Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 23 Νοέ 2023
Αποχωρήσεις περιορισμένης αξίας
Κλίκ για μεγέθυνση
 


Τιμημένοι μου αναγνώστες, έχουν βαλθεί εκεί στα χαρακώματα της αριστεράς, να μην με αφήσουν την Στήλη Άλατος, να ασχοληθώ, με τον άνθρωπο, που έχει καταστρέψει την χώρα, αλλά με όσους φεύγουν, με όσους μένουν, με όσους είναι έτοιμοι να φύγουν και με τους άλλους που είναι έτοιμοι να μείνουν. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν φύγει καμιά δεκαριά φορές, ανάλογα με σε πόσες λίστες είναι γραμμένο το όνομά τους. Φυσικά και δεν χρειάζεται να σας γράψω καλά μου παιδιά, ότι αυτές τις λίστες, τις πετάνε με μεγάλους τίτλους, όλα τα παπαγαλάκια του αντισύριζα μετώπου. Χθες έψαχνα να βρω η βαριόμοιρη, τους δικαιωματιστές που έφυγαν από τον Συριζα. Αυτός ήταν ο τίτλος. Παράνοια. Όλα τα ονόματα που υπήρχαν στην συγκεκριμένη λίστα, είχαν φύγει μαζί τον Τσακαλώτο. Παράνοια έγραψα πιο πάνω; Σιγά, για τον Συριζα μιλάμε…

Και έφυγε λοιπόν και η επόμενη ηττημένη στις εσωκομματικές εκλογές, τιμημένοι μου αναγνώστες και μου θύμισε, τα χρόνια μου στο γυμνάσιο, που είχα βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος στο τμήμα της τάξης μου. Με μαύρισαν , γιατί δεν έκλεινα το στόμα μου από τότε και όλοι με είχανε στην μπούκα και βγάλανε το άχτι τους στην κάλπη. Δεν δέχτηκα ποτέ το αποτέλεσμα, πήγα μάλιστα και στην γυμνασιάρχη μου και της κατήγγειλα όλη την τάξη. μετά βέβαια κάλεσαν τον πατέρα και την μάνα μου στο σχολείο και μου άλλαξαν και τμήμα. Με αυτό το γινάτι έμεινα τόσα χρόνια, καλά μου παιδιά, αυτοί οι αχάριστοι που δεν κατάλαβαν το μέγεθος της υποψηφιότητάς μου και πόσα πράγματα θα έφτιαχνα στο γυμνάσιο. Να τώρα και η κα Αχτσιόγλου με τον κ. Τσακαλώτο. Το ίδιο γινάτι έχουν, με αυτό που είχα εγώ. Γιατί γελάτε τιμημένοι μου αναγνώστες; Διαφορετικά τα μεγέθη, ίδια η ουσία.

Για να σοβαρευτούμε τώρα, ακούγοντας τον Νάσο Ηλιόπουλο, χθες κατάλαβα ότι οι 9 αποχώρησαν γιατί οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ο Συριζα, είναι τρίτο κόμμα και άρα είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Δεν σας μοιάζει σοβαρό αυτό;. Πάμε και σε ένα άλλο που είπε, ο κ. Ηλιόπουλος,” η χώρα δεν έχει σοβαρή αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη”. Ναι καλά μου παιδιά, οι άνθρωποι που τους τελευταίους πέντε μήνες, δεν ασχολήθηκαν καθόλου μα καθόλου, με την αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, αλλά έβγαζαν κείμενα, ότι ο Κασσελάκης είναι ακροδεξιός. Δεν πάνε καλά εκεί στα απόνερα του Συριζα. Βγήκε ο Νάσος, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση 9 βουλευτών και το μόνο που είπε, ήταν ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην ΝΔ και ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Συριζα τρίτο κόμμα. Φοβερή πολιτική ανάλυση, αλλά για μαθητή δημοτικού, όχι για βουλευτή ο οποίος μάλιστα έχει θητεύσει και εκπρόσωπος του κόμματος, από το οποίο φεύγει, γιατί οι δημοσκοπήσεις λένε ότι καταρρέει. Παράνοια; Όχι καλά μου παιδιά, δεν είναι παρανοικό, αλλά καθαρά παιδικό πείσμα, από ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι παιδιά και προσπαθούν να βρουν ένα πολιτικό επίδικο, για να δικαιολογήσουν, την αποχώρησή τους από ένα κόμμα, το πρόγραμμα του οποίου δεν έχει αλλάξει, οι θέσεις δεν έχουν αλλάξει και πάει προς το τακτικό του συνέδριο.

Η ιστορία θα κρίνει λέει ο Συριζα και είναι γεγονός καλά μου παιδιά, πως η ιστορία, θα κρίνει τους πάντες. Με πρώτους αυτούς που δεν τιμούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Είναι πολλά αυτά που μπορώ να γράψω η Στήλη Άλατος, για όλους όσους αποχώρησαν και έβαλαν την υπογραφή τους, κάτω από ένα κείμενο, που δεν θα δημοσιευόταν σε εφημερίδα, αν το είχε γράψει κάποιος πολιτικός συντάκτης, ως ανεπαρκές. Είναι όλοι αυτοί που ο Αλέξης Τσίπρας, τους ανέδειξε στην πολιτική σκηνή της χώρας. Κάθε άνθρωπος έχει το ειδικό του βάρος, ως επαγγελματίας και ως χαρακτήρας, αλλά το ειδικό βάρος, των συγκεκριμένων, στην πολιτική ήταν ελάχιστο και παρέμεινε ελάχιστο, παρά την ενασχόλησή τους με την πολιτική, τα βουλευτιλικια και το υπουργιλίκια. όχι καλά μου παιδιά, δεν με απασχολούν εμένα, όλοι αυτοί. Τον Τσίπρα, θα έπρεπε να απασχολούν, που ανέδειξε μικρούς, σε θέσεις που χρειάζονται μεγάλοι.

Είναι τόση ώρα που διαβάζετε την Στήλη Άλατος και δεν έχετε δει πουθενά το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου, έτσι δεν είναι; Νομίζετε ότι το κάνω χωρίς λόγο; Μπα, η ίδια θέλει να μην μπει πρώτη στο κάδρο της νέας ΚΟ, που ετοιμάζουν μαζί με τον Τσακαλώτο. Ούτε κι αυτός θέλει να μπει πρώτος. Αυτοί που κατέβηκαν για πρόεδροι στον Συριζα, κάνουν πίσω για τον Χαρίτση. Τόσο πολύ τον αγαπάνε ή ψάχνουν κάποιον να πάρει τον μουτζούρη;

Δεν κάνω άλλη ανάλυση σε αυτούς τους δύο , τιμημένοι αναγνώστες, γιατί θα πήγαινα μαζί τους η Στήλη Άλατος, αν την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών, η κα Αχτσιόγλου δεν έκανε λόγο για θολό αποτέλεσμα στην κάλπη και ο κ. Τσακαλώτος, δεν έβγαζε όλη την ξινίλα του στα μέλη του Συριζα που πήγαν στις κάλπες. Από τότε όποια δικαιολογία και αν βάζουν μπροστά στα μάτια μου, δεν είναι πιστευτή. Όλα τα επιχειρήματά τους είναι προσχηματικά, μετά από όλα όσα προηγήθηκαν της …εξέγερσής τους.

Όπως θα διαβάσετε και στο επίσημο the faq, τιμημένοι μου αναγνώστες, από την αποχώρηση των 9, προέκυψε ένα ακόμη θεματάκι. Να ένα τοσοδούλι, μωρέ, που έχει σχέση με το Αιγαίο, τον Μητσοτάκη, τον Ερντογάν και όλα όσα έρχονται οσονούπω. Το έβαλε το θέμα ο Κοτζιάς. Τώρα θα μου πείτε, υιοθετώ η Στήλη Άλατος, το προεκλογικό πυροτέχνημα του Μητσοτάκη και της ΝΔ, ότι το τουρκικό Προξενείο, έβαψε ροζ την Ροδόπη και δεν χρωματίστηκε όλη η Ελλάδα μπλέ; Όχι καλά μου παιδιά, αλλά είναι περίεργη η συγκυρία, να μένει η αντιπολίτευση, χωρίς εκπρόσωπο της μουσουλμανικής μειονότητας, την ώρα που το παιχνίδι, έχει αποκτήσει ενδιαφέρον. Κακιά, και καχύποπτη θα με πείτε την Στήλη Άλατος, αλλά τιμημένοι μου αναγνώστες, η ώρα που οι εικασίες γίνονται πραγματικότητα, μάλλον είναι πολύ κοντά. Πολλές οι κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή και τα κουκιά… σπασμένα.

Α και κάτι τελευταίο. Δεν ξέρετε με πόση λαχτάρα περιμένω, να δω την αγάπη που θα δείξουν τα κανάλια στην νέα ΚΟ, κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού. Και οι 11 που θα την απαρτίζουν , θα γίνουν σταρ. Η εικόνα τους θα παίζει παντού…

Μια σκέψη στο “Αποχωρήσεις περιορισμένης αξίας

  1. Ο/Η Ένας σκεπτόμενος ελληνςς λέει:

    Να παίζει παντού εδώ και δύο μήνες μόνο η εικόνα τους παίζει. Να παίζει όσο παίζει θα τους φτύνουν τα μέλη περισσότερες φορές μέχρι να τους πνίξουν. Πολιτικά σκουπίδια θέλει το σύστημα για  να τα οικονομαει το ίδιο και τα ΜΜΕ.

    Απάντηση

    από: https://thefaq.gr
 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου