Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 27 Νοέ 2023
Στήλη Άλατος: “Ελλάδα η χώρα των ληστών”
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
 

Τιμημένοι μου αναγνώστες, άλλη μια εβδομάδα, ξημέρωσε στην χώρα -σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προχωρά ακάθεκτος προς την ολοκλήρωση της μετατροπής της Ελλάδας, στο πρώτο υβρίδιο χώρας που διοικείται επισήμως και με τον νόμο από τα επιχειρηματικά συμφέροντα,με τους πολίτες εργαζόμενους γι αυτά. Δουλεύουμε για τα υπερκέρδη του συστήματος. Πάνε οι αηδίες περί κοινωνικού κράτους, η δωρεάν δημόσια υγεία, παιδεία, αέρας,νερό, φως τηλέφωνο. Πάνε αυτά ανήκουν σε άλλες παλιές και μίζερες εποχές. Σήμερα εμείς πάμε μπροστά. Πολύ μπροστά. Καλά μου παιδιά, είμαι με χάπια η Στήλη Άλατος, πας και καταφέρω να συνέλθω και δεν ορμήσω σε όποιον βουλευτή ή υπουργό βρω μπροστά μου ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος, μηδέ εξαιρουμένου του χρωματισμού και της τάσης. Τσουβάλιασμα, γιατί τσατάλια είναι τα νεύρα μου, κορδόνια οι φλέβες στο λαιμό μου και μοιάζω με κάποιες μποντιμπιλντεράδες, που φουσκώνουν και λες τώρα θα σκάσουν… Θα ρωτήσετε γιατί έχω νεύρα και θα σας απαντήσω, αι σιχτίρ με την ακρίβεια, που δεν μου φτάνουν ούτε για τσίχλες.

Έβλεπα που λέτε τιμημένου αναγνώστες αυτό το – πολύ επιτυχημένο σύμφωνα με τα νούμερα τηλεθέασης – σήριαλ στον ΑΝΤ1 τις “Μάγισσες”. Για όσους δεν το ξέρουν έχει πάρει την κεντρική ιδέα από ένα βιβλίο του Γάλλου Ιουλίου Βερν, τον 19ο αίώνα, το “Οι πειρατές του Αιγαίου”! Και μελαγχόλησα καλά μου παιδιά. Γιατί συνειδητοποίησα, ότι υπάρχουν ακόμα “πειρατές” που κάνουν κουμάντο. Μόνο που τώρα έχουν εκμοντερνοποιηθεί , εκσυγχρονιστεί και “ψηφιοποιηθεί” σε ολιγάρχες! Και συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο και επιδρομές στην τσέπη μας καθημερινά. Μόνο που αυτή τη φορά δεν είναι στην παρανομία. Λειτουργούν απολύτως νομότυπα με την κάλυψη του γκουβέρνου. Και εχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα των ληστών. Ενέργεια, καύσιμα, retail στο εμπόριο, καταναλωτικά αγαθά, εισαγωγές, χρηματοπιστωτικά, τα πάντα! Παντού καρτέλ από δύο έως τρεις το πολύ – ώστε να ελέγχονται “ευέλικτα” από την Αυλή … – μεγαλοπαίκτες!

Έτσι είναι τιμημένοι μου αναγνώστες. Δεν μας φτάνει που μας έχει κάνει χώρα-σφραγίδα ο Μητσοτάκης, είμαστε και η χώρα των ληστών. Σας το είπα, δουλεύουμε για να καλοτρώει το σύστημα. Αφού για να καταλάβετε, αν αποφασίσω να κάνω απεργία πείνας απροειδοποίητα, χωρίς να έχω ενημερώσει κανέναν, ούτε φίλους και γνωστούς, που θα πάνε να το πουν στην δουλειά μου, στο αφεντικό μου, πιστεύω ότι δεν θα με αφήσουν να πεθάνω. Θα έρθουν να με μπουκώσουν με φαΐ, να ζήσω και να δουλεύω, μέχρι να με αντικαταστήσουν και μετά ας πάω στο διάολο. Ρε τι τραβάω η Στήλη Άλατος. Πάντως να ξέρετε δεν το κάνω για να μην τρέχω το επίσημο the faq στα νοσοκομεία, μην έρθουν και τίποτα έλεγχοι, να του ζητήσουν το λόγο, γιατί με άφησε να κάνω απεργία πείνας. Να όλο τέτοια σκέφτομαι καλά μου παιδιά και σε λίγο θα το πάθω το εγκεφαλικό. Σας το έχω ξαναγράψει, ντρέπομαι και δεν πάω πια στο σούπερ μάρκετ, για να μην με πιάσει αυτή καταναλωτική μανία μου και πρωχεύσω. Δράμα είναι η κατάσταση, τιμημένοι μου αναγνώστες και το ξέρετε κι εσείς. Κάθε φορά που βλέπετε τον Μητσοτάκη, να ταξιδεύει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να λέει με αυτό το ύφος του ευφυίας, που τον διακρίνει, για το οικονομικό θαύμα της Ελλάδας, να ξέρετε εννοεί ,ότι είμαστε η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη και με τους μικρότερους μισθούς. Για αυτο περηφανεύεται, καλά μου παιδιά. Που τα έχει καταφέρει και να βγάζουν υπερκέρδη οι εταιρείες και να μην έχουν ψοφήσει οι υπήκοοί του. Μα την Παναγιά, νομίζω ότι τον ζηλεύουν στο εξωτερικό και του ζητάνε την τεχνογνωσία, για να κάνουν κι αυτοί το ίδιο. Σε συνθήκες δημοκρατίας, να έχει εξαφανίσει κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους και να έχει πείσει, 10 εκατομμύρια ανθρώπους, ότι δεν έχουν το κεφάλι κάτω από το νερό και ότι δεν πνίγονται.
Τι να σας πω, καλά μου παιδιά, με έχει πάρει τόσο από κάτω, που χθες είδα ένα απίστευτο εφιάλτη. Είχα γίνει μάνα, λέει η Στήλη Άλατος και πήγαινα στο σούπερ μάρκετ, να πάρω πάνες. Έκανε το κουτί λέει καμιά 25αριά ευρώ, τις πήρα, πήγα σπίτι και μέσα σε μισή ώρα είχαν τελειώσει. Το παρακάλαγα που λέτε το μωράκι να χέσει άλλο, γιατί η μόνη λύση ήταν να το φασκιωσω με τα προικώα τα σεντόνια μου.Πετάχτηκα, από το κρεβάτι, τιμημένοι μου αναγνώστες και έψαχνα στις πυτζάμες μου να βρω λεφτά να πάω να πάρω κι άλλες πάνες. Αμάν κ Μητσοτάκη και δεν θα τους γλυτώσω τους γιατρούς… Τέλος πάντων, ξημέρωσε η μέρα και πήρα τηλέφωνο στο επίσημο the faq, να μιλήσω με καναν άνθρωπο, για να μην ξεφυγω εντελώς. Και την ώρα που μιλάμε, μου λέει ότι ένας φίλος του, πήρε τις 40άρες τις πάνες για το μωρό του 19,80  ευρώ στην Αθήνα και τις ίδιες πάνες, ίδια μάρκα, ίδια ποσότητα, στην Γερμανία τις βρήκε 10 ευρώ και 50 λεπτά. Φούντωσα καλά μου παιδιά, θυμήθηκα και το βιντεάκι του Κασσελάκη με το στοματικό υγρό, που το βρίσκεις έξω ενάμιση ευρώ και στην Ελλάδα πέντε και έγινα Τουρκάλα. Και έχεις και τον Μητσοτάκη να σου λέει … εισαγόμενος ο πληθωρισμός αλλά να σου βάζει 24% στον καφέ! Άλλο πράγμα είναι εισαγόμενο και μάλιστα διαρκείας, Κυριάκο,  στον καταναλωτή στα 5 χρόνια που μας κυβερνάς, άλλο! Αλλά  … τεσπα!

από: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου