Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 31 Οκτ 2023
Στήλη Άλατος: Οι δήθεν “κυανόκρανοι” στον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν να αρπάξουν το κόμμα από τον Κασσελάκη
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
 

Τιμημένοι μου αναγνώστες, πήγα ξανά η Στήλη Άλατος στο σούπερ μάρκετ (δεν θα γράψω ποιό, δεν έχει σημασία) και πάλι έφυγα στα όρια του εγκεφαλικού. Πως μας συμπεριφέρεστε έτσι ρε παιδιά, εσείς που κανονίζεται, όπως μας είπε ο Μητσοτάκης, να προσπαθείτε να ρίξετε τις τιμές; Που περιμένετε να φτάσουν για να τις ρίξετε; Και πως νομίζετε ότι θα πέσουν αν φτάσουν στο Θεό;Θα μας στείλετε πριν την ώρα μας σε τόπους χλοερούς και δεν θα έχουμε προλάβει να περπατήσουμε σε ένα χαλί, με Louboutin. έστω με ένα συνολάκι Zeus & Dione. Πες τους Κυριάκο, ότι θα κάνουν ζημιά στο στεφάνι σου. Τέλος πάντων εγώ πήρα λίγο ηλιέλαιο, το έβαλα στην σαλάτα και παριστάνω ότι τρώω λάδι από τις ελιές του Μητσοτάκη. Έτσι είναι αυτά…

Να γυρίσω όμως τιμημένοι μου αναγνώστες, στον Συριζα, γιατί μου μυρίζει μια υπαναχώρηση, μια διάθεση “συγχώρεσης”, ένα μετάνοιωμα, κάτι τέτοιο τέλος πάντων. έχουν πέσει από πάνου από τον Κασσελάκη, όλοι οι “κυανόκρανοι”( ο Θεός να τους κάνει) και προσπαθούν να πείσουν τον ίδιο, αλλά και τους συνεργάτες του, να κάνει έναν … “έντιμο συμβιβασμό” – όπως το διατυπώνουν – με  τους “κακοποιητές” του. Ναι καλά μου παιδιά, αυτούς που τον έχουν περάσει από χίλια κύματα, τον Κασσελάκη (είμαι ευγενικιά η Στήλη Άλατος, γι αυτό το γράφω τόσο λάιτ ) και αμφισβητούν ακόμη και το … όνομά του.
Τώρα αν πείθονται ο Πρόεδρος του Συριζα ή οι υπόλοιποι, δεν ξερω να πω, αλλά το παιχνιδάκι βρίσκεται σε εξέλιξη και από άνευ σημασίας, τείνει να αποκτήσει χαρακτηριστικά θρίλερ.
Σας μπερδεύω; Γιατί καλά μου παιδιά; Όλοι αυτοί που παριστάνουν τους δήθεν “κυανόκρανους” και ομνύουν σε μια τάχαμου διάθεση ενότητας στα σωθικά του Συριζα, που στριφογυρίζουν όπως τα σωθικά τα δικά μου, κάθε φορά που βλέπω και μυρίζω πατσά ( όπως καταλάβατε ούτε που να γράψω την λέξη), όλοι τους είχαν πιάσει στασίδι υπέρ συγκεκριμένου και συγκεκριμλενης υποψηφίου/ας προέδρου. Και τότε όλοι αυτοί μαζί, είχαν αναγάγει την αποδόμηση του Κασσελάκη, στον νυν υπέρ πάντων αγώνα. Ξαφνικά ανακάλυψαν την αξία της ενότητας και της συγχώρεσης. Να σας την πω την αμαρτία μου, τιμημένοι μου αναγνώστες, αν ο Κασσελάκης κάνει πίσω και μείνουν στον Συριζα, όλοι αυτοί που τον περνούν γενεές δεκατέσσερις, θα τον έχουν για σάκο του μποξ, όπως ακριβώς είχαν και τον Τσίπρα.
Ναι καλά μου παιδιά, είναι σαν να το βλέπω το έργο να παίζει, όπως οι ταινίες του Παζολίνι, που μου αρέσουν της Στήλης Άλατος και κάθομαι εκστασιασμένη, να κοιτάζω το άπειρο, μπας και βρω τον εαυτό μου. «Σαλό ή 120 μέρες στα Σόδομα». Να πάτε να την δείτε την ταινία, καλά μου παιδιά, να καταλάβετε ότι θα δείτε τα έσχατα όρια της φρίκης της αριστεράς, πριν την πτώση της( ο Παζολίνι απεικόνισε τα έσχατα όρια της φρίκης του φασισμού λίγο πριν από την πτώση του).
Αν δεν θέλετε να δείτε την ταινία, ανατρέξτε στην πρόσφατη ελληνική ιστορία του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Βενιζέλος, έκανε τα πάντα για να πάρει το κόμμα από τον Γ. Παπανδρέου και το έφτασε στο 4 %. Αυτό θέλουν να κάνουν και οι “κυανόκρανοι” , μαζί με τους διαφωνούντες, στον Κασσελάκη. Να του πάρουν το κόμμα  να γίνουν κομματαρχες κι ας φτάσει αυτό στο 2 και στο 3%…

από: https://thefaq.gr 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου