Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 01 Ιαν 2020
Τι τρώνε οι Ιταλοί για καλή τύχη
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
Πνευματικά Δικαιώματα
Instagram/potenzameats - Touchtidou, Symela
 




Θέλετε ένα πικάντικο 2020;

Ένα τυχερό 2020;

 

Στην Ιταλία, πιστεύουν ότι τα «υλικά» για μία καλή νέα χρονιά κρύβονται στις αγορές τροφίμων.

Το παραδοσιακό ιταλικό μενού για την Πρωτοχρονιά, εκτός από υπέροχες γεύσεις, προβλέπει και προετοιμασία για την επιτυχία του νέους έτους.

Στα βασικά συστατικά περιλαμβάνονται φυσικά τα ρόδια, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια και κυρίως οι φακές.

Οι φακές συγκεκριμένα θεωρείται ότι με το σχήμα και το μέγεθός τους παραπέμπουν σε νομίσματα και άρα συμβολίζουν την οικονομική ευρωστία.

 

Το χοιρινό με φακές είναι ένα από αγαπημένα κλασσικά γεύματα της Πρωτοχρονιάς για τους Ιταλούς.

Οι φακές και τα ρεβύθια συνοδεύουν με την ίδια επιτυχία και τα θαλασσινά, κυρίως μύδια ή στρείδια, συνήθεια που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ρώμη.

Από το ιταλικό τραπέζι, και δη το εορταστικό, δεν μπορούν να λείπουν τα ζυμαρικά.

Για τις ιδιαίτερες αυτές ημέρες, αποκτούν έναν ιδιαίτερο συνοδό: τα φασόλια, που έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο στη ν Ιταλία.

Το μαύρο ριζότο είναι μία από τις κορυφαίες δημιουργίες των Ιταλών σεφ: με θαλασσινά, σπόρια ροδιού και φύλλα χρυσού.

Στην Ιταλία, γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά όπως θα περίμενε κανείς: εξεζητημένο μενού, μοναδική αισθητική και κόκκινα εσώρουχα: για καλή τύχη.

 
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου