Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 14 Μάρ 2021
Κυριάκος Μητσοτάκης: Χωροφύλαξ!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης - Documento

 

Mεταλλάξεις του Μητσοτάκη είδαμε μέχρι σήμερα ουκ ολίγες. Πώς βλέπουμε τον Καραγκιόζη φούρναρη, ύστερα αστροναύτη, ύστερα πολέμαρχο και ύστερα νομάρχη;
Ε κάπως έτσι και ο Κυριάκος. Από μετριοπαθής μεταρρυθμιστής, τοκιστής της άκρας Δεξιάς. Από αυστηρός εισαγγελέας κατά των Πρεσπών, τρυφερός διαγγελέας των ωφελημάτων της συμφωνίας και της Βόρειας Μακεδονίας.
Από ηροστατευόμενο είδος του Καραμανλή, προστάτης του Σαμαρά.
Από σοβαρός σωτήρας της μεσαίας τάξης, στιβαρός οδοστρωτήρας του εμποράκου. Από μικρός αδερφός της Ντόρας, μεγάλος αδερφός της Πανδώρας.
Κι από Μωυσής με τις δέκα εντολές -αυτή είναι η τελευtαία μετάλλαξη-, χωροφύλαξ με δεκάδες εισβολές.

Ο Μητσοτάκης χωροφύλαξ γενικώς εισβάλλει. Μετά την πρόβα τζενεράλε στα Εξάρχεια σε κάποια σινεμά με ύποπτες ταινίες ξεχύθηκε σε όλη την πρωτεύουσα και την επικράτεια: Χαλάνδρι, Αμπελόκηποι, σχολεία, πανεπιστήμια, Θεσσαλονίκη, Κυψέλη.
Οι απείθαρχες γειτονιές, οι απείθαρχοι φοιτητές και οι απείθαρχες οικογένειες σε πλατείες και πάρκα καταλαβαίνουν τι θα πει ασφάλεια του πολίτη. Με αποκορύφωμα τη γνωστή για την ταραχοποιό ιστορία της Νέα Σμύρνη, η οποία έγινε παράδειγμα επιβολής της τάξεως

Πολίτες και δελτάδες, πιστόλια και ζητάδες, παιδιά και μανάδες σε μια έξοχη χορογραφία εισβολής δικάβαλης και μηχανοκίνητης, η οποία κόστισε πολύ ξύλο για πολλούς και νοσοκομείο για έναν τουλάχιστον αστυνομικό.

 

Αλλά εκείνος που τον διόρισε και καθόρισε πώς θα γουστάρει, πόσο θα δέρνει και ποιους θα τραβοσέρνει είναι ο εθνικός μας χωροφύλαξ. Που από το Μαξίμου με σκονάκια και διαγγέλματα χαράσσει τη στρατηγική κατά του εσωτερικού εχθρού. Αφού μας πρόκοψε -σούπερ σε όλα- με την πανδημία, με την οικονομία, με τα εμβόλια, με τους διορισμούς και με τις καραντίνες, βρήκε επιτέλους τη λύση στους μπασκίνες. Τους διέταξε σε θέση μάχης με όλα τα ματσούκια έτοιμα και τους αμόλησε επί δικαίων και αδίκων. Αλλο που δεν ήθελαν τα χρυσά αυγά με στολή για να εκκολαφθούν. Και να δούμε τον χωροφύλαξ να επιβάλλει τον δικό τους νόμο.

Η ζωή έχει βεβαίως αποδείξει, σε χούντες και μαύρες εποχές, ότι με το ματσούκι ένας πρωθυπουργός πολλά μπορεί να κάνει, εκτός από το να καθίσει πάνω του. 

Ο Μητσοτάκης, αν και γιος του μπαμπά που έπαθε αλλά δεν έμαθε, φαίνεται ότι ακολουθεί τα βήματά του. Λίγο αυτό, λίγο το Κολάμπια, χαμπάρι δεν φαίνεται να έχει πάρει τι άτιμη φάρα είναι οι Ελληνες. Πόσο απείθαρχοι, ανυπάκουοι αλλά και ανθεκτικοί στο ξύλο είναι. Οταν καταλάβει ποιος είναι ο τελικός προορισμός για το ματσούκι του και πού θα του το βάλουν θα είναι αργά. 

Και κανείς δεν θα τον συνδράμει όσο κι αν φωνάζει: «Πονάω, μαλάκες!».


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 | 4:13 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου