Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 23 Ιούν 2022
Από άλλο γαλαξία.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos175

 

Σύντροφοι, είμαι από άλλο γαλαξία! «Μήτσο τι ήπιες», θα ρωτήσετε. Τίποτε. Αν πιστέψει κάποιος πως είμαι αυτό που δήλωσα για πλάκα, έχει πρόβλημα. Είναι πολύ ευκολόπιστος και πιστεύει πράγματα που είναι παράλογα, αλλά κυρίως δεν αποδεικνύονται. Είναι πιο εξωφρενικό από το να πω πως τάχα «είμαι Τζένταϊ στον πόλεμο των άστρων» να πιστεύουν ορισμένοι σε δήθεν θαύματα.

Πάλι θα μιλήσω για τους απατεώνες. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όταν κάποιος παρουσιάζεται και σου λέει κάτι, μπορεί να σου πει αλήθεια, μπορεί και ψέματα. «Ξέρω τυφλό που τώρα βλέπει». Αν έκανε εγχείριση, μπράβο στο γιατρό. Αν σου πει πως «έγινε θαύμα» είναι δυο πράγματα: Ή αφελής ή ψεύτης και περνά εσένα για ηλίθιο.

Βγαίνει ο Μητροπολίτης Αργολίδος και μιλά για απαράδεκτα που συμβαίνουν σε ναούς με δήθεν θαύματα. Ο Μητροπολίτης δεν είναι άθεος σαν εμένα, το «μαγαζί» προσπαθεί να προστατεύσει, γιατί τέτοιο ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Όταν φανεί η απατεωνιά – και θα φανεί – θα τη χρεωθεί ολόκληρη η Εκκλησία.

Δείτε όμως πως παρουσίασαν ορισμένα ΜΜΕ την υπόθεση. «Δεν ξέρω τι να πιστέψω», λέει η παρουσιάστρια. Τη λογική ίσως; Γιατί δεν κάνουν κάτι πολύ απλό: Να μας πουν τα ονόματα όσον έγιναν καλά από θαύμα και μας δώσουν τους ιατρικούς φακέλους, που αποδείκνυαν πως πριν ήταν άρρωστοι και πως έγιναν καλά χωρίς θεραπεία. Να πιστέψουμε κι εμείς οι άθεοι.

«Αν γίνονται πραγματικά θαύματα… που είναι το περίεργο;»! Το συνεχίζει! Κάθε μέρα γίνεται από ένα θαύμα; Σοβαρά τώρα; Να πάω κι εγώ τότε να δω θα φύγουν τα υποκείμενα νοσήματα που έχω; Αν δεν φύγουν όμως, να τους καταγγείλω για εξαπάτηση;

«Δηλαδή όλοι οι πιστοί είναι χαζοί»; Θες πράγματι να σου απαντήσω; Θα στο πω αλλιώς. Για αιώνες εκατομμύρια πίστευαν στους 12 θεούς. Αυτοί τι ήταν; Η αλήθεια δεν είναι θέμα πλειοψηφίας. Μάθε για το Γαλιλαίο.

Στο video μιλάει ο Καραγιάννης του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, ο οποίος για μένα κάθε άλλο παρά Χριστιανός είναι. Γιατί; Γιατί έχει απειλήσει με μηνύσεις τους πάντες! Δεν κάνει τίποτε άλλο! Μόνο μηνύσεις!

Μια που μιλάμε για μηνύσεις, θα ρωτήσω τον κύριο ή την κυρία εισαγγελέα, αν η υπόθεση αυτή παρουσιάζει ενδιαφέρον και χρήζει εξέτασης. Έχουμε μια άλλη περίπτωση νερού του Καματερού;

Η αντικειμενικότητα της παρουσιάστριας στο μεταξύ εμένα μου θύμισε την αντικειμενικότητα του Χατζηνικολάου στη συνέντευξη Μητσοτάκη. Μόνο το αγαπημένο φαϊ του Καραγιάννη δεν ρώτησε...

Ο Μητροπολίτης μίλησε για δυο αιτίες: Εγωισμός και οικονομικά κίνητρα. Εδώ θα προσθέσω και μια τρίτη. Πολιτική. Γιατί τα χάπατα που πιστεύουν σε θαύματα είναι πολύ εύκολα να χειραγωγηθούν, άρα κάνουν ό,τι τους λέει ο «θαυματουργός» παπάς.

Μη σχολιάσω άλλα, καλώ τους αρμόδιους να εξετάσουν τι συμβαίνει, να δούμε και ποιος είναι ο υστερόβουλος στην όλη ιστορία. Γιατί υστεροβουλία υπάρχει σίγουρα.

Τα δημοσιεύματα που μίλησαν για θαύματα κ. Καραγιάννη ήταν τα δικά σου. Εγώ στο site σου τα είδα, δεν τα άκουσα από πιστούς.

Θα κάνεις μήνυση στον Αργολίδος; Και τι κυρώσεις θέλει η παρουσιάστρια; Αν είναι αλήθεια αυτά που είπε ο Μητροπολίτης, ποιος πρέπει να έχει κυρώσεις;

Ξεπεράσαμε το «ένας προφήτης μα τι προφήτης» των Monty Python's!


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 | 8:00 π.μ.
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου