Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 26 Οκτ 2023
Στήλη Άλατος: Η “ανάπτυξη του Κυριάκου” που μας φτωχαίνει και ο Συριζα που παραπαίει …
Κλίκ για μεγέθυνση
 
 

Τιμημένοι μου αναγνώστες, του Αη Δημήτρη η γιορτή σήμερα και μεθαύριο η επέτειος του ΟΧΙ (να μην ανοίξω κουβέντα τώρα δεν κάνει, που είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο, που έχουμε επέτειο την ημέρα έναρξης του πολέμου και όχι την ημέρα της απελευθέρωσης, γιατί την Ελλάδα την λευτέρωσαν κάποιοι τύποι που μιλούσαν για κομμουνισμούς και δικαιοσύνη και κάτι άλλα ακατανότητα) και ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης ο ηγέτης της χώρας-σφραγίδα, έχει τις χαρές του, γιατί βρίσκονται στην Αθήνα οι κεντρικοί τραπεζίτες και με αυτούς κάνει ζουζουνιές, ο ζουζουνος και πολύ του αρέσουν και πολύ τους αρέσει και έλα που βαρέθηκα και σταματώ. Εγώ η βαριόμοιρη η Στήλη Άλατος, τον άκουσα τι είπε , ότι δηλαδή αν περπατήσεις στην Αθήνα, θα νιώσεις τον ρυθμό της ανάπτυξης. Πλύθηκα, ντύθηκα, στολίστηκα (μην με πουν και τελευταία, τα προσέχω εγώ αυτά) και πήρα τους δρόμους πρωινιάτικα να νιώσω την ανάπτυξη. Ήταν που ήταν βροχερή η μέρα, δεν είδα ούτε έναν στο δρόμο να χαμογελά, με κυνήγησαν κάποιοι ταλαίπωροι να τους δώσω κανά σεντ (έτσι που με είδαν στολισμένη, νόμιζαν ότι μου τρέχουν τα ευρώ από τα ψηλοτάκουνα) άρχισα να τον βρίζω τον Κυριάκο. Με άκουγαν οι περαστικοί να μονολογώ, για τον Κυριάκο και την ανάπτυξη και αρχίσανε κι αυτοί και γίναμε χορωδία. Α ρε Κυριάκο, τι μου έκανες πρωινιάτικα. Με αυτά και μ αυτά, έφτασα έξω από το προαύλιο μας εκκλησίας, είδα κόσμο στην ουρά και το μυαλό μου πήγε σε κηδεία. Μετά είδα ότι κρατούσαν πλαστικά μπουκαλάκια στα χέρια τους και περιμέναν την σειρά τους, να μπουν νά πάρουν λάδι. Να μην σώσω καλά μου παιδιά, αν νομίζετε ότι δεν πήγα κι εγώ. Για πότε βρήκα περίπτερο, για πότε πήρα νερό, για πότε το ηπια μονορούφι(πήγα να πνιγώ τιμημένοι μου αναγνώστες,αλλά δεν είναι για να αφήνεις αυτές τις ευκαιρίες}, για πότε μπήκα στην ουρά, ούτε που το κατάλαβα. Γόβα στιλέτο και στην ουρά για μισό λίτρο λάδι από αυτό που βάζουν στα καντήλια. Τώρα αν είναι βρώσιμο καλά μου παιδιά, δεν ξέρω, το πολύ πολύ να αλοιφτω, να νιώσω πλούσια και να μπω στον ρυθμό της ανάπτυξης.

Χάλια τα νεύρα μου τιμημένοι μου αναγνώστες και έχω κι έναν συνάδελφο, που έγραψε σε μια κοπέλα, ότι οι βροχερές οι μέρες μοιάζουν θλιβερές, αλλά δεν είναι. Τι να τον εκάνω κι αυτόν , που έχει αφήσει την λογική κάπου πεταμένη και κυνηγάει όνειρα.
Μην με κακολογίσετε, την βαριόμοιρη την Στήλη Άλατος, τιμημένοι μου αναγνώστες, με αυτήν την αυτοαναφορικότητα (είμαι και λόγια,σας το χω ξαναγράψει και να το θυμάστε, να μου βαράτε παλαμάκια, όπως βαράνε στον Μητσοτάκη όλα τα συμφέροντα εντός κι εκτός και επί τα αυτά), αλλά με τόσα που βλέπουμε και ακούμε, το ότι υπάρχουμε και μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη, χωρίς να μαχαιρωνόμαστε, το λές και θαύμα.Και αν δεν με πιστεύετε καλά μου παιδιά, ρίξτε ένα βλέμμα κατά Κουμουνδούρου μεριά, που θυμίζει σκηνικό από το Game of Thrones ( αν δεν την έχετε δει την σειρά, τρέξτε να την δείτε , ιδίως όσοι είστε συριζαίοι, να καταλάβετε, πως παίζεται το παιχνιδάκι) και όλοι αγωνιούν τίνος το κεφάλι θα βρεθεί στο χώμα.
Τώρα τιμημένοι μου αναγνώστες, ήταν δήλωση ενότητας αυτή του Ευκλείδη που συνέστησε ψυχραιμία φωναχτά ( σε αυτούς που ψιθυρίζει ορμάτε) και είπε μετά ότι δεν είναι κίνηση ενότητας, να τοποθετήσει ο Κασσελάκης συντονιστή τον Πολάκη; Δηλαδή ποιόν ήθελε ο Ευκλείδης και γιατί να του κάνει το χατήρι ο Κασσελάκης. Δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα η Στήλη Άλατος και δεν παίρνω το μέρος κανενός. Βλέπω,ακούω και γράφω. Αλλά βλέπω , ακούω και γράφω, τιμημένοι μου αναγνώστες και όπου έχω λάθος, το διορθώνω, δεν το επιβάλλω ως αλήθεια. Ούτε τον Πολάκη ξέρω,( ούτε αυτός με ξέρει), καλά μου παιδιά, ούτε τον Ευκλείδη. Να καταλάβω όμως, είναι κακός για συντονιστής , ένας άνθρωπος που για να κάνει την δουλειά του, είναι υποχρεωμένος και να συνεργάζεται και να λειτουργεί με τους γύρω του σαν ορχήστρα;
Ελάτε τώρα καλά μου παιδιά, που δεν καταλαβαίνετε τι γράφω. Είναι δυνατόν , να έχεις τον άλλον ανοιχτό στο φορείο και να μην μπορείς να συντονίσεις βοηθούς και νοσοκόμους, μην πάει καλιά του, ο ασθενής; Μήπως δεν του αρέσει το στυλ του Πολάκη ; Ε , ας μην τον κάνει παρέα.
Πάντως με όλα όσα κάνουν εκεί στον Συριζα, καλά μου παιδιά, αφήνουν τον Μητσοτάκη ανενόχλητο, να διαλύει την δημοκρατία, να μας φτωχαίνει και να είναι έτοιμος να μας κάνει κι εμάς, μαζί με όλους τους υπόλοιπους της ευρώπης στόχο, όλων κατατρεγμένων λαών της γης. Μην ξεχάσω να αφιερώσω, καλά μου παιδιά, εκεί στην Κουμουνδούρου την “Μπαλάντα του κυρ Μέντιου” του Βάρναλη…

από: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου