Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 08 Αύγ 2021
Το παρακράτος της ΝΔ ετοιμάζει προβοκάτσιες.
Κλίκ για μεγέθυνση
Γράφει ο mitsos175

 

Κράτος δεν ήμασταν ποτέ. Παρακράτος είχαμε και έχουμε.

Το παρακράτος της δεξιάς είναι φανερό ετοιμάζει προβοκάτσιες.

Σκοπός είναι από τη μια να διχάσει ώστε να κρατήσει συσπειρωμένα τους ψηφοφόρους της ΝΔ, κι από την άλλη να αποπροσανατολίσει από τις βαρύτητες ευθύνες της γαλάζιας εγκληματικής οργάνωσης.

Ο θυμός του κόσμου δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί από τα πετσωμένα ΜΜΕ.

Η έλλειψη πυροσβεστών και μέσων οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή.

Αν υπήρχαν οι εποχιακοί κι αν αντί για δώρα στους κουμπάρους παίρναμε τα κατάλληλα υλικά, θα είχαν σωθεί δάση και περιουσίες.

Η ΝΔ δεν θέλει να σωθούν τα δάση, θέλει να καούν, ώστε να καταπατηθούν από τους αετονύχηδες του κόμματος.

Όπως κάθε εγκληματίας θέλει να καλύψει τα ίχνη των εγκλημάτων της.

Το ένα λοιπόν είναι να κατηγορεί την αντιπολίτευση για εμπρησμούς χωρίς φυσικά αποδείξεις.

Πίσω από τα τρολλ είναι ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ και είναι απορίας άξιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντιδράσει στις συκοφαντίες. Τι να πούμε; Ανεξόφλητα γραμμάτια, απίστευτη ηλιθιότητα ή μήπως αφασία από ένα εγκεφαλικά νεκρό κόμμα;

Η ΝΔ είναι υπεύθυνη για τις φωτιές. Γιατί:

Δεν ανανέωσε τις συμβάσεις χιλιάδων εποχικών που θα μπορούσαν σήμερα να σώσουν σπίτια και δάση.

➤ Απέλυσε ουσιαστικά όσους δεν εμβολιάστηκαν. Στη θέση τους δεν πήρε κανένα σχεδόν νέο πυροσβέστη, αλλά διόρισε βαφτιστήρια στην αστυνομία.

➤ Αντί για πυροσβεστικά αεροπλάνα και οχήματα πήρε περιπολικά και μαχητικά αεροσκάφη. Μόλις 17,7 εκατομμύρια θα στοίχιζαν τα αντιπυρικά έργα. Αντί να προετοιμαστούν έδωσαν δεκάδες εκατομμύρια σε τηλεοπτικούς βόθρους και γραφεία ρύπων της ΝΔ.

➤ Το πλιάτσικο που έκαναν είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση της πυροσβεστικής. Στην ουσία δεν έχουμε πια πυροσβεστική με την έννοια πως οι πυροσβέστες είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με όσους έπρεπε να είχαμε, με συνέπεια να μην μπορούν να πάνε σε όλες τις πυρκαγιές και έτσι από μια μικρή σχετικά εστία φωτιάς να καίγεται μεγάλη έκταση.

Γι αυτό περιμένουμε βοήθεια από άλλες χώρες, που και αυτή άργησε χαρακτηριστικά.

Το άλλο που κάνουν είναι να βρουν εξιλαστήρια θύματα. Κάποιον Ινδιάνο, κάποιο Γεωργιανό, που θα τον δέρνουν μερόνυχτα... Τις μάθαμε πια τις τακτικές τους.

Δεν αποκλείεται ακόμα να βρουν έναν ηλίθιο λούμπεν να αναλάβει την ευθύνη πληρώνοντας τον. Είναι ικανοί για όλα.

Και εδώ θέλουμε να καταλήξουμε: Δεν είναι θέμα ανικανότητας που χάθηκαν τα δάση και οι περιουσίες. Είναι καλά οργανωμένο σχέδιο μελετημένο ως στην τελευταία του λεπτομέρεια για να φυτρώσουν “επενδύσεις” όπως ανεμογεννήτριες, εργοστάσια και άλλα.

Βασίζονται στο φόβο της απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Φυσικά όταν δεν υπάρχει ρεύμα, νερό, πυροσβέστες κλπ, ενώ η φωτιά πλησιάζει, εκείνο που έμεινε να κάνεις είναι να απομακρυνθείς από τον κίνδυνο.

Όμως έχουν κυβερνήσει χρόνια και ξέρουν πως οι νεκροί από φωτιές δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο όσο λένε. Με εξαίρεση το Μάτι και την Ηλεία ακόμα και στις πιο μεγάλες πυρκαγιές σε δάσος σπάνια εγκλωβίζονται άνθρωποι.

Από το 1974 έχουν καεί 20.000.000 στρέμματα (έχουν μπει περίπου 56.500 πυρκαγιές στις οποίες έχουν πεθάνει 352 άνθρωποι. Εξαιρώντας το Μάτι και την Ηλεία (186 συνολικά συνάνθρωποι μας) η αναλογία είναι ένας νεκρός ανά 340 φωτιές περίπου. Το να έχουμε λοιπόν φέτος ένα νεκρό ως τώρα, δεν είναι “κατόρθωμα”.

Κατόρθωμα με την αρνητική έννοια είναι η πλήρης καταστροφή τόσων πανέμορφων οικισμών. Πάνω στις καμένες περιουσίες και τα πρώην δάση πρόκειται να κάνουν φαγοπότι τα αρπακτικά που καίνε την Ελλάδα για το κέρδος.

Ο κόσμος όμως το κατάλαβε και η οργή είναι πλέον απίστευτη για τους υπεύθυνους. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τα δεξιά παράσιτα που ρημάζουν συστηματικά για δεκαετίες τον τόπο.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021 | 9:38 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου