Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 26 Αύγ 2023
Στήλη Άλατος: Ποιος υποψήφιος θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι κόμμα εθνικής εμβέλειας. αλλά … νομαρχιακής! Το debate, τα παρατράγουδα, τα “πρακτικά” Τσακαλώτου η σιγή … της Έφης και η άμεση αντίδραση Παππά και Τζουμάκα
Κλίκ για μεγέθυνση


 
 

Τιμημένοι μου αναγνώστες ο Ισόθεος και άνοιωθος Κυριάκος πήγε χθες στην Πάρνηθα, να δει την καταστροφή και άρχισε τα άηχα χαχανητά, για να μας δείξει, πως ότι και να πούμε ή να γράψουμε για αυτόν, η πραγματικότητα πάντα θα μας ξεπερνά. Μην πας Κυριάκο απροετοίμαστος. Να έχεις πάντα χαρτάκι μαζί σου και να γράφεις όλες τις κινήσεις, όπως γίνεται στα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών και σήριαλ: ” Κυριάκο περπατάς, βάζοντας το δεξί πόδι μετά το αριστερό. Σταματάς μετά από τρία βήματα και μένεις ακίνητος. Η κάμερα ακολουθεί τα βήματά σου, που πρέπει να είναι σταθερά και να πατάς στη γη σαν να σου ανήκει.Από τα πόδια σου η κάμερα, σιγά σιγά ανεβαίνει προς τα πάνω και σταματά στο πρόσωπό σου. Κυριάκο το στόμα σου να είναι κλειστό, όχι πολύ σφιχτά τα χείλη, να μην νομίζουν ότι κρατιέσαι γιατί θέλεις να κάνεις την ανάγκη σου. Μόλις η κάμερα θα σταθεροποιηθεί, ο φακός θα ανοίξει για να συμπεριλάβει και όλη την πλέμπα που σε συνοδεύει. Εσύ τα χείλη κλειστά, το πρόσωπο χωρίς γκριμάτσες, σαν να έχεις μόλις κάνει μπότοξ και έχουν παραλύσει οι μύες. Αφού μπουν στο κάδρο και οι κομπάρσοι, χαμογελάς ελαφρά αν είσαι σε χαρμόσυνο γεγονός, ή παίρνεις προβληματισμένη έκφραση, αν είσαι σε καταστροφή( το πρώτο δεν θα σου χρειαστεί, γιατί μονίμως καταστροφές έχουμε, οπότε δεν γελάς ποτέ, γιατί σε παίρνει η κάμερα.).”
Αν θέλει ο Κυριάκος και οι συνεργάτες του καλά μου παιδιά, εγώ παραχωρώ δωρεάν τις συμβουλές μου, έτσι για να μην γίνονται ρόμπες οι δημοσιογράφοι του γραφείου Τύπου του Μαξίμου.
Όχι καλά μου παιδιά, σήμερα η Στήλη Άλατος δεν θα ασχοληθώ άλλο με τον Κυριάκο, αλλά με τον Συριζα. Έλεος πια, τι εννοείτε ποιόν Συριζα;

Κάποιοι στον Συριζα θέλουν να εκλεγούν … κρυπτόμενοι

Ναι τιμημένοι μου αναγνώστες υπάρχει πρόβλημα στον Συριζα, δεν προσφέρεται το θέμα για να κάνω πλάκες η Στήλη Άλατος, οπότε το ρεπορτάζ, για τα τεκταινόμενα θα μονοπωλήσει την σημερινή Στήλη. Τι να κάνω η βαριόμοιρη,από την μία η ανικανότητα του Κυριάκου που καταστρέφει την Ελλάδα και από την άλλη ο Συριζα που δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι οι ευθύνες που έχει απέναντι σε όλους μας είναι αντίστοιχες με της κυβέρνησης, θα χάσω τον σατιρικό μου οίστρο. Τέλος πάντων προχωράμε.
Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου, έχουν καταφέρει στον Συριζα και ο κόσμος να μην ασχολείται μαζί τους ( οι πλατιές μάζες, άρα απέτυχαν να κάνουν τις εσωκομματικές τους εκλογές, κυρίαρχο γεγονός στην πολιτική σκηνή της χώρας) και να μειώσουν τις προσδοκίες όσων ακόμη θέλουν να πιστεύουν πως το κόμμα, έχει παλμό.
Τι ακριβώς συμβαίνει στον Συριζα, περιγράφεται από το μπαχαλο με το Debate, που μάλλον δικαιώνει όσα έχει γράψει κατά καιρούς η Στήλη Άλατος και το επίσημο the faq, περί τριών πόλων. Ο ένας η Έφη Αχτσιόγλου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο δεύτερος ο Νίκος Παππάς και ο τρίτος ο Στέφανος Τζουμάκας.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αργά το βράδυ της Παρασκευής, έβγαλε μια ενημέρωση ότι ο ίδιος είναι αντίθετος στην διεξαγωγή Debate, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, με τις καταστροφικές φωτιές ( αλήθεια αφού η “κατάσταση της χώρας” δεν επιτρέπει την διεξαγωγή τηλεμαχίας “με χαρακτηριστικά σόου”, όπως ανέφερε ο Τσακαλώτος, γιατί δεν προχωρά ο Συριζα σε κάτι ποιό προωθημένο, να αναβάλει δηλαδή τις εκλογές για δύο τρεις μήνες, να ηρεμήσουν τα πράγματα, να διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και μετά να ψηφίσουν για νέο πρόεδρο. Άλλωστε ο Σ. Φάμελλος ασκεί τα καθήκοντά με αξιοπρέπεια και επάρκεια). Στην συνέχεια της ανακοίνωσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι κατέθεσε πρόταση στο τραπέζι, της Νομαρχιακής Οργάνωσης Πειραιά, (δηλαδή του Θοδωρή Δρίτσα, δηλαδή των 53, δηλαδή του ίδιου του Τσακαλώτου), να διεξαχθεί ελεύθερη συζήτηση, την οποία θα οργανώσει η Νομαρχιακή Πειραιά… Ο κ Τσακαλώτος στην ανακοίνωση τόνισε το γεγονός ότι όλοι συμφώνησαν στην μη διεξαγωγή του Debate, στις 7 Σεπτεμβρίου (όπως έχει αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή) και αντ’ αυτού  την διεξαγωγή της ελεύθερης συζήτησης.

Να βάλω μια παρένθεση, εδώ καλά μου παιδιά, γιατί μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά στην Κουμουνδούρου ή κάτι δεν έχουμε καταλάβει όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έκαναν Debate, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των Προέδρων τους. Άρα αν δεν διεξαχθεί η τηλεμαχία ο Συριζα θα έχει καταφέρει το απόλυτο. Να θέλει να κάνει επανεκκίνηση και να διεκδικήσει ( στα χαρτιά γιατί έτσι όπως το πάνε δεν το πολυβλέπω) την κυβέρνηση και να θεωρεί ότι ποιός θα καθίσει στην θέση του Προέδρου, δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό, αλλά μόνο όσους παρακολουθήσουν την συζήτηση στη Νομαρχιακή Πειραιά. Δηλαδή τιμημένοι μου αναγνώστες, η πρόταση Τσακαλώτου, είναι ο Συριζα, να μην είναι κόμμα εθνικής εμβέλειας. αλλά κόμμα … νομαρχιακής. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση, αλλά τελικά θα πρέπει να ενημερώσουν και τους Έλληνες πολίτες, ότι δεν ενδιαφέρονται να κυβερνήσουν, αλλά θέλουν ένα μικρό μαγαζάκι, για να έχουν όλοι σίγουρες τις καρέκλες τους και να ασκούν υψηλή πολιτική από το βάθρο της αυθεντίας τους. Κλείνει η παρένθεση και πάμε στο ρεπορτάζ.

Μετά την δημοσιοποίηση των όσων υποστήριξε ο Τσακαλώτος, άρχισαν οι αντιδράσεις από τους Νίκο Παππά και Στέφανο Τζουμάκα, γιατί όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε καμία συμφωνία, να μην διεξαχθεί το ντιμπέιτ.
Η πρώτη διάψευση Τσακαλώτου, ήρθε από την πλευρά Τζουμάκα και την συνεργάτιδά του, η οποία κάτω από την ανάρτηση του Τσακαλώτου στο facebook, με σχόλιο της, διέψευσε τα περί συμφωνίας για την μη διεξαγωγή ντιμπέιτ. Παραθέτω όλο το σχόλιο: “Αγαπητέ Σύντροφε Ευκλείδη Τσακαλώτο ως εκπρόσωπος στη σημερινή συζήτηση του υποψηφίου Στέφανου Τζουμάκα, θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι με αφορμή το παρόν post σας.
Καταρχάς, εγώ εκπροσωπώντας την πλευρά Στ. Τζουμάκα, έθεσα το ζήτημα της αποδοχής εκ μέρους μας της πρότασης της ΝΕ Πειραιά και μάλιστα πρότεινα το ίδιο να αποφασίσει και η ΝΕ Α’ Αθήνας. Δηλαδή να πραγματοποιηθεί μια αντίστοιχη εκδήλωση με όλους τους υποψήφιους Προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν υπήρξε καμία σχετική ξεχωριστή πρόταση από τον εκπρόσωπο σας, παρά μόνο, αφού το έθεσα, αποδοχή από μέρους όλων των εκπροσώπων των υποψηφίων της πρότασης της ΝΕ Πειραιά και υιοθέτηση και την πρότασης που κατέθεσα να διερευνηθεί η αντίστοιχη δυνατότητα και για την Αθήνα.
Ωστόσο, αυτή η πρόταση δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με την πρόταση για διενέργεια τηλεοπτικού διαλόγου με την ευθύνη είτε της ΕΡΤ είτε κάποιου άλλου καναλιού εθνικής εμβέλειας. Την ποιότητα του εν λόγω διαλόγου προφανώς και θα τη διασφαλίσετε εσείς οι ίδιοι ως υποψήφιοι, καθώς έχετε και τις αρχές και την επάρκεια να αντιπαρατεθείτε με σεβασμό και με βάση τις απόψεις σας. Άλλωστε, έχετε οι 4 σας ήδη συμφωνήσει σε αυτή τη βάση προ 20ημέρου.
Επιπροσθέτως, ειδικά για το θέμα του τηλεοπτικού διαλόγου, όπως πρότεινα από μεριάς της υποψηφιότητας του Στέφανου Τζουμάκα, μπορεί να διασφαλιστεί η διενέργεια κύκλου ερωτήσεων τόσο για θέματα της χώρας όσο και του κόμματος, άλλωστε η εκλογή Προέδρου αφορά το κυβερνητικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προφανώς όπως, πολύ σωστά αναφέρετε θα πρέπει ο τηλεοπτικός διάλογος να είναι ενταγμένος στην κοινωνική συγκυρία και όχι εν κενώ πολιτικά. Σας εύχομαι καλή συνέχεια.”
Η Στήλη Άλατος θεωρεί ανεξήγητη πολιτικά την κίνηση Τσακαλώτου. Τελικά μετά τον Τζουμάκα, πηγές του Νίκου Παππά, επίσης διέψευσαν τους ισχυρισμούς περί συμφωνίας όλων για μη διεξαγωγή ντιμπέιτ : “Ο Νίκος Παππάς από την πρώτη στιγμή πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών συναντήσεων μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Η πρόταση υπηρετούσε και υπηρετεί την ανάγκη για δημοσιότητα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και για συμμετοχή της κοινωνίας.
Σε σχετική χθεσινή συνάντηση προτάθηκε, συμπληρωματικά, η διεξαγωγή ανάλογων συζητήσεων με διοργανωτές Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε οι λεπτομέρειες της τηλεοπτικής συζήτησης να οριστούν σε επόμενη συνάντηση των υποψηφίων προέδρων.
Αμέσως μετά ο σ. Τσακαλώτος, με ανακοίνωσή του, προχώρησε σε διαφορετική ερμηνεία όσων συμφωνήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση, απορρίπτοντας τον τηλεοπτικό διάλογο.
Ζητήσαμε αρμοδίως και δημόσια να αποκατασταθούν τα συμφωνηθέντα.Αυτή τη στιγμή από τις τέσσερις υποψηφιότητες υπάρχει μία αρνητική και δύο θετικές τοποθετήσεις όσον αφορά την τηλεοπτική συζήτηση.
Θεωρούμε βέβαιο ότι τελικά θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε πανελλαδικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να παραμερίσει όλα τα εμπόδια που επιβάλλει η Ν.Δ. και να αποτελέσει τον νέο φορέα όλων των προοδευτικών πολιτών, για την αντιστροφή της πορείας της χώρας.
Τέλος, σημειώνουμε ότι όσα αναφέρονται από την πλευρά του Στέφανου Τζουμάκα είναι απολύτως αληθή.”

Τιμημένοι μου αναγνώστες, αυτό είναι όλο το ρεπορτάζ , που αφορά το περίφημο ντιμπέιτ των υποψηφίων Προέδρων του Συριζα.

Κάτι λείπει έτσι; Η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου η οποία μάλλον και αυτή δεν καίγεται να αντιπαρατεθεί με τους συνυποψηφίους της, σε πανελλαδική μετάδοση. Αναμένουμε την συνέχεια γιατί όποιος/α εκλεγεί θα είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός. Έχουν υποχρέωση να εμφανιστούν ενώπιον μας, με τα προγράμματά τους και τις διαφορετικές απόψεις τους, για να τις μάθουμε κι εμείς…

ΥΓ: Μαθαίνει η Στήλη ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την Τετάρτη σε σύσκεψη εκπροσώπων των υποψηφίων με την γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, και τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη. Την επομένη θα συνεδριάσει και η Πολιτκή Γραμματεία

πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου