Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 25 Οκτ 2021
Αν οι Ρομά είχαν κράτος σαν του Ισραήλ οι ναζί θα ζήταγαν συγνώμη.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos175
 
Ρομά και Εβραίοι εξοντώθηκαν μαζί από τους ναζί. Η Εγκυκλοπαίδεια του Ολοκαυτώματος γράφει.
 
“Αντλώντας υποστήριξη από πολλούς μη-Ναζί Γερμανούς που έτρεφαν βαθιά προκατάληψη κατά των Ρομά, οι Ναζί έκριναν ότι οι Ρομά ήταν «φυλετικά κατώτεροι». Η μοίρα των Ρομά ήταν υπό μία έννοια παράλληλη με αυτήν των Εβραίων. Υπό το ναζιστικό καθεστώς, οι γερμανικές αρχές υπέβαλαν τους Ρομά σε αυθαίρετους εγκλεισμούς, καταναγκαστική εργασία και μαζικές δολοφονίες. Οι γερμανικές αρχές δολοφόνησαν δεκάδες χιλιάδες Ρομά στα υπό γερμανική κατοχή εδάφη της Σοβιετικής Ένωσης και της Σερβίας και χιλιάδες ακόμη στα κέντρα εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου, Κέλμνο, Μπέλζεκ, Σόμπιμπορ και Τρεμπλίνκα. Τα SS και η αστυνομία φυλάκισαν Ρομά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν, Σαξενχάουζεν, Μπούχενβαλτ, Νταχάου, Μάτχαουζεν και Ράβενσμπρουκ. Τόσο στο αποκαλούμενο Μεγάλο Γερμανικό Ράιχ όσο και στην αποκαλούμενη Generalgouvernement, οι γερμανικές πολιτικές αρχές διοικούσαν διάφορα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, στα οποία φυλάκιζαν Ρομά...”
 
“Οι γερμανικές αρχές εκτόπισαν ορισμένους Ρομά από το Μεγάλο Γερμανικό Ράιχ στην κατεχόμενη Πολωνία το 1940 και το 1941. Το Μάιο του 1940, τα SS και η αστυνομία εκτόπισαν περίπου 2.500 Ρομά και Σίντι, κυρίως κατοίκους του Αμβούργου και της Βρέμης, στην περιφέρεια Λούμπλιν της Generalgouvernement. Τα SS και οι αστυνομικές αρχές τούς φυλάκισαν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας αποδείχθηκαν θανατηφόρες για πολλούς από αυτούς. Η μοίρα των επιζώντων είναι άγνωστη. Είναι πιθανό τα SS να δολοφόνησαν όσους είχαν επιζήσει στους θαλάμους αερίων των στρατοπέδων Μπέλζεκ, Σόμπιμπορ και Τρεμπλίνκα. 
 
Το φθινόπωρο του 1941, οι γερμανικές αστυνομικές αρχές εκτόπισαν 5.007 Σίντι και Lalleri Τσιγγάνους από την Αυστρία στο γκέτο για Εβραίους της Λοτζ, όπου διέμεναν σε ένα απομονωμένο τμήμα του. Σχεδόν οι μισοί Ρομά πέθαναν τους πρώτους μήνες της άφιξής τους, λόγω έλλειψης επαρκούς σίτισης, θέρμανσης, στέγης και φαρμάκων. Γερμανοί αξιωματούχοι των SS και της αστυνομίας εκτόπισαν όσους κατάφεραν να επιβιώσουν στο κέντρο εξόντωσης Κέλμνο, τους πρώτους μήνες του 1942. Εκεί, μαζί με δεκάδες χιλιάδες Εβραίους που διέμεναν στο γκέτο της Λοτζ, οι Ρομά πέθαναν σε φορτηγά-θαλάμους αερίων, δηλητηριασμένοι από μονοξείδιο του άνθρακα...”
 
“Σκοπεύοντας να τους εκτοπίσουν από το αποκαλούμενο Μεγάλο Γερμανικό Ράιχ στο προσεχές μέλλον, οι γερμανικές αρχές έθεσαν υπό περιορισμό όλους τους Ρομά στα αποκαλούμενα στρατόπεδα Τσιγγάνων (Zigeunerlager)... Οι ντόπιοι Γερμανοί διαμαρτύρονταν επανειλημμένα για τα στρατόπεδα, απαιτώντας τον εκτοπισμό των έγκλειστων σε αυτά Ρομά, ώστε να «διαφυλαχτούν» τα δημόσια ήθη, η δημόσια υγεία και η ασφάλεια. Η τοπική αστυνομία χρησιμοποίησε αυτές τις διαμαρτυρίες, για να απευθύνει επίσημο αίτημα στον Reichsführer-SS (αρχηγό των SS) Χάινριχ Χίμλερ να ξαναρχίσουν οι εκτοπισμοί των Ρομά προς τα ανατολικά.
 
Το Δεκέμβριο του 1942, ο Χίμλερ διέταξε τον εκτοπισμό όλων των Ρομά από το αποκαλούμενο Μεγάλο Γερμανικό Ράιχ.... Συνολικά, περίπου 23.000 Ρομά, Σίντι και Lalleri εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς... Περίπου 3.500 ενήλικες και έφηβοι Ρομά ήταν φυλακισμένοι σε άλλα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης...”
 
Ο Μένγκελε και άλλα ναζιστικά τέρατα έκαναν πειράματα ακόμα και εις βάρος παιδιών ενώ αρρώστιες πείνα βασανιστήρια και εκτελέσεις τους αφάνισαν σχεδόν όλους.
 
“Δεν είναι γνωστό πόσοι ακριβώς Ρομά έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα. Μολονότι τα ακριβή νούμερα ή ποσοστά δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν, οι ιστορικοί εκτιμούν ότι οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους σκότωσαν περίπου το 25 τοις εκατό των Ευρωπαίων Ρομά. Από τους λίγο λιγότερο από ένα εκατομμύριο Ρομά που θεωρείται ότι ζούσαν στην Ευρώπη πριν τον πόλεμο, οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους στον Άξονα σκότωσαν περί τους 220.000”.
 
Οι Εβραίοι μετά τον πόλεμο κυνήγησαν τους ναζί εγκληματίες. Ίσως οι Ρομά πρέπει να κάνουν κάτι αντίστοιχο, αφού τα ναζιστικά κτήνη δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα από αυτή της δύναμης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 | 11:30 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου