Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 21 Ιαν 2023
Στήλη Άλατος: Ο Μητσοτάκης που παρακαλάει τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα, τα δάνεια Καλογρίτσα στην Attica Bank, θα τα πληρώσουμε εμείς; Και ο “Εμφύλιος” μελών του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της ΠΟΣΠΕΡΤ
Κλίκ για μεγέθυνση

 
 

Αγριεύει ο καιρός τιμημένοι μου αναγνώστες και θα φέρει μέχρι και χαλάζι λένε στην ΕΜΥ και βγάζουν και δελτία έκτακτων ακραίων καιρικών φαινομένων και δυο αυγά Τουρκίας, να ‘χουμε να πορευόμαστε. Καλά μου παιδιά μάλλον ξεχάσαμε ότι τον χειμώνα έχει και βροχές και χιόνια και πολύ κρύο και καταιγίδες και αέρηδες και όλα αυτά μαζί, άμα θέλει ο καιρός. Καταντήσαμε να λέμε καλοκαιρία τους 20 βαθμούς τέλος Ιανουαρίου και να φοβόμαστε τη βροχή. Άει σιχτίρ, με τσαντίσατε Σαββατιάτικα την Στήλη Άλατος και πρέπει να ασχοληθώ με πραγματικές ειδήσεις. Αλήθεια αυτός ο κύριος που είναι διευθυντής Ειδήσεων και οι δημοσιογράφοι του ΟΡΕΝ, μας … συστήνουν ξανά τα κανονικά δελτία ειδήσεων. Πολύ χαίρομαι η Στήλη, να είστε καλά κυρίες και κύριοι.

Ο Μητσοτάκης έχει εξαφανίσει τα εργατικά χέρια και τώρα παρακαλάει να έρθουν πρόσφυγες

Το πρόγραμμα ξεκινά τιμημένοι μου αναγνώστες, με πρώτο όνομα στην πίστα τον Κυριάκο, τον τρισμέγιστο και άφθαρτο Πρωθυπουργό, που όταν χαμογελάει, ο κόσμος γίνεται πιο σκοτεινός , πιο μαύρος, κατεβαίνει χαμηλά. Τώρα που έγραψα χαμηλά, καλά μου παιδιά, για να το συνδέσω με τον Κυριάκο, ο οποίος όπως θυμάστε, βγήκε πρωθυπουργός, αφού στόχευσε και πέτυχε τα πιο χαμηλά ένστικτα των Ελλήνων. Εκεί έστησε το “τσαντίρι” του, από την ημέρα που έγινε αρχηγός και μετά ως πρωθυπουργός και εκμεταλλεύεται φόβους, άγνοια, έλλειψη παιδείας, με λόγο καλυμμένο ακροδεξιό και με κλακαδόρους, να τον παρουσιάζουν ως μοντέλο της ελίτ, για να τραβήξει τους υπόλοιπους που παραμυθιάζει χρόνια τώρα.

Ο άνθρωπος παίζει ρόλο κι εμείς, τιμημένοι μου αναγνώστες, τον χειροκροτούμε. Τέλος πάντων, ο Κυριάκος εδώ στην Ελλάδα, χτίζει τείχη στον Έβρο και βάζει πλωτά φράγματα στο Αιγαίο, για να κρατήσει έξω αυτούς που δήθεν θα έρθουν και “θα αλλοιώσουν τον πολιτισμό, μας, ουγκ!”, που θα πάρουν τις δουλειές μας, που “εμείς είμαστε άνεργοι και δίνουν τα επιδόματα στους “λαθρο” και έξω ο τρισμέγιστος Πρωθυπουργός, παρακαλάει και λέει σε όλα τα ξένα δίκτυα, ότι πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα 1,5 εκατομμύρια μετανάστες. Ο τύπος είναι τεράστιος καλά μου παιδιά. Χτίζει φράχτες και μετά λέει σ αυτούς που είναι απ’ έξω να τους πηδήξουν για να μπουν μέσα. Τρισμέγιστος ο Κυριάκος ο Υποκριτής. Έκανε ό,τι του ζητούσαν όλα τα ούγκανα της ακροδεξιάς, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όλη η Ευρώπη φωνάζει και μας απειλεί με καταδίκες για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών και τώρα έχει οδηγήσει την χώρα στο μη παρέκει. Μα καλά Κυριάκο μου, αν ήταν σωστή η θεωρία του Κασιδιάρη και του Μιχαλολιάκου και όλων των υπολοίπων , γιατί τους βάλατε μέσα; Δεν ντράπηκες που πήγες στο Νταβός και κλαιγόσουν να έρθουν πρόσφυγες στη χώρα, γιατί δεν έχουμε εργατικά χέρια;

Τιμημένοι μου αναγνώστες, η Στήλη Άλατος , άκουσε με τα αυτιά της τεράστιο οικονομικό παράγοντα(μιλάμε για ένα από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα), ότι αν δεν έρθουν χθες 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι για να δουλέψουν και να πάρει μπροστά ο πρωτογενής τομέας, η οικοδομή, δημόσια έργα , βιομηχανίες και βιοτεχνίες ( όπως καταλάβατε με τις μ@@@@@@ς του Κυριάκου, έχουν εξαφανιστεί τα εργατικά χέρια) η χώρα οδηγείται στον όλεθρο. Γειά σου Κυριάκο …Ολετήρα.

Τα δάνεια Καλογρίτσα στην Attica Bank, είναι μέσα σε αυτά που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός;

Τιμημένοι μου αναγνώστες, όλα δένουν γλυκά και όμορφα σε αυτήν την ζωή και τελικά η αλήθεια, εμφανίζεται, μόλις όλα τα στοιχεία βγουν στο φως. Στο Ειδικό Δικαστήριο, εκεί που δικάζουν, τον Νίκο Παππά, γιατί ο αθεόφοβος, έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν, κατέθεσε ως μάρτυρας, ο Αθανάσιος Τσάδαρης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank την περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Μήτε που τον είδε, μήτε που τον άκουσε, μήτε που τον απάντησε τον Παππά, ο μάρτυρας και ξέρετε τι άλλο είπε; ότι τον πίεζε αφόρητα ο Καλογρίτσας και τον εκβίαζε κιόλας. Διαβάστε ένα κομμάτι από την κατάθεσή του, τιμημένοι μου αναγνώστες: «Ο κ. Καλογρίτσας με πίεζε αφόρητα, λίγες ημέρες πριν την καταβολή της πρώτης δόσης, ώστε να τον χρηματοδοτήσει η τράπεζα με 40 εκατ. ευρώ. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 συναντηθήκαμε, παρουσία και άλλων στελεχών της τράπεζας, και του κατέστησα σαφές ότι δεν επρόκειτο να πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο από την τράπεζα. Τα 108 εκατ. ευρώ απλήρωτα δάνεια δεν θα αυξάνονταν ούτε ευρώ. Οι πιέσεις από τον Καλογρίτσα ήταν πολύ μεγάλες και συνεχείς». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, από τον κ. Καλογρίτσα «δέχτηκα πιέσεις και απειλές […] και ότι “δεν θα σταθείς ούτε δευτερόλεπτο στη θέση σου”», ενώ σε άλλο σημείο έκανε λόγο για απειλητικά μηνύματα και επιστολές σε στελέχη της τράπεζας, δηλαδή στον κ. Κορδαντωνόπουλο, που χειριζόταν τους λογαριασμούς και τα δάνεια του ομίλου Καλογρίτσα και στον κ. Τσακιράκη, ο οποίος επέδειξε, μάλιστα, στον μάρτυρα και μήνυμα του κ. Καλογρίτσα, όπου αναφερόταν στα παιδιά του (σ.σ.: του κ. Τσακιράκη). Την περίοδο, δηλαδή, που για την κυρία Ευθαλία Διαμαντή «ο Παππάς έταζε ότι θα βρει τα λεφτά για τον Καλογρίτσα», ο τελευταίος πίεζε και απειλούσε τραπεζικά στελέχη για τη δανειοδότησή του.”

Αυτά είπε στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας καλά μου παιδιά. Τι σας έγραψε τις προηγούμενες ημέρες η Στήλη Άλατος, για όσα συμβαίνουν στην Attica Bank, για τα κόκκινα δάνεια , για την Ellington και για τον Καλογρίτσα; Μιας και είπαμε τώρα δάνεια και Attica Bank και Ellington , ήρθαν στο μυαλό, της Στήλης Άλατος τα δάνεια του Καλογρίτσα αυτά που τα έχουν “μπαζώσει” στο πρόγραμμα “Μετεξελιξις” και ξέρετε τώρα γιατί σκοτώνονται οι αμερικανοί της Ellington με την άλλη πλευρά στην Τράπεζα Αττικής; Γιατί κάποιοι θλελουν τα λεφτά από τη νέα ανακεφαλαιοποίηση 390 εκατ. από την τσέπη του ελληνικού λαού, για τα χρήματα του ΤΧΣ σας γράφω καλά μου παιδιά να πάνε για την εξαφάνιση των επισφαλειών του προγράμματος “Μετεξελιξις”. Και για να δείτε πως δένουν όλα γλυκά σε αυτήν την ζωή, τιμημένοι μου αναγνώστες, τι ψιθύρισε, στα όμορφα αυτάκια μου μια φωνή από την Τράπεζα Αττικής; Ότι μέσα σε αυτό το πρόγραμμα, είναι και τα δάνεια του ομίλου Καλογρίτσα. Λέτε, καλά μου παιδιά, αυτό να φταίει που πέφτουν τα sms σαν χαρτοπόλεμος στο Ειδικό Δικαστήριο;

“Εμφύλιος” μελών του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της ΠΟΣΠΕΡΤ

Διαβάστε τώρα τι έμαθα καλά μου παιδιά. Παραλίγο να έρθουν στα χέρια, τρόπος του λέγειν, τιμημένοι μου αναγνώστες, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ, για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Όχι καλά μου παιδιά, ούτε από διαφορετικές παρατάξεις ήταν οι αντίπαλες πλευρές, ούτε καν από άλλο κόμμα. Για μέλη του ίδιου κόμματος πρόκειται, του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έχουν με την ενότητα απέναντι στον κοινό εχθρό, καλά μου παιδιά και όταν οι προσωπικές ατζέντες, αναλαμβάνουν το τιμόνι από την λογική, έχουμε αυτό που έγινε στην ΕΡΤ, στις αρχές της εβδομάδας. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας μάλιστα προβεβλημένο στέλεχος και με παρουσίες στον ΣΚΑΙ και στο MEGA, ωθούμενοι μάλλον από την, μέχρι παρεξηγήσεως συμπόρευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, έκαναν αγώνα για συγκεκριμένα ψηφοδέλτια στα οποία συμμετείχαν, μέλη ή δηλωμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ, εναντίον άλλων ψηφοδελτίων, στα οποία συμμετείχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχείς οι παρεμβάσεις τους, σε σημείο να υπάρξουν και εντάσεις, καλά μου παιδιά. Δεν είναι κακό να υπάρχουν συνεργασίες, τιμημένοι μου αναγνώστες, αλλά μάλλον δεν είναι κανονικό πράγμα, να πολεμάς τους συντρόφους σου, για να εκλεγεί κάποιος αντίπαλος. Και ρωτάει τώρα η Στήλη Άλατος. Έχουν γίνει κάποιες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι; Γνωρίζει η Κουμουνδούρου για αυτές τις συμφωνίες ή αποτελούν επιδιώξεις των στελεχών εκτός πλαισίου; Αλήθεια αν ισχύει το δεύτερο, εκεί στην Κουμουνδούρου, όλα καλά ;

Και μια πρόταση γνωστού αρθρογράφου για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Τιμημένοι μου αναγνώστες, όπως σας έχω γράψει αρκετές φορές, η Στήλη Άλατος , δεν είναι κομπλεξική και δεν ντρέπεται να κάνει αναφορά σε άλλες αντίστοιχες στήλες ή αρθρογράφους και να παρουσιάσει μάλιστα κομμάτια από αυτά που γράφουν, γιατί πολλά από αυτά προσφέρουν στην ενημέρωσή σας.

Πρόσφατα, διάβασα μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του Γιώργου Λακόπουλου, με τίτλο : “Ο Μητσοτάκης τελειώνει άδοξα. Το θέμα είναι πώς οργανώνει (;) την επιστροφή του ο Τσίπρας”, που μου κίνησε το ενδιαφέρον για τον τρόπο που προσπαθεί ο αρθρογράφος, να αποκωδικοποιήσει τα συμβαίνοντα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο κείμενο φαίνεται, ότι ο αρθρογράφος γνωρίζει πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία , στην Κουμουνδούρου. Τόσο καλά μάλιστα που κάνει προτάσεις και για τον σχηματισμό κυβέρνησης και επιλέγει τα πιο άφθαρτα κατά την γνώμη του πάντα, πρόσωπα:

” Τώρα, καθώς ο ίδιος ανακτά το παλιό ιμπέριουμ, πρέπει να δείξει και με ποιους θα κυβερνήσει. Ακριβέστερα με ποιους ΔΕΝ θα κυβερνήσει. Προφανώς δεν μπορεί να διεκδικήσει την εκλογική νίκη με την ηττηθείσα κυβέρνηση του 2019 στο προσκήνιο. Με εξαίρεση μια ευάριθμη ομάδα υπουργών που πέρασαν το τεστ της πρώτης διακυβέρνησης. Πχ κανείς εν δυνάμει ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δυσφορεί για τον Τσακαλώτο, τον Χαρίτση, τον Ξανθό, την Ατχσιόγλου, τη Γεροβασίλη, τον Σταθάκη, τον Μουζάλα, την Ξενογιαννακοπούλου, τον Κοτζιά, τον Λιάκο, τον Χουλιαράκη, τον Φάμελο και μερικούς ακόμη από τον κρατικό μηχανισμό. Όπως κανείς δεν έχει να προσάψει κάτι σε μια ομάδα 10-15 βουλευτών, κυρίως νέων με θετική δημόσια παρουσία {…} Από εκεί και πέρα για τη νέα πρωθυπουργική θητεία του -και πρωτίστως για τη διεκδίκησή της- ο Τσίπρας χρειάζεται νέα, ικανά, και άφθαρτα πρόσωπα, ευρύτερης αποδοχής. Αυτά τα προσόντα δεν πάνε πακέτο με τη ιδιότητα του «τομεάρχη» στο κόμμα, ή στη σημερινή Βουλή. Κάθε άλλο. {…} Γι’ αυτό ως υποψήφιος Πρωθυπουργός, που απευθύνεται στην κοινωνία και όχι στο κόμμα, πρέπει να αναζητήσει όσους «υπουργήσιμους» του λείπουν έξω από τα κομματικά τείχη.Όπως έδειξε επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου, η παρουσία του Γρ. Γεροτζιάφα, ή Οθ. Ηλιόπουλου, ή του Φαραντούρη, η κοινωνία ανταποκρίνεται θετικά.”

πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου