Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 22 Δεκ 2021
Ο κορωνοϊός μας ευχαριστεί για τη βλακεία που μας δέρνει.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos175

 

  «Στη Βιολογία με τον όρο μετάλλαξη ή μεταλλαγή (mutation), χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε μεταβολή που μπορεί να συμβεί στο γενετικό υλικό ενός οργανισμού...

Οι μεταλλάξεις συμβαίνουν με τυχαίο τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπόκεινται και στην επίδραση του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, είναι τυχαίες με την έννοια ότι η πιθανότητα να εμφανιστεί μια μεταλλαγή δε σχετίζεται με το βαθμό χρησιμότητάς της. Ανάλογα με τη σημασία τους στην εξέλιξη, διακρίνονται σε ευνοϊκές, επιβλαβείς ή ουδέτερες. Οι ευνοϊκές μεταλλάξεις στο γονότυπο ενός οργανισμού είναι σπανιότερες και ευνοούνται από τη φυσική επιλογή. Συχνότερες είναι οι ουδέτερες, οι οποίες δεν επηρεάζουν τον φαινότυπο. Οι επιβλαβείς μεταλλάξεις εξαλείφονται με το πέρασμα του χρόνου, μπορούν όμως να επιζήσουν αν είναι υπολειπόμενες».

Ευχαριστώ εγκυκλοπαίδεια. Οι ιοί λοιπόν μεταλλάσσονται γρήγορα, γιατί κάνουν δισεκατομμύρια απογόνους σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ενώ το RNA αντί για DNA που έχουν, ευνοεί τις μεταλλάξεις. Επομένως μια μετάλλαξη μπορεί να επικρατήσει αν επιτρέψουν οι συνθήκες. Αν ένας ιός πχ έχει αντοχή στα φάρμακα ή στα εμβόλια, οι απόγονοί του θα επιβιώσουν για να μας μολύνουν. Γνώρισε τον εχθρό σου για να μπορέσεις να τον νικήσεις. Το γνωρίζουμε καλά. Αλλά υπάρχει ο παράγοντας κέρδος! Αυτός ακριβώς ο παράγοντας, οι δικές μας ενέργειες δηλαδή, έδωσαν στον ιό αυτό που ήθελε: Χρόνο!

Να δούμε λίγο την ιστορία του COVID 19. Ξεκίνησε από την Κίνα. Γρήγορα εξαπλώθηκε ανεξέλικτα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο. Πως; Οι πλούσιοι Κινέζοι δεν έμειναν καραντίνα γιατί οι περιορισμοί είναι για την πλέμπα. Και να σκεφτείτε πως θεωρητικά οι Κινέζοι έχουν Κομμουνισμό! Εδώ γελάμε μέχρι δακρύων. Οι υπόλοιποι πλούσιοι, που συνάντησαν τους πλούσιους Κινέζους, φρόντισαν να μας κολλήσουν όλους, γιατί τα μέτρα προστασίας είναι για τους φτωχούς. Ο πλούσιος άλλωστε έχει το γιατρό του, ή τη ΜΕΘ του αν χρειαστεί, όποτε θελήσει. Εμείς πεθαίνουμε αβοήθητοι στους διαδρόμους.

Τα μονοκλωνικά, που έπρεπε να παραχθούν σε ποσότητες και να δοθούν σε όλους όσους έχουν τον ιό, είναι για ελαχίστους για λίγους. Ανόητοι! Το καλύτερο όπλο μας δηλαδή είναι σε αποθήκευση ή διατίθεται ελάχιστα. Μέχρι κάποιος μεταλλαγμένος απόγονος του ιού να το αντιμετωπίσει. Στην Ελλάδα και άλλες χώρες οι κηφήνες, τα χειρότερα παράσιτα της ιστορίας, βρήκαν αφορμή να κάνουν δικτατορία. Πήραν έτσι αντιφατικά και παράλογα μέτρα. Στα Μέσα Μεταφοράς ή στις σχολικές αίθουσες που είμαστε σα σαρδέλες, «δεν κολλάει», στα περίπτερα μετά τις 12 ή στη μουσική κολυμπάει! Υπάρχει μελέτη; Υπάρχει! Ο αυνανισμός στην κάλπη έχει καταστροφικές επιπτώσεις. Κάθε φορά που βγάζουμε διεφθαρμένους, ανίκανους κι εγκληματίες, την πατάμε άσχημα.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν υπάρχουν φάρμακα, αλλά γιατί δεν δίνονται σε όλους όπως πρέπει. Δεν είναι η καραντίνα από μόνη της η λύση. Η καραντίνα μπορεί να γίνει μόνο, αν υπάρξει ενίσχυση του ΕΣΥ, των υπολοίπων υποδομών (σχολεία μέσα μεταφοράς χώροι εργασίας) ώστε να εμποδίσουμε τη μετάδοση του ιού. Αυτό δεν έγινε. Αντίθετα κάναμε εμβόλια που δεν πιάνουν τις νέες μεταλλάξεις, απολύσαμε γιατρούς, κλείσαμε νοσοκομεία. Ο κορωνοϊός μας ευχαριστεί για τη βλακεία που μας δέρνει. Μας νίκησε, γιατί ποτέ δεν τον πολεμήσαμε. Αντίθετα κάποιοι τον είδαν ως ευκαιρία!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 | 12:44 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου