Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 05 Σεπ 2021
Χρυσή λεηλασία.
Κλίκ για μεγέθυνση

Γράφει ο mitsos175
 
Το έχουμε γράψει και στο παρελθόν. Ο υπουργός υποΑνάπτυξης είναι ένα κυβερνητικό στέλεχος που αναλαμβάνει συνεχώς (με το αζημίωτο;) την διαφημιστική προώθηση ιδιωτικών επιχειρήσεων, 

 

Με την τελευταία υπουργική επίδοση θα ασχοληθούμε τώρα. Στο ότι δηλαδή ο Άδωνις Γεωργιάδης προβάλει στον λογαριασμό του στο twitter, πληρωμένη διαφήμιση της Ελληνικός Χρυσός A.E. σαν δημοσιογραφική είδηση.

Πλήρωσε δηλαδή η εταιρεία ένα άρθρο – παραμύθι σε site και ο υπάλληλός της ο Άδωνις είπε πως είναι αληθινό. Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν κηφήνας στη βουλή, υπουργός και βέβαια δεν είχαμε απίστευτη περιβαλλοντολογική καταστροφή.

“Εδώ ο κολαούζος και υπουργός Αναπτύξεως της Ελληνικός Χρυσός ποστάρει πληρωμένο ρεπορτάζ της εταιρείας την ημέρα που η εταιρεία καταδικάστηκε για ρύπανση. Νομίζω στην Κολομβία το κάνουν με πιο εύσχημο τρόπο”.

“Απίστευτο; Όχι στην Ελλάδα! Ο υπουργός Ανάπτυξης διακινεί πληρωμένο περιεχόμενο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. ως πραγματική είδηση, λίγο πριν γίνει γνωστό πως 2 στελέχη της εταιρείας καταδικάστηκαν οριστικά για μόλυνση νερού στην περιοχή!”

“Οριστική καταδίκη δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικός Χρυσός για ρύπανση του νερού στη Β. Χαλκιδική. Θα ακολουθήσει και δεύτερη δίκη στελεχών της Ελληνικός Χρυσός για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Αυτή τη φορά σε βαθμό κακουργήματος, με την επιβαρυντική περίσταση ότι σκόπευαν να προσπορίσουν οικονομικό όφελος στην εταιρεία”

Βέβαια για την καταδίκη από την αστική δικαιοσύνη ο Άδωνης βγάζει το σκασμό. Λογικό, κανείς υπαλληλάκος δε θέλει να δυσαρεστήσει τα αφεντικά του.

Η καταστροφή στην περιοχή είναι τεράστια. Γι αυτό άλλωστε είχαν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι. Ακόμα και η αστική δικαιοσύνη δεν μπορούσε παρά να καταδικάσει. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Ένας παράδεισος έγινε δηλητηριασμένη κόλαση. Κι όταν σε λίγα χρόνια θα πάρουν όλο το χρυσό, θα αφήσουν μια περιοχή ρημαγμένη για πάντα.

Να θυμίσουμε όμως τι ψήφισαν και οι κάτοικοι; Χαλκιδική: πρώτη η ΝΔ με 42,59%. Με την αποχή βέβαια το ποσοστό είναι 25,5% αλλά και πάλι πολύ είναι. Τα ίδια σκατά στις πληγείσες περιοχές.

Να θυμίσουμε πως ο Μπόμπολας πήρε το 2003 τα μεταλλεία Κασσάνδρας που άξιζαν τότε 408 εκατομμύρια δίνοντας 11εκατομμύρια! Καλή αγορά, παράνομη όμως και σκάνδαλο. Αλήθεια τιμωρήθηκε κανείς; Κανείς Πάχτας;

“Τον Μάρτιο του 2018 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.” Δηλαδή καταδικάστηκε με αναστολή επειδή συκοφάντησε άλλους που του την είπαν για το σκάνδαλο όχι για το σκάνδαλο αυτό καθ' αυτό!

Αυτό δεν είναι χώρα αγάπη μου είναι τρελοκομείο.

Τρέλα πουλάνε και την πουλάνε πανάκριβα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021 | 11:28 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου