Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 13 Φεβ 2022
Με αναμμένο το καντηλάκι
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 | 11:00 π.μ.

 

Πηγή: Θανάσης Καρτερός - "Αυγή"

 

Τον πήρε η κάτω βόλτα τον Μητσοτάκη.

Στην τηλεόραση, στη Βουλή, στις δημόσιες εμφανίσεις τον βλέπεις πια στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, να κυνηγάει μάταια την υπεροψία του πρώτου καιρού. Όταν το επιτελικό κράτος «έσκιζε», ο κορωνοϊός δεν είχε σκοτώσει μια πόλη, οι φωτιές δεν είχαν κάψει τη μισή Ελλάδα, το χιόνι δεν είχε θάψει τα λείψανα της προπαγάνδας του και ο Φουρθιώτης δεν είχε αρχίσει τις σαδιστικές αναρτήσεις.

Α. και η Novartis δεν είχε γίνει με τη βούλα της αδιευκρίνιστης Δικαιοσύνης σκευωρία.

Τον πήρε η κάτω βόλτα τον Μητσοτάκη. Όποιος κυκλοφορεί παραέξω βλέπει πώς τον στολίζει η αγορά. Οι βαρόνοι όλο και συχνότερα -έχουν ένστικτο αυτοσυντήρησης αυτοί- σηκώνουν το παραβάν για να δείξουν τα κανάλια μια γωνίτσα από τη σκληρή πραγματικότητα. Ο Νίκος της έγκυρης δημοσιογραφίας τον προειδοποιεί δημόσια να μην επαφίεται στη γοητεία των δημοσκοπήσεων. Ακόμα και ο Αρης του ΣΚΑΙ έφτασε να αγριεύει τους υπουργούς να μην κοιτάζουν το ταβάνι, αλλά να πιάσουν δουλειά, γιατί αλλιώς...

-Τον πήρε η κάτω βόλτα τον Μητσοτάκη. Ο Αδωνις γεύτηκε το πικρό ποτήρι των αγριεμένων ψηφοφόρων της Δεξιάς στην Καστοριά. Ο Λίβανός εξοστρακίστηκε μαζί με τον Δούκα γιατί έκαναν πλάκα με την Ηλεία των χαμένων ψυχών και την αλιεία των χαμένων ψήφων. Ο Γεωργαντάς παρά τρίχα τη γλίτωσε, προφανώς γιατί αυτός δεν έκανε πλάκα, αλλά με απειλητική σοβαρότητα απαιτούσε από κείνους που μοιράστηκαν ελέω Ν.Δ τα δικά μας ιμάτια να την ελεήσουν στους δίσεκτους καιρούς. Ελεεινή εικόνα.

Τον πήρε η κάτω βόλτα τον Μητσοτάκη. Το αντάρτικο με στιχάκια εξακολουθεί να φτάνει απτόητο στα σεμνά μας αυτιά όταν οι αθυρόστομοι τρυπώνουν σε κάποια ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Σε καφετέριες. σούπερ μάρκετ. ATM. πλατείες, παρέες, όπου προκύπτουν λογαριασμοί της ΔΕΗ. της θέρμανσης. της διατροφής, γίνεται του Κυριάκου ο γάμος, θυμός, γαλλικά και ανέκδοτα συνοδεύουν το όνομά του. Ενώ όλο και πιο πολλοί εκ παραδόσεως και παραδρομής συντηρητικοί τον απαρνούνται.

Τον πήρε η κάτω βόλτα τον Μητσοτάκη. Ακρίβεια, εκατόμβες. ρεμούλες, σήψη παράγουν οργή. Και η οργή παράγει ανασφάλεια στις δύσθυμες Βρυξέλλες και τρίξιμο στις εδώδιμες μασέλες. Αναζητούν λύσεις παράκλητων. ετερόκλητων, αυτόκλητων, τεχνοκρατών, τραπεζιτών και κοπτήρων. Χωρίς Μητσοτάκη. με κάποιο γιουσουφάκι. με ή χωρίς κάλπες. Να γλιτώσουν πάση θυσία από τον επικίνδυνο Τσίπρα. Που πάει να πει ότι οι μωρές παρθένες τέτοιες στιγμές δεν συγχωρούνται. Στώμεν καλώς και με αναμμένο καντηλάκι.

Διότι, εκτός από την εκλογή ηγεσίας του κόμματος, υπάρχουν και οι εκλογές για την ηγεσία της χώρας.

Κι εκεί θα κριθούν τα πάντα. Και οι πάντες._


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 | 11:00 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com


 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου