Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 28 Ιαν 2023
Στήλη Άλατος: Ο κερδισμένος Τσίπρας, με τον χαμένο και … κερδισμένο Μητσοτάκη και η βροχή από εξώδικα στα κανάλια για τα “βοσκοτόπια”
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
 

Τιμημένοι μου αναγνώστες, είναι όντως γεγονός, η ηλιθιότητα είναι ανίκητη. Σε αυτή την χώρα, που επικρατεί το παράλογο τα τελευταία κοντά 4 χρόνια, έχουν βρει πρόσφορο έδαφος και αναπτύσσονται, κάθε είδους βλάκες και βλακείες, μετατρέποντας αυτόν τον κακόμοιρο τόπο, που τον θαύμαζαν για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τους συγγραφείς, τους ποιητές και τους σοφούς του, σε χωράφι ηλιθίων.

Όχι καλά μου παιδιά, η Στήλη Άλατος δεν είναι υπερβολική, απλά περιγράφει την πραγματικότητα που ζούμε. Χωρίς κέφια σήμερα η Στήλη, θα έπρεπε να κάνω απεργία, μέχρι να ακούσω από το στόμα του Κυριάκου και των “συνενόχων” του, στο κόμμα, έστω και ένα σχόλιο που να αντικατοπτρίζει την στοιχειώδη νοημοσύνη, αλλά δεν με αφήνει το επίσημο the faq, γιατί λέει, ότι άμα το κάνω αυτό, θα περάσουν χρόνια μέχρι να ξαναγράψω. Και πάνω που μου το έλεγε αυτό καλά μου παιδιά, διάβασα την είδηση ότι ένας από τους αστέρες της ΝΔ, δήλωσε ότι η ΕΥΠ, ίσως παρακολουθούσε υπουργούς και στρατηγούς, για να τους προστατεύσει. Τέρμα τα γκάζια τιμημένοι μου αναγνώστες, γιατί είναι μεγάλη η ανηφόρα

Κερδισμένος ο Τσίπρας, χαμένος και …κερδισμένος ο Μητσοτάκης

Καλά μου παιδιά, η Στήλη Άλατος ήταν από αυτούς που υποστήριζαν , ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έπρεπε να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας στον Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του. Τώρα θα με ρωτήσετε τι να έκανε;

Ε, τι να σας πω κι εγώ καλά μου παιδιά, μια απλή Στήλη είμαι, αλλά αν με ρωτούσαν , θα το βασάνιζα λίγο το θέμα, δεν θα πήγαινα τρέχοντας στο προφανές. Εδώ που τα λέμε τόσους μήνες μεταξύ μας, τιμημένοι μου αναγνώστες, έχετε καταλάβει ότι η Στήλη Άλατος, ψάχνει ακόμη και στα σκοτάδια και χωρίς φακό. Λάμπουν τα ματάκια μου καλά μου παιδιά. Λάμπουν. Κι αφού λοιπόν η Στήλη ψάχνει, είχε δει ότι μια πρόταση δυσπιστίας, βόλευε απίστευτα τον Κυριάκο. Το είπε αμέσως, τιμημένοι μου αναγνώστες, για αυτόν ήταν όντως καλοδεχούμενη, η πρόταση δυσπιστίας. Με ρωτάτε γιατί και έχετε δίκιο. Πάμε λοιπόν να το φωτίσουμε, το ζήτημα( έχω αρχίσει κι ανησυχώ καλά μου παιδιά, επειδή έχω αρχίσει να γράφω σαν αυτούς τους έγκυρους αρθρογράφους που συμβουλεύουν αρχηγούς κομμάτων και φοβάμαι μην “ακούσει ” κάποιος αρχηγός την Στήλη Άλατος και κακοχαρακτηριστώ).

Η πρόταση δυσπιστίας ήταν καλοδεχούμενη για τον Κυριάκο, γιατί ενώ για τρεις μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, θα αγόρευαν και θα ζητούσαν εξηγήσεις, από την κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις, η άλλη πλευρά, η “μάζα του τίποτα”, θα αγόρευε περί ανέμων και υδάτων, περί Παππά και Καλογρίτσα, περί Μάξιμου Σαράφη και θα αναζητούσε σακούλες με λεφτά, που πήγαιναν στην Κουμουνδούρου, από τον χρεοκοπημένο Καλογρίτσα και από την… Βενεζουέλα. Επίσης οι υπουργοί θα είχαν το βήμα δικό τους , να μας αποδείξουν ότι ζούμε στην πιο ευημερούσα χώρα του κόσμου κι ας αλλάζουμε το βρακί μας, κάθε βδομάδα, γιατί δεν έχουμε φράγκο να βάλουμε πλυντήριο. Τώρα θα μου πείτε εντάξει και τι έγινε; Αν ο Κυριάκος, δεν είχε όλα τα κανάλια δικά του και τις περισσότερες εφημερίδες, να στηρίζουν την κάθε του μ@@@@@@ και να μας βομβαρδίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ότι είναι η πιο απίστευτη επιτυχία, όλα θα ήταν καλά τιμημένοι μου αναγνώστες. Έλα όμως που δεν ισχύει αυτό και επί τρεις ημέρες στον ΣΚΑΙ, ρωτούσαν τους συριζαίους, αν έχουν πάρει λεφτά από τον Καλογρίτσα και τι έχουν να πουν για τον Μάξιμο Σαράφη. Οι υποκλοπές; Ποιες υποκλοπές; Καταλάβατε γιατί η Στήλη Άλατος δεν ήταν σίγουρη ότι θα προσφέρει κάτι άλλο, η πρόταση δυσπιστίας, εκτός από χέρι βοηθείας στον Κυριάκο; Είναι για να σας δώσω ένα παράδειγμα, όταν προπονητής της ομάδας μπάσκετ που προηγείται με τρεις πόντους, 2 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ματς, παίρνει τάιμ άουτ, δίνοντας την δυνατότητα στον αντίπαλο προπονητή, που δεν είχε δικαίωμα να ζητήσει ταιμ άουτ, να πάρει ανάσα και να σχεδιάσει την τελευταία του επίθεση. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα τον ισοφαρίσει η αντίπαλη ομάδα, αλλά πάντως της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει.

Τώρα θα μου πείτε, καλά μου παιδιά, πως χειρίστηκε το “τάιμ άουτ” ο Κυριάκος; Χάλια και τέλεια. Μισό λεπτό, πριν με πυροβολήσετε καλά μου παιδιά, να σας εξηγήσω. Ούτως ή άλλως στην ζωή δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο. Τέλεια, τιμημένοι μου αναγνώστες γιατί, πήρε 156 ψήφους υπέρ της κυβέρνησής του, υπέρ των υποκλοπών που έκανε ο ίδιος και το παρακράτος του και υπέρ των χειρισμών του για την συγκάλυψη των υποκλοπών με τις επιθέσεις στον Ράμμο και στην ΑΔΑΕ, οπότε μετέτρεψε σε συνενόχους του, όλη την ΚΟ της ΝΔ (την “μάζα του τίποτα”) και έβαλε παρακαταθήκη αυτές τις ψήφους, για την επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές, όταν δεν θα είναι πλέον Πρωθυπουργός, όπως του ξέφυγε από το βήμα της Βουλής. Ποιος από αυτούς που τον χειροκροτούσαν έμπλεοι χαράς και δουλοπρέπειας, θα τολμήσει να του πει ότι έχασε τις εκλογές. λόγω υποκλοπών, όταν με την ψήφο που του έδωσε, έγινε μέρος του προβλήματος; Το κόμμα της ΝΔ, από χθες το απόγευμα, είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια του Μητσοτάκη, καλά μου παιδιά και όλοι αυτοί που το παίζουν “Νέστορες” της ΝΔ, έγιναν …ουρές του.

Πάμε τώρα και στην λέξη χάλια, που χρησιμοποίησα, καλά μου παιδιά και να εξηγήσω τι εννοώ. Ο Κυριάκος, επειδή δεν είχε κανένα επιχείρημα να αντιπαραθέσει στον Τσίπρα, κατέστη καρικατούρα πρωθυπουργού. Γελούσε χωρίς λόγο, εκστόμιζε επιχειρήματα “τύπου Άδωνι” και διαφόρων άλλων που αρθρογραφούν σε λαθρόβια έντυπα, έκανε ότι δεν καταλάβαινε τι του έλεγε ο Τσίπρας(αυτή η σκηνή με την επιστολή Ράμμου και αν περιείχε τα ονόματα και που βρήκε ο Τσίπρας τα ονόματα, παίζει αυτούσια σε επιθεώρηση, χωρίς αλλαγές στο κείμενο). Λίγος, μικρός, ολίγιστος, χαμένος στην αλαζονεία του και στον κόσμο του, έχασε και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας που είχε( και για αυτόν τον λόγο, είναι έγκλημα αυτό που διέπραξε η “μάζα του τίποτα”, να τον ακολουθήσει τυφλά). Έχασε από αυτήν την στάση ο Κυριάκος, κέρδισε ο Τσίπρας. Ο Μητσοτάκης, στην ομιλία του, έκανε αχρείαστη επίθεση στον Ανδρέα Παπανδρέου και στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τιμημένοι μου αναγνώστες, αχρείαστη για τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Δεν του πρόσφερε τίποτα, αλλά του έκανε μεγάλη ζημιά, γιατί κατάφερε να στρέψει εναντίον του όλο το ΠΑΣΟΚ. Και το Παπανδρεικό και το Βενιζελικό, όλο. Έκανε ζημιά στον Κυριάκο αυτή η κίνηση, καλά μου παιδιά, γιατί ενταφίασε το “αντισύριζα μέτωπο” του μεσαίου χώρου. Παρέδωσε το κέντρο στον Τσίπρα, ο Μητσοτάκης καλά μου παιδιά και όποιος έχει το κέντρο στην πλευρά του, κόβει το νήμα πρώτος στις εκλογές. Μετέτρεψε τον Τσίπρα σε απόλυτο και αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο της κεντροαριστεράς. Όσοι παρακολούθησαν τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, είδαν έναν ανερμάτιστο Μητσοτάκη και έναν καταιγιστικό Τσίπρα.

Αυτά είναι τα κέρδη και οι ζημιές, για Τσίπρα και Μητσοτάκη, μετά από τρεις ημέρες συζήτησης στην Βουλή.

“Βοσκοτόπια” τέλος, αρχίζει η… βροχή από εξώδικα

Καλά μου παιδιά, σας το έγραψα και χθες, η Στήλη Άλατος, ότι η αθώωση του Κρέτσου για τις τηλεοπτικές άδειες, θα συμπαρασύρει πολλά πράγματα. Μια λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά, είναι ότι μαζί με τον Κρέτσο, αθωώθηκε και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Τι σημαίνει αυτό τιμημένοι μου αναγνώστες; Σημαίνει πως το δικαστήριο, έκρινε ότι η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, που έτρεξε την διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών, έπραξε τα νόμιμα απέναντι στον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, που ήταν ένας από τους υπερθεματιστές. Το δικαστήριο, δέχθηκε ότι και η πλευρά Καλογρίτσα, πληρούσε τις προϋποθέσεις και είχε τις εγγυήσεις που ήταν απαραίτητες, για την συμμετοχή στην διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας. Κανένα χατίρι δεν έκαναν στον Καλογρίτσα ο Υπουργός Νίκος Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος, αποφάσισε το δικαστήριο. Όλα νόμιμα. Και τώρα τι ; Καλά μου παιδιά, τώρα θα αρχίσουν να στέλνουν εξώδικα ο Παππάς και ο Κρέτσος σε όλα εκείνα τα κανάλια και τους καναλάρχες, που μιλούσαν για “βοσκοτόπια”.

Με τις υγείες σας κύριοι…

πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου