Loading...

Κατηγορίες

Γαστρονομία - Διατροφή

Τετάρτη 04 Ιούλ 2018
Η «ακτινογραφία» των διατροφικών λαθών των Ελλήνων και η σχέση τους με τις ασθένειες
  Διατροφικές συνήθειες που προσδίδουν λίπος, κορεσμένα λιπαρά και πρωτεΐνη πάνω από τις συστάσεις εξακολουθούν να έχουν οι Έλληνες παρά τις συστάσεις των ειδικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κορεσμένα λιπαρά πρέπει να μειωθούν κατά 30% στον υγιή γενικό πληθυσμό και κατά περίπου 50% στα άτομα υψηλού...
Πέμπτη 28 Ιούν 2018
Καστανό ρύζι ή λευκό; Γνωρίστε τα πάντα για τη διατροφή τους αξία!
  ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ Το ρύζι καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 10,000 χρόνια σε 113 χώρες και αποτελεί βασική τροφή για 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχουν 140,000 ποικιλίες καλλιεργημένου ρυζιού, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό. Στην αρχική αναποφλοίωτη μορφή του το ρύζι...
Τετάρτη 20 Ιούν 2018
Βρούβες, βρούβα, σινάπι, χόρτα με πολλά οφέλη. Πώς βγήκε η φράση 'τον στείλαμε για βρούβες΄; Βρούβες, βρούβα, σινάπι, χόρτα με πολλά οφέλη. Πώς βγήκε η φράση 'τον στείλαμε για βρούβες΄;
    της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου Με το όνομα βρούβα υπάρχουν αρκετά άγρια χόρτα. Τα συναντάμε με διάφορα ονόματα όπως αγριόβρουβα, ραπανόβρουβα, λαψανόβρουβα, σκυλόβρουβα, γλυκόβρουβα, μαυρόβρουβα. Η βρούβα ανήκει στην οικογένεια των Σταυρανθών ή Κραμβοειδών. Οι βρούβες είναι από τα πιο κοινά και δημοφιλή άγρια χόρτα στην Ελλάδα. Φυτρώνουν...
Δευτέρα 11 Ιούν 2018
Αριστοτελικό Μενού: μια πρόταση για υγιεινή διατροφή
  Την πεμπτουσία της γεύσης, μια εμπειρία που βασίζεται στην αριστοτελική φιλοσοφία για τα πέντε δομικά στοιχεία του κόσμου, υπόσχεται το «Αριστοτελικό Μενού». Η εν λόγω δημιουργία του καθηγητή γαστρονομίας, Γιώργου Παλησίδη, βασίστηκε σε υλικά και συνταγές, ηλικίας χιλιάδων χρόνων αλλά και αρχαιολογικά ευρήματα για την...
Παρασκευή 08 Ιούν 2018
Don’€™t Eat Before Reading This
A New York chef spills some trade secrets. By Anthony Bourdain Monday’s fish has been around since Friday, under God knows what conditions. Illustration by Adrian Gill Good food, good eating, is all about blood and organs, cruelty and decay. It’s about sodium-loaded pork fat, stinky triple-cream cheeses, the tender thymus...
 
© Copyright 2011 - 2018 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου