Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 12 Ιαν 2024
Αντίο στρατηγέ Φλώρε! Οι 3 ντροπιαστικές στιγμές που χαρακτήρισαν τη θητεία του
Κλίκ για μεγέθυνση


 

Όλα τα ωραία που μας χάρισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος

Είχαμε Φλώρο λοιπόν που λέτε, αυτό ήταν, πάει μας τελείωσε. Πιο συγκεκριμένα για όσους δεν γνωρίζετε αποχώρησε από αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς έληξε η θητεία του, με τον Δημήτρη Χούπη να παίρνει τη θέση του για να συνεχίσει το έργο του.

Και τι έργο θα πούμε εμείς, αξιοζήλευτο πάνω απ’ όλα και μόνο επιτυχίες είχε, έχουν να το λένε όλοι.

Για αυτό και εμείς μαζέψαμε τις μεγαλύτερες εξ’ αυτών και αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει, με ένα μικρό αφιέρωμα ώστε να θυμόμαστε ποιος ήταν αυτός ο ογκόλιθος των ένοπλων δυνάμεων.

Παρακολούθηση του Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ

Βασικά τόση ώρα γράφουμε το όνομα του λάθος, δεν τον λένε Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά 519 c. Ναι, αλήθεια λέμε αυτό είναι το όνομα του. Βασικά είναι ο κωδικός παρακολούθησης που είχε από την ΕΥΠ, σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει το Documento στο παρελθόν σχετικά με το τεράστιο σκάνδαλο παρακολουθήσεων.

Τώρα θα μπορούσε κανείς να πει ότι ένας αρχηγός ένοπλων δυνάμεων θα έπρεπε να αντιδράσει όταν παρακολουθείτε από την κυβέρνηση, όχι ο Φλώρος όμως. Αυτός έμεινε σιωπηλός και δεν έκανε απολύτως τίποτα παρά την κατακραυγή.

Εύκολα μπορεί κανείς να θυμηθεί κιόλας την ασπίδα προστασίας που είχε υψώσει και η Ομάδα Αλήθειας για αυτόν. Φανταστείτε για τι επίπεδο μιλάμε…

Η φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών

Ok, ο άνθρωπος δεν μιλούσε που τον παρακολουθούσαν γιατί μπορεί να φοβόταν λιγάκι, ποτέ δεν ξέρεις. Το τραγικό της υπόθεσης όμως ήταν ότι υπήρξε και επικίνδυνος κάποτε, καθώς επί θητείας του στη Νέα Αγχίαλο η φωτιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή έπιασε και την αποθήκη πυρομαχικών που υπήρχε εκεί με αποτέλεσμα να αρχίσουν να σκάνε βόμβες κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ο ίδιος ο Φλώρος και το επιτελείο του έβλεπαν την ορμή της φωτιάς, δεν φρόντισαν όμως να κάνουν κάτι για να πάρουν τα πυρομαχικά απ’ την αποθήκη, θέτοντας σε τεράστιο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Άτυχη στιγμή θα πει κανείς το γεγονός αυτό. Θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε πολλά θύματα, απαντάμε εμείς.

Όταν τα ελικόπτερα αποφάσισαν να δροσιστούν

Μη ικανός με όλες τις καιρικές συνθήκες φαίνεται πάντως πως υπήρξε ο Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς τα καμώματα του δεν περιορίστηκαν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ελικόπτερα του στρατού βρέθηκαν βυθισμένα κάτω απ’ τα λασπόνερα μετά από κακοκαιρία. Πράγμα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων παντού, με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό να κοστίζει εκατομμύρια και να βρίσκεται έρμαιο στα χέρια ανθρώπων που δεν είναι ικανοί να τον έχουν.

Μάλιστα μετά την αποκάλυψη που είχε κάνει το Documento, ο 519c αποφάσισε να τα πετάξει 35 ελικόπτερα και να επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό σόου μόνο και μόνο για να διαψεύσει το μέσο. Προφανώς και το μόνο που κατάφερε ήταν να μας χαρίσει άφθονο γέλιο.

Αυτό ήταν το αντίο μας λοιπόν στον πρώην πλέον αρχηγό της ΓΕΕΘΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από πλευράς του αποφάσισε να αναφέρει στο δικό του αντίο ότι εξαιτίας του Φλώρου η Ελλάδα έγινε πιο ισχυρή και περήφανη. Ε και εμείς αν μας έπιαναν ότι παρακολουθούμε κάποιον και αυτός δεν μας τάραζε στις μηνύσεις ευχαριστώ θα του λέγαμε. 

από:https://www.koutipandoras.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου