθέρωση από την Γερμανική κατοχή, εντάχτηκε στον λεγόμενο "Εθνικό Στρατό". Σκοτώθηκε σε μάχη των Δεκεμβριανών στο Γουδή, και αμέσως μετά τον θάνατό του το αστικό κράτος του έδωσε "τιμητική" προαγωγή.

Ο γιός του φυσικά βολεύτηκε στη ΝΔ. Υπουργός! Που αλλού θα έβρισκε σπίτι το ορφανό του Χίτλερ; Τότε ήταν όλοι μαζί στο ίδιο μαντρί.

Αφού είναι προδότες οι δεξιοί, πώς να το κάνουμε; Παριστάνουν τους πατριώτες για ξεκάρφωμα.

Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε ούτε στιγμή απέναντι στα ναζί μπάσταρδα του Χανς του Γκεσταπίτη. Τους απογόνους δοσίλογων συνεργατών, δημίων, βασανιστών, μαυραγοριτών, γερμανοτσολιάδων.

Οι φιέστες δεν είναι για να θυμηθούμε, είναι για να ξεχάσουμε ποιοι πήγαν με τον εχθρό και ποιοι πραγματικά πολέμησαν, βασανίστηκαν κι έδωσαν τη ζωή τους. Δεν πρόκειται όμως να ξεχάσουμε, θα θυμίζουμε συνέχεια τη ντροπή των δεξιών και τα εγκλήματα που έκαναν.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 | 7:22 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου