Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 21 Αύγ 2019
Οι δέκα ελληνικές ευχαριστίες που πρέπει να δοκιμάσετε στις ελληνικές διακοπές σας
Κλίκ για μεγέθυνση
 

 Η Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι μια χώρα γεμάτη ιστορία και περιβάλλεται από την αγκαλιά της Μεσογείου. Ωστόσο, αυτή η όμορφη χώρα έχει ακόμη περισσότερα να προσφέρει. Είναι αναμφισβήτητα το σπίτι σε μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα που θα βρείτε οπουδήποτε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά, προετοιμασμένα με παλιές συνταγές, η ελληνική κουζίνα είναι γεμάτη απολαυστικές εκπλήξεις που θα σας ευχαριστήσουν οι γευστικές σας γεύσεις.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι δέκα λιχουδιές πρέπει να δοκιμάσετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στην Ελλάδα. και μην ξεχάσετε να έχετε ένα ποτήρι ούζο μαζί με μερικά από τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα που θα δοκιμάσετε.

1. Μπουγάτσα

Το Bougatsa είναι ένα ελληνικό ζαχαροπλαστείο που παρασκευάζεται είτε με σιμιγδάλι, τυρί, είτε με κρέμα ανάμεσα σε στρώματα φυλλώματος, την εξαιρετικά λεπτή ζύμη που χρησιμοποιείται στις αρτοσκευάσματα. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα πασπαλίζισμα ζάχαρης σε σκόνη και κανέλα στην κορυφή των bougatsa σας, αν θέλετε.

2. Φέτα με μέλι

Μπορείτε να αμφισβητήσετε την ιδέα της κατανάλωσης φέτας με μέλι, αλλά ειλικρινά, αυτή η λιχουδιά παρουσιάζει πολύ καλή ευκαιρία να χάσετε. Η φέτα είναι τυλιγμένη σε στρώματα φυλλώματος πριν το ψήσιμο, και στη συνέχεια το ελληνικό μέλι ψιλοκομμένο πάνω από αυτό, με κάποια σουσάμι πασπαλισμένα στην κορυφή. Ο ουρανός σε μια ζαχαροπλαστική.

3. Τηγανητές μπάλες (τυροκροκέτες)

Εάν είστε λάτρης τυριού (και ποιος δεν είναι;), τότε οι τυροκροκέτες ή οι μπάλες τηγανητών τυριών είναι σίγουρα για εσάς. Αυτά τα απολαυστικά μικρά ψωμάκια γίνονται από μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα, γραβιέρα και γκούδα, τα οποία συνδυάζονται με ψίχουλα ψωμιού πριν τηγανιστούν.

4. Σουβλάκι

Αυτό το πιάτο μπορεί να φαίνεται υπερτιμημένο σε μερικούς, αλλά πραγματικά είναι όλο για το μέρος που αγοράζετε από. Κάθε εστιατόριο έχει τη μοναδική του συνταγή, και σίγουρα δεν δοκιμάζουν όλοι το ίδιο.

Το Souvlaki μπορεί να σερβιριστεί είτε σε ένα πιάτο είτε τυλιγμένο σε μια πίτα, με οποιοδήποτε είδος κρέατος επιθυμείτε, μαζί με ντομάτες, πατάτες τηγανιτές και αγγούρια και τη χαρακτηριστική σάλτσα του.

5. Θαλασσινά Galore

Ενώ ίσως έχετε δοκιμάσει τα θαλασσινά σε διάφορες χώρες πριν, θα καταλάβετε πολύ γρήγορα ότι τα ελληνικά θαλασσινά είναι απλά έξω από αυτόν τον κόσμο. Φροντίστε να δοκιμάσετε όλα τα πιάτα ψαριών jumbo, καλαμάρι, στρειδιών και barbouni (ριγέ κόκκινα μουλάρια) που μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

6. Σουτζουκάκια

Τα Σουτζουκάκια είναι λουκάνικα από κρέας που μαγειρεύονται σε σάλτσα κόκκινου κρασιού. Τα λουκάνικα σερβίρονται με άσπρο ρύζι στο πλάι. Αυτό το πιάτο, το οποίο είναι ιδανικό για το χειμώνα, είναι πολύ γεμάτο, οπότε ρυθμίστε τον εαυτό σας αναλόγως.

7. Spetsofai

Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από λουκάνικο, κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτες και κρασί, αυτή η λιχουδιά προέρχεται από τη Θεσσαλία, στο Πήλιο, μια περιοχή στην κεντρική Ελλάδα.

8. Μουσάκα

Μια κατσαρόλα φτιαγμένη από τηγανητό μελιτζάνα, καρυκεύματα και πατάτες, στρωμένη με σάλτσα Bechamel, είναι ίσως το απόλυτο παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Αφού δοκιμάσετε αυτή τη λιχουδιά μόνο μία φορά, σίγουρα θα γίνετε ένας από τους πολλούς θιασώτες της.

9. Παστίτσιο

Το Pastitsio είναι ένα άλλο ελληνικό σκεύος, ένα πιάτο που αποτελείται από ψητά ζυμαρικά, αλεσμένο βόειο κρέας, σάλτσα Bechamel και σάλτσα ντομάτας, με καβουρδισμένο, λιωμένο τυρί στην κορυφή.

10. Tomatokeftedes (ντομάτες)

Tomaotokeftedes, ή τηγανητές μπύρες ντομάτας, είναι ένα παραδοσιακό ορεκτικό στα νησιά της Σαντορίνης και της Σύρου. Κατασκευασμένοι με καλά στραγγισμένες, κομμένες ντομάτες, αυτές οι φιλέτες έχουν τραχείες άκρες, με κομμάτια δυόσμου και κρεμμυδιού, παρέχοντας ένα αίσιο συνδυασμό συνδυασμών γεύσεων.

Κάτι για χορτοφάγους

1. Briam
Ένα φρυγμένο, φρέσκο, πιάτο από λαχανικά, αποτελείται από κολοκυθάκια, πατάτα και μελιτζάνες αναμειγμένα με σάλτσα ντομάτας και ελαιόλαδο, γεμάτη με ρίγανη.

2. Φυλλώδη βραστά χόρτα, ή ορτά
Το πεντανόστιμο λαχανικό στην Ελλάδα, Horta, αποτελείται από ελαφρώς βρασμένα φυλλώδη πράσινα που μπορεί να περιλαμβάνει πικραλίδα, βλέτα, μουστάρδα και κιχώριο, καρυκεύματα και σερβιρισμένα με ελαιόλαδο και λεμόνι.

3. Dolmades
Ένας διάσημος εκκινητής σε κάθε ελληνικό εστιατόριο παγκοσμίως, οι ντολμάδες είναι νόστιμα φύλλα αμπέλου τα οποία είναι γεμισμένα με ρύζι με λεμόνι, μπαχαρικά και φρέσκα βότανα και στη συνέχεια τυλίγονται.

4. Gigantes
Ένα υγιεινό και ευχάριστο πιάτο για φαγητό, gigantes είναι φασολάκια ψημένα σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας. Μερικές φορές φέρονται με φρέσκα τυριά φέτα, αλλά ακόμα και χωρίς καθόλου επικάλυψη, δεν πρέπει να χάσετε στο ελληνικό τραπέζι.

Και κάτι επιπλέον

Απλά πρέπει να δοκιμάσετε τα ακόλουθα δύο ποτά ενώ βρίσκεστε σε οποιαδήποτε περιπέτεια στην Ελλάδα ή οι διακοπές σας θα είναι ελλιπείς.

1. Frappes
Το πεντανόστιμο ποτό καφέ το καλοκαίρι στην Ελλάδα, φράπες σερβίρονται κρύα και συμπληρώνεται με τον φυσικό αφρό που προκύπτει ως αποτέλεσμα της ζυθοποιίας. Ιδανικό για τα καυτά καλοκαιρινά απογεύματα στην Ελλάδα.

2. Ρετσίνα
Ένα λευκό κρασί με ρητίνη πεύκου που προστίθεται σε αυτό, είναι μια αρχαία ειδικότητα που προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη, στη βόρεια Ελλάδα. Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε ένα μεγάλο μπουκάλι της Ρετσίνας για μόλις πέντε ευρώ στα ελληνικά σουπερμάρκετ. Μην χάσετε την εμπειρία της δειγματοληψίας αυτού του μοναδικού κρασιού κατά τη διάρκεια της ελληνικής σας περιπέτειας.

https://greece.greekreporter.com
 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου