Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 04 Σεπ 2021
Κιναλήτες
Κλίκ για μεγέθυνση


Γράφει ο mitsos175

 

“Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες
3 του Σεπτέμβρη να περνάς
και τσικουδιά στους καφενέδες
τα παλικάρια, τα παλικάρια να κερνάς...”

“Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς, στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων” είπε ο καλλιτέχνης - (Ηλίας Ανδριόπουλος συνθέτης του τραγουδιού)- απαγορεύοντας στο ΠΑΣΟΚ να κάνει καπηλεία σε ένα υπέροχο τραγούδι.

Οι χειρότεροι αλήτες, οι Κιναλήτες, γιορτάζουν κάθε μέρα που δεν πάνε εκεί που πρέπει, στο κελί μιας φυλακής. Οι φασίστες είναι εγκληματίες, αλλά τοι τσόντες του φασισμού είναι ακόμα χειρότεροι. Είναι οι μασκαρεμένοι φασίστες.

Ήθελα να ζει ο Ανδρέας ο Παπανδρέου, να φάνε όλοι αυτοί στο ΚΙΝΑΛ τόσο ξύλο, που δεν έχει φάει ούτε Γεωργιανός από μπάτσους. “Με το Μητσοτάκη ρε καθίκια;” Με όποιον έχει την κουτάλα, Ανδρέα μου. Και με το διάολο ακόμα.

Αλλά φταις και συ Αντρίκο μου. Εσύ τους κακόμαθες. Όταν βούταγαν το χέρι στο δημόσιο χρήμα έλεγες “ένας υπουργός μπορεί να κάνει ένα δώρο στο εαυτό του”, θυμάσαι; Εγώ το θυμάμαι.

Συνήθισαν τα δωράκια. Τα οποία πληρώνουμε εμείς.

Τώρα ο Μητσοτάκης θέλει να αλλάξουν αρχηγό, γιατί η Φώφη πάλιωσε, ξίνισε, έγινε σα το Χρυσοχουντίδη. Αυτή είναι η μοίρα του χαρτιού υγείας: Μόλις σκουπίσεις τον πισινό σου, το πετάς, παίρνεις το επόμενο κομμάτι.

Θα βάλει το Λοβέρδο, ώστε να ενωθεί επιτέλους παράρτημα και κεντρικό. Να τρώνε στο ίδιο τραπέζι, αφού έτσι κι αλλιώς το ίδιο φαΐ τρώνε, τα λεφτά μας. Θα το είχε κάνει και με τη Φώφη, απλά οι παλιοί νεογιδοκράτες έχουν ακόμα αλλεργία με τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ, έτσι τους έλεγαν. Τώρα κλέβουν όλοι μαζί.

Ταιριάζει ο Φλωρίδης πχ δίπλα στο Βορίδη. Ο Βενιζέλος με τον Άδωνι, ο Λοβέρδος με τον Πλεύρη. “Σκατά κι απόσκατα” που λέει ο σοφός, ο μαλάκας, ο Έλληνας, που ψηφίζει πάντα τους χειρότερους. Πως διάολο τα καταφέρνουμε;

Γιόρταζε βέβαια χθες και ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ το παλιό, το Ορθόδοξο, στο ΣΥΡΙΖΑ είναι. Οι Κιναλήτες είναι τα μπάσταρδα του Σημίτη. “Επενδύστε στο χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης της οικονομίας” έλεγε ο αρχιερέας της διαπλοκής. Μου χρωστάς κουφάλα, τους κόπους μιας ζωής.

Φταίω κι εγώ όμως. Όταν ξέρεις ότι είναι λαμόγιο ο άλλος, ο χειρότερος ψεύτης κι απατεώνας, τι τον ακούς; Πάλι καλά που δε δανείστηκα τότε, να παίξω στο χρηματιστήριο, να γράφω τώρα στο παγκάκι. Κι όχι τίποτε άλλο, θα μου έριχναν πρόστιμο οι μπάτσοι, γιατί είμαι έξω ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Ο βιασμός ανήλικης όμως από διάσημο και πλούσιο ποδοσφαιριστή επιτρέπεται, φτάνει να είναι της ομάδας του κουμπάρου. Άμα ο άλλος είναι αθώος, γιατί τον συλλαμβάνεις, κι αν είναι ένοχος, γιατί τον αφήνεις; Για να σε ακούσω κύριε εισαγγελέα.

Θα το πάρουν τελικά το ρημάδι το σπίτι μου καθώς αυξήθηκαν τα πάντα. 50% τουλάχιστο πάνω το ρεύμα. Λένε πως θα το τετραπλασιάσουν τα επόμενα χρόνια, ώστε να φάνε τα golden boys της ΔΕΗ ακόμα περισσότερα. Αφού δώσαμε κώλο, να μη μας πηδήξουν;

Έχουν τη συναίνεση μας, έτσι λένε κι αυτοί. Δεν ψηφίσαμε στις εκλογές, βίζιτα κάναμε. Μπορεί να έχουν και δίκιο, τι να πω; Αν πάντως δε γουστάρεις να σε πηδάνε, κατέβα στο δρόμο και φώναξε μαζί μας. Κι αν πετύχεις πουθενά Κιναλήτη, σπάνιο αλλά μπορεί να συμβεί, πήδα τον εσύ. Πολύ θα το εκτιμήσει, γιατί κι ο Μητσοτάκης αυτό κάνει στο ΚΙΝΑΛ. Τους γλεντάει και καλά τους κάνει.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021 | 3:53 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου