Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 07 Δεκ 2023
Στήλη Άλατος: Η μέρα της επίκυψης στον Αη Ερντογάν …
Κλίκ για μεγέθυνση
 


Τιμημένοι μου αναγνώστες, αφού έχουμε μπει στον Δεκέμβριο και είναι κάθε μέρα γιορτή, μπορεί και να χορτάσουμε λιγάκι από τα κεράσματα, γιατί από τα δικά μας τα ευράκια, δεν μας βλέπω να τρώμε. Να, 7 έχει ο μήνας και είμαι με δανεικά η Στήλη Άλατος. Και τα κρατάω στο συρτάρι μου σαν θησαυρό, γιατί δεν ξέρω μέχρι πότε θα με βγάλουν. Άσε που μόλις πάρω το δώρο, πρέπει να το επιστρέψω και μετά να πάρω πάλι δανεικά, για να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας. Γιορτή χθες λοιπόν του Αη Νικόλα, μεγάλη η χάρη του, βοήθειά και όλα τα υπόλοιπα που ακολουθούν τα σταυροκόπημα και την μετάνοια με το κεφάλι μέχρι το πάτωμα, γιορτή και σήμερα. Τι πάει να πει δεν ξέρετε ποιά γιορτή είναι σήμερα. Του Αη Ερντογάν. Πές κι εσύ Γιώργο Γεραπετρίτη …

Ναι που λέτε σήμερα θα ασχοληθώ, με την τιμή που μας έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, να έρθει να μας επιθεωρήσει. Ουπς, συγνώμη,να μας επισκεφτεί, ήθελα να γράψω, αλλά μπαίνει συνέχεια ο διάολος μέσα μου και ανατρέπει την θρησκευτική ευλάβεια με την οποία πρέπει να πιάνω στο στόμα μου αυτή την επίσκεψη, που σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι ένα πολύ τολμηρό βήμα προς τα εμπρός για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και θα έχουμε και πολύ ειρήνη στο Αιγαίο και θα μας αγαπάνε όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί, δεν είδατε με τι χαρά χαιρέτισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο “σουλτάνος της καρδιάς μας”; Δεν είδατε με τι όμορφα δουλικό χαμόγελο και νάζι, αντέδρασε ο Κυριάκος, που το φοβήθηκα ότι θα αρχίσει να κυλιέται ανάποδα στο πάτωμα, σαν τον Πίνατ, για του χαϊδέψει την κοιλίτσα ο “Έρντυ”. Ναι καλά μου παιδιά, να μη σώσω να χαρώ τα δανεικά μου η Στήλη Άλατος, τον έκανα εικόνα τον Κυριάκο να κυλιέται και να χαχανίζει και τον Ερντογάν να του χαϊδεύει την κοιλιά κα παραλίγο να λιγοθυμίσω.
Σημαντικιά η μέρα, γεμάτη από ασκήσεις γυμναστικής. Μάλλον από μια άσκηση γυμναστικής. Τιμημένοι μου αναγνώστες, είχα να δω τόσες πολλές επικύψεις από τόσους ανθρώπους, από τότε που πήγαινα στο γυμνάσιο και όταν βαριόταν ο γυμναστής, μας έβαζε να κάνουμε επικύψεις, για να μένουν ήρεμα τα αγόρια της τάξης. Πως λέμε ο “κ@@@ς” στην υπηρεσία της ησυχίας; Αυτό. Όχι ότι υπονοώ, ότι συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, στην σημερινή επίσκεψη η Στήλη Άλατος, για το όνομα του Θεού. Εσείς οι βουλευτές της ΝΔ, που το παίζατε “Μακεδονομάχοι” για την Συμφωνία των Πρεσπών, όλα καλά στο σπίτι; Μπράβο εύχομαι για τα καλύτερα. Της επίκυψης το κάγκελο, καλά μου παιδιά και μέχρι να φύγει ο Ερντογάν μπορεί να πάσχει το μισό υπουργικό συμβούλιο, από οξεία οσφυοκαμψία. Βρέστε έναν γιατρό, να με ενημερώσει την Στήλη Άλατος, αν είναι γνωστή η αρρώστια ή την ανακάλυψαν ο Μητσοτάκης, ο Γεραπετρίτης και τα υπόλοιπα παιδιά.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής, περίμενα καλύτερες δηλώσεις από τον Ταγίπ, με τις τόσες επικύψεις … Από την μία μας είπε κατάμουτρα ότι παρείχαμε άσυλο σε τρομοκράτες (ναι τους Κούρδους εννοεί) και από την άλλη μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, μίλησε για “τουρκική μειονότητα της Θράκης “. Ναι του απάντησε σκληρά ο Κυριάκος και ένα πόντος έφυγε από το καλσόν μου, με την σφοδρότητα των λόγων του. Α και κάτι άλλο, τιμημένοι μου αναγνώστες. Αυτή την ωραία συμφωνία φιλίας (“Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας”), που υπογράψαμε και τα κανάλια, την παρουσιάζουν σαν να πρόκειται για μια νέα συμφωνία της Λωζάνης, μην την παίρνετε και πολύ στα σοβαρά. Για τα μάτια του κόσμου την υπέγραψαν ο Κυριάκος και ο Ταγίπ. Αν δεν με πιστεύετε διαβάστε τι υπάρχει στο κείμενο, τέλος της συμφωνίας, για να καταλάβετε τι κουτόχορτο τέλειας ποιότητας κυκλοφορεί στην ελληνική ειδησεογραφία: “Αυτή η Διακήρυξη δεν αποτελεί διεθνή συμφωνία, δεσμευτική για τα Μέρη κατά το διεθνές δίκαιο. Καμία πρόνοια της Διακήρυξης αυτής δεν πρέπει να ερμηνεύεται ότι παράγει νομικά δικαιώματα ή υποχρεώσεις για τα Μέρη.”

 

 

  
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου