Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 12 Νοέ 2023
Στήλη Άλατος: Τυφώνας Κασσελάκης στην ΚΕ του Συριζα τα σάρωσε όλα …
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
 

(“όχι, όχι μην αποχωρείς…”)

Τιμημένοι μου αναγνώστες, είναι ένα περίεργο Σάββατο, με έναν τρελό νοτιά, που φτάνει το μυαλό στα ανείπωτα και σταματάει τις μισές αλήθειες… Μπερδεψοδουλειά τα λόγια μου της Στήλης Άλατος, έτσι δεν είναι; Δεν είναι κακό καμιά φορά, να μπερδευόμαστε λίγο, με αντίτιμο μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τέλος πάντων, καλά μου παιδια, έχετε ερωτευτεί ποτέ τόσο πολύ, που να πονάτε; Την γνωρίζετε αυτή την αίσθηση της απώλειας; Την έλλειψη κάθε επαφής, όταν εσείς ζητάτε την απέναντι ύπαρξη;Ναι όλα αυτά τα γνωρίζετε;Είμαι σίγουρη η Στήλη Άλατος, τα χετε νιώσει, έχετε παραδοθεί ολοκληρωτικά και έχετε ζήσει μέσα από μια ξένη ψυχή. Κι όταν αυτή η ψυχή φεύγει(με όποιον τρόπο και να φεύγει, για όποιο ταξίδι) και η αγάπη γίνεται διάφανη, έχετε πονέσει ακόμη περισσότερο. Ναι είμαι σίγουρη, για σας. Ε, αυτό δεν ισχύει για τον Συριζα. Ούτε έρωτας, ούτε πόνος, ούτε πικρά δάκρυα. Ειπωθηκαν τα ανείπωτα, τελειώσαν οι μισές αλήθειες και οι μαλακίες…

Τιμημένοι μου αναγνώστες, ήθελα σήμερα να γράψω για πράγματα που έγιναν για πρώτη φορά, στην χώρα-σφραγίδα, αλλά θα κάνω focus, μόνο σε πρωτόγνωρο γεγονός. Θα αφήσω για άλλη μέρα, την πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, για πρώτη φορά στην ζωή του, σε σούπερ μάρκετ και τον αγνό ενθουσιασμό του( ο γλυκός μου ένιωσε “λαϊκός”, τον συμπονώ) και θα σας γράψω για τον Στέφανο Κασσελάκη. Το καταλάβατε έτσι δεν είναι ;
Λοιπόν που λες Αλέξη Τσίπρα, χίλια τα καλά σου, αλλά τέτοια ομιλία, δεν έχεις κάνει. Ναι καλά μου παιδιά, αν ο Τσίπρας, είχε μιλήσει όπως σήμερα ο Κασσελάκης, έστω και για μια φορά, ίσως τα πράγματα στην Ελλάδα, να είχαν εξελιχθεί λίγο διαφορετικά. Οι ανέξοδες, παρλαπίπες επιδιεξιολογίας, μπας και βρεθεί κανάς γκόμενος ή καμία γκόμενα, είχαν προκαλέσει την απόλυτη ομίχλη, που έκρυβε όλες τις ανεπάρκειες συλλογικές και ατομικές, του οργανισμού Συριζα. Με την ομιλία του ο Κασσελάκης, έκανε κάτι απλό και έδιωξε την ομίχλη. Μίλησε ακριβώς όπως ένοιωθε, χωρίς κανένα φίλτρο. Να μην σωσω, η Στήλη Άλατος, καλά μου παιδιά, έκανα εικόνα τον Τσίπρα, να μιλάει έτσι στο Συνέδριο του Συριζα. Αχ πόσα χρόνια χάθηκαν,πόσα θα ήταν αλλιώς. Πάμε πάλι όμως στην ομιλία του Κασσελάκη.

Τσάκισε τα αριστερόμετρα, καλά μου παιδιά. Έβγαλε στο φως κάθε φτιασιδωμένη ενότητα και κάθε πονηρή συντροφικότητα, που τόσα χρόνια στηριζόταν, σε προσωπικές ιστορίες που αποτελούσαν τα “ευαγγέλια” μιας αριστεράς, που είχε ξωκείλει και όλοι παριστάναν τους καπετάνιους, σε ένα σκαρί κολλημένο στην αμμουδιά, καταδικασμένο στην ακινησία. Θα μου πείτε είμαι σκληρή η Στήλη Άλατος, απέναντι στον Τσίπρα, τιμημένοι μου αναγνώστες ή ίσως με πείτε υπερβολική, αλλά δεν είμαι και αποδείχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή. Ένας τύπος, όπως λένε οι εχθροί του, που ήρθε από το πουθενά, τους έδειξε ότι έχουν κολλήσει στην αμμουδιά και τους έδειξε τον τρόπο με τον οποίο θα ξαναβγάλουν το καράβι στο πέλαγος. Ναι αλλά θα χάσουν τα καπετανάτα τους και θα πρέπει να ιδρώσουν στα σχοινιά, για να πάρουν αέρα τα ιστία (Με θαυμάζω καλά μου παιδιά, με αυτό το γράψιμο, που δίνει εικόνες. Κάντε εικόνες κι εσείς μαζί μου και φανταστείτε αυτούς τους “καπεταναίους”, να απλώνουν χέρι να αμολήσουν τα πανιά…).
Λοιπόν καλά μου παιδιά, ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικά δεν μάσησε, ούτε απέναντι σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν, να ζουν συνεχώς επί πιστώσει, λόγω του πρότερου αγωνιστικού βίου τους, ουτε απέναντι σε νεόκοπους διεκδικητές πρώτου ρόλου, ούτε απέναντι σε ηττημένους από την πραγματικότητα αντιπάλους του. Βγήκε μπροστά σε όλους αυτούς, με ένα καθρέφτη και τους έδειξε τις πραγματικές δυνατότητές τους. Τιμημένοι μου αναγνώστες, μακάρι να βγω ψευτρα η Στήλη Άλατος, αλλά την ώρα που τους είπε δουλέψτε και εγώ πρώτος θα σας στηρίξω, πρέπει να κουράστηκαν και να φοβήθηκαν τα χειρότερα.
Τιμημένοι μου αναγνώστες, όσοι από σας περιμένετε να διαβάσετε εδώ όλη την ομιλία, ατυχήσατε, πηγαίνετε γρήγορα στο επίσημο the faq και δεν θα χάσετε. Εδώ, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, γράφω ότι θέλω εγώ. Ότι πιστεύω, χωρίς φίλτρα και χωρίς λογοκρισία. Όπως ο Κασσελάκης ένα πράγμα. Και συνεχίζω που λέτε. Καλά δεν βάζουν μυαλό κάποιοι. Ακόμη και μετά από αυτήν την πρωτόγνωρη( για Συριζα ) ομιλία, κάποιοι εκεί στην Κεντρική Επιτροπή εξακολούθησαν τις συριζολογίες. Ακόμη και ο Δημήτρης ο Τζανακόπουλος πήρε τον λόγο και μίλησε για “λυντσάρισμα”  από την πλευρά του Κασσελάκη στους υπό διαγραφή. Εκεί κάπου αριστερά του, δίπλα του, καθόταν ο Πάνος Ρήγας. Και ο Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον Κασσελάκη για μπούλινγκ στον Φίλη, που έβγαζε άναρθρες κραυγές, την ώρα που μιλούσε ο Πρόεδρος του Συριζα. Ναι καλά μου παιδιά, ο Τζανακόπουλος, μίλησε για “λυντσάρισμα”  και ένα γέλιο έπνιξε την κοινωνία.
Χαρά στο κουράγιο του Κασσελάκη, καλά μου παιδιά, την ώρα που όλα τα “τρολ” από κάτω, είχαν βαλθεί να αποδείξουν ότι είναι παρακολούθημα του Σκουρλέτη, αυτός τους απαντούσε ψύχραιμα και άλλοτε χαμογελαστός, άλλοτε αυστηρός, αλλά κόσμια.
Πάντως τιμημένοι μου αναγνώστες, ίσως θα πρέπει όλοι εκεί στον Συριζα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, να διαβάσουν ξανά το καταστατικό που ψήφισαν. Όπως ας πούμε όλοι αυτοί, που αφού πρώτα άκουσαν την ομιλία του Προέδρου τους ή δεν κατανόησαν τι ακριβώς είπε, ή δεν άκουγαν καν, γιατί επέμεναν να μιλούν για ψηφοφορία για το δημοψήφισμα. Πρώτον ο Κασσελάκης, τους είχε πει, ότι θα εισηγηθεί το δημοψήφισμα, αν δεν κάνει την δουλειά της η Επιτροπή Δεοντολογίας, μέσα σε μια εβδομάδα. Επίσης δεν άκουσαν ή έκαναν ότι δεν άκουσαν, ότι μπορεί ο Πρόεδρος να πάει σε δημοψήφισμα με την θέληση του 15 % των μελών, αν δεν κάνουν την δουλειά τους αυτοί που πρέπει. Συριζολογίες…

3 σχόλια στο “Στήλη Άλατος: Τυφώνας Κασσελάκης στην ΚΕ του Συριζα τα σάρωσε όλα …

 1. Ο/Η Σ.Τσουρας λέει:

  Προς τον κ Τεμπονερα ανέφερε ότι αποχωρεί με την ομάδα του αλήθεια ποια είναι αυτή? Είναι όλοι αυτοί που έτρεξαν να τον στηρίξουν? Τους ρώτησε όλους?Γιατί από ότι γνωρίζω δεν τους ρώτησε όπως και εμένα. Και είναι αλήθεια ότι λέει παντού ότι πανω από όλα το γραφείο του?καλύτερα να κάτσει εκεί.

 2. Ο/Η Ευσταθίου κώστας λέει:

  Επί τέλους

 3. Ο/Η γεωργιος παριτσης λέει:

  αποχωρησαν οι ομπρελιστας οι της εφη οι του τεμπονερα …..μαλιστα μαλιστα και τωρα;;;;;;; τωρα που χυθηκε η ζαχαρη στο νερο τι θα κανουμε;;;; εχουμε καταφυγια να ταμπουροθουμε;;; η δημοκρατια του φιλη το ειδαμε και αυτο ……..ποσο κακια ειχαν τα λογια ολων των διαφονουντων και γιατι ;;;;γιατι ειναι στην απεξω για τον απλο λογο οτι ο λαος του συριζα τους εδειξε την πορτα στην εκλογικη διαδικασια που νομιζαν δικη τους υποθεση κριμα για τους νεους για τους παλαιους δεν μου κανει ουτε ζεστη ουτε κρυο διοτι οτι ειχε ο καθενας το επραξε σαμποταροντας τον τσιπρα αρκετα χρονια ενω οι νεοτερη ειχαν την ευκαιρια και την πεταξαν στα σκουπιδια της εφης…..

  Απάντηση

  από: https://thefaq.gr
 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου