Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 02 Απρ 2020
Γιατί πρέπει να βάζεις πάντα ένα μπολ με ξίδι στο πλυντήριο πιάτων
    Τα πιάτα βγαίνουν από το πλυντήριο θαμπά, με μικρολεκέδες και στίγματα; Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις νέο πλυντήριο ή να ψάξεις για πιο ισχυρό απορρυπαντικό. Απλά ακολούθησε την πανεύκολη συμβουλή μας!   Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ένα μπολ με λευκό ξίδι...
Τετάρτη 01 Απρ 2020
Ζαν-Αντέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν (Jean-Anthelme Brillat-Savarin)
Γάλλος δικηγόρος, δικαστικός, πολιτικός και συγγραφέας του περίφημου οκτάτομου βιβλίου περί γαστρονομίας Η φυσιολογία της γεύσης (Physiologie du Goût). O Ζαν-Αντέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν (Jean-Anthelme Brillat-Savarin) γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1755 στο Μπελέ της Ανατολικής Γαλλίας. Σπούδασε νομικά, χημεία και ιατρική, αλλά ακολούθησε το επάγγελμα του δικηγόρου, σύμφωνα...
Τετάρτη 01 Απρ 2020
Ημέρα Γαστρονομικού Βιβλίου
Η Ημέρα Γαστρονομικού Βιβλίου ή Φεστιβάλ Γαστρονομικού Βιβλίου γιορτάζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής την 1η Απριλίου κάθε χρόνου, με αφορμή τη γέννηση την ημερομηνία αυτή του 1755 του Γάλλου δικηγόρου, δικαστικού και πολιτικού Ζαν Μπριγιά-Σαβαρέν (1755-1826), συγγραφέα του περίφημου οκτάτομου έργου...
Κυριακή 29 Μάρ 2020
Γιατί είναι καλύτερο να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη!
      Είναι γνωστό ότι το να πίνετε νερό με λεμόνι σας βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του. Τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, τα οποία ονομάζονται limonoids (λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία...
Πέμπτη 26 Μάρ 2020
Το σπανάκι και η ιστορία του
      Το σπανάκι (Spinacea Olarecea η επιστημονική του ονομασία) δεν είναι μόνο ένα νόστιμο λαχανικό, που τρώγεται μαγειρεμένο (σπανακόρυζο) ή ωμό σε σαλάτες, αλλά και χρήσιμο στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητός του σε σίδηρο και βιταμίνες Α και C. Πιστεύεται ότι το σπανάκι έλκει...
Τετάρτη 04 Μάρ 2020
Οι 10 πιο παράξενες τροφές στην ανθρώπινη ιστορία
Εάν έπεσε ποτέ στα χέρια σας το τετράδιο με τις συνταγές της γιαγιά, της προ-γιαγιά ή της προ-προ-γιαγιάς, ίσως και να σας προκάλεσε κάποια έκπληξη. Αν και πολλοί σύγχρονοι σεφ πιστεύουν ότι η γαστρονομική δημιουργικότητα είναι κάτι νέο, η μαγειρική πάντοτε έκρυβε εκπλήξεις. Στο...
Δευτέρα 02 Μάρ 2020
Νικόλαος Τσελεμεντές
Έλληνας αρχιμάγειρας (σεφ) και δάσκαλος της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Ο «Οδηγός της Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής», που εξέδωσε το 1926, «έσπρωξε την ελληνική κατσαρόλα στο σύγχρονο πολιτισμό», όπως έγραψε ο ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς. Από τότε, το όνομά του είναι συνώνυμο των οδηγών μαγειρικής. Ο Νικόλαος Τσελεμεντές...
Παρασκευή 17 Ιαν 2020
Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας
Η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία ιταλών επαγγελματιών της κουζίνας (σεφ, σερβιτόρων, διευθυντών εστιατορίων κλπ), που εργάζονται στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται μέσω του δικτύου itchefs-GVCI. Στόχος της Ημέρας είναι η προάσπιση της ιταλικής κουζίνας και των προϊόντων της...
Τετάρτη 15 Ιαν 2020
Ό,τι ήπιατε, ήπιατε! Απαγορεύεται το χύμα τσίπουρο! Έρχεται το τέλος στα τσιπουράδικα;
  Posted: 14 Jan 2020 10:00 AM PST Τέλος και το χύμα Τσίπουρο! Ξεκινούν έλεγχοι και θα πέσουν πρόστιμα. Δεκάδες επιχειρήσεις  πωλούν χύμα «τσίπουρο» και «τσικουδιά» κατά παράβαση της νομοθεσίας διαπίστωσε έπειτα από ελέγχους η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.    Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε...
Τετάρτη 01 Ιαν 2020
Τι τρώνε οι Ιταλοί για καλή τύχη
  Από  Συμέλα Τουχτίδου  • ανανεώθηκε πριν: 31/12/2019 - 12:39   Πνευματικά Δικαιώματα Instagram/potenzameats - Touchtidou, Symela     Θέλετε ένα πικάντικο 2020; Ένα τυχερό 2020;   Στην Ιταλία, πιστεύουν ότι τα «υλικά» για μία καλή νέα χρονιά κρύβονται στις αγορές τροφίμων. Το παραδοσιακό ιταλικό μενού για την Πρωτοχρονιά, εκτός από υπέροχες γεύσεις, προβλέπει και προετοιμασία για την...
Κυριακή 08 Δεκ 2019
Πόμελο-φράπα ιδιότητες, θερμίδες και βιταμίνες
Πόμελο-φράπα ιδιότητες, θερμίδες και βιταμίνες Γράφτηκε από τον Τόνι Νζέιμ Κατηγορία: Φρούτα pomelo-frapa-idiotites-thermides-kai-vitamines Το πόμελο ή φράπα είναι ένα φρούτο με πολλαπλές ιδιότητες, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, ενώ έχει περίπου 72 θερμίδες στα 190 γρ. φρούτου. To πόμελο ή φράπα είναι...
Τρίτη 19 Νοέ 2019
6 πλεονεκτήματα του να είσαι vegan
  Εδώ έχουμε 6 επιστημονικά οφέλη που προσφέρει η vegan διατροφή στον οργανισμό σου.     19 Νοε 2019 Queen Plus Η vegan διατροφή είναι γνωστό ότι βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Ωστόσο, προσφέρουν επίσης μια σειρά από πρόσθετα οφέλη για την υγεία μας. Για όσους δεν γνωρίζουν, μια...
Τετάρτη 23 Οκτ 2019
Λωτός, το μήλο της Ανατολής με αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές ιδιότητες, πλούσιος σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία
    της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr   O Λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, στους μετέπειτα χρόνους σχεδόν λησμονήθηκε και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και πάλι μόλις τα τελευταία  χρόνια.   Χάρη στη λεπτή και χαρακτηριστική γεύση του, έχαιρε  μεγάλης  εκτίμησης από τους αρχαίους λαούς. Είχε ονομαστεί ως η «τροφή...
Τετάρτη 16 Οκτ 2019
Παγκόσμια Ημέρα Άρτου
      Η Παγκόσμια Ημέρα Άρτου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών (UIB), με κεντρικό σύνθημα «Φτιάξτε ψωμί μόνοι σας ή αγοράστε το από τον φούρνο της γειτονιάς σας». Το ψωμί είναι το κατ' εξοχήν παγκόσμιο προϊόν διατροφής. Διαχρονικό,...
Παρασκευή 11 Οκτ 2019
Παγκόσμια Ημέρα Αυγού
        Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου από τη Διεθνή Επιτροπή Ωοπαραγωγών, με σκοπό να μας υπενθυμίσει την υψηλή διατροφική αξία του αυγού (λίγες σχετικά θερμίδες, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, ευρεία γκάμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων). Στη χώρα μας, η κατανάλωση...
Τετάρτη 09 Οκτ 2019
Χοληστερόλη : Τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες
Posted: 07 Oct 2019 09:29 PM PDT Οι τροφές που όχι μόνο μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κακής χοληστερόλης, αλλά και καθαρίζουν τις αρτηρίες μας.   Η υψηλή χοληστερόλη (LDL), η οποία είναι γνωστή και ως "κακή χοληστερόλη", είναι μία από τις πιο βασικές αιτίες της αθηροσκλήρωσης, δηλαδή...
Τρίτη 01 Οκτ 2019
Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας
      Η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας πρωτογιορτάστηκε στις ΗΠΑ το 1977 από την Εταιρεία Χορτοφάγων Βορείου Αμερικής και σε παγκόσμια κλίμακα ένα χρόνο αργότερα, όταν υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Χορτοφάγων (IVU). Έκτοτε εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την IVU, θέλει να αναδείξει...
Τρίτη 01 Οκτ 2019
Διεθνής Ημέρα Καφέ
      Η Διεθνής Ημέρα Καφέ καθιερώθηκε το 2015 από τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ (ICO), που συσπειρώνει τις παραγωγούς και καταναλώτριες χώρες καφέ, κι έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, με σκοπό να προωθηθεί η κατανάλωση καφέ και να τιμηθεί το δημοφιλές αφέψημα, με σειρά...
Τρίτη 01 Οκτ 2019
Η ιστορία του καφέ
      Ο καφές είναι το δημοφιλέστερο ρόφημα στον κόσμο και παρασκευάζεται σε διάφορες παραλλαγές. Η δημοφιλία του μπορεί να αποδοθεί στο αναζωογονητικό αίσθημα που προκαλεί και το οποίο οφείλεται στην καφεΐνη, η οποία είναι ένα από συστατικά του. Έχει υπολογιστεί ότι κάθε μέρα καταναλώνονται πάνω...
Σάββατο 21 Σεπ 2019
Πρίτζελ
        Πρίτζελ (Pretzel): λεπτό, αλμυρό και εύθρυπτο αρτοσκεύασμα, σε σχήμα χαλαρού κόμπου, δημοφιλέστατο στις ΗΠΑ. Παρασκευάζεται από αλεύρι, μαγιά, νερό, σταχτόνερο (αλισίβα) και αλάτι. Το μέγεθος ενός κλασσικού πρίτζελ, με το δικό μας κουλουράκι, σχεδόν ταυτίζονται. Οι αμερικανικές αρτοβιομηχανίες φτιάχνουν μίνι-πρίτζελ στο τέταρτο ενός συνηθισμένου, αλλά...
Βρέθηκαν 86 αποτελέσματα. Σελίδα 1 από 5
Σελίδα [1] [2] [3] [4] [5] >
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου