Loading...

Κατηγορίες

Γαστρονομία - Διατροφή

Τρίτη 14 Ιούλ 2020
Ψευδάργυρος: Όσα δεν ξέρετε
  Πού τον βρίσκουμε   Όταν ψάχνετε για πηγές ψευδαργύρου, πρέπει στρέφεστε σε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη. Πρώτο στην λίστα είναι το μοσχάρι και τα προϊόντα του (αλλαντικά κ.λπ.). Ακολουθεί το λευκό κρέας όπως το χοιρινό και το κοτόπουλο, το αυγό και τα θαλασσινά. Φυτικές πηγές ψευδαργύρου είναι...
Σάββατο 11 Ιούλ 2020
Η σούπα του Ιπποκράτη: Θεραπεύει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά
      Η σούπα του Ιπποκράτη επανεφευρέθηκε από τον αμερικανό Δρ Max Gerson. Θεραπεύει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά. Με τη μόνη διαφορά ότι οι Αρχαίοι δεν είχαν πατάτες, τις οποίες έχει προσθέσει ο αμερικανός γιατρός. Το μυστικό του Ιπποκράτη βρισκόταν σε ρίζες και βολβούς   Συστατικά 1 μέτρια...
Παρασκευή 10 Ιούλ 2020
Το μέλλον του φαγητού
   09:17 | 10 Ιουλ. 2020   Ως το 2050 θα υπάρχουν δύο δισεκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, θα είμαστε δηλαδή σχεδόν 9 δισεκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειάζεται 50% περισσότερη ενέργεια και 40% περισσότερο νερό για να τραφεί ο πλανήτης. Υπό αυτές τις συνθήκες, με την...
Δευτέρα 06 Ιούλ 2020
Το λάθος που κάνουμε με τη ντομάτα και αφαιρεί την αντικαρκινική της δράση
    Κάποιες από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ντομάτας, και συγκεκριμένα το λυκοπένιο, ενδεχομένως να εξαφανίζονται όταν η κατανάλωσή της συνδυάζεται με άλλα, πλούσια σε σίδηρο τρόφιμα, υποστηρίζει μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Πολιτείας του Ohio που δημοσιεύθηκε στο Molecular Nutrition & Food Research. Οι ερευνητές ανέλυσαν το αίμα...
Σάββατο 04 Ιούλ 2020
Φούρνος Μικροκυμάτων. Συνδυασμός ασφάλειας και θρεπτικής αξίας!
  Πώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων; Είναι ασφαλής η χρήση του;     Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες μεθόδους μαγειρέματος. Σίγουρα θα σας έχει τύχει να γυρίσετε κουρασμένοι από την δουλειά και να θέλετε γρήγορα να ζεστάνετε το φαγητό σας. Συχνά θα αναρωτηθείτε αν ζεστάνετε το...
Πέμπτη 18 Ιούν 2020
Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας (sustinable gastronomy day)
H 18η Ιουνίου έχει οριστεί από την διεθνή κοινότητα ως  με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, που ελήφθη στις 21 Δεκεμβρίου 2016. Σκοπός του εορτασμού είναι να υπογραμμίσει τον σημαντικό ρόλο της βιώσιμης γαστρονομίας στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς προωθεί την...
Τετάρτη 17 Ιούν 2020
Τα υπέροχα καλοκαιρινά φρούτα: Τι μας προσφέρουν, πότε τα τρώμε;
Τα καλοκαιρινά φρούτα φημίζονται για την υπέροχη γεύση τους και την τεράστια ποικιλία τους. Δροσιστικά όσο τίποτε άλλο, ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. Τα φρούτα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής, σύμμαχος για την ανθρώπινη υγεία λόγω...
Κυριακή 07 Ιούν 2020
Αυτή είναι η λίστα με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά
  Όλοι ξέρουμε πως το καλύτερο είναι να αγοράζουμε βιολογικά φρούτα και λαχανικά γιατί δεν έχουν φυτοφάρμακα, με αποτέλεσμα να είναι καλύτερα για την υγεία μας. Καλά όλα αυτά...αλλά ποιος πληρώνει 10 ευρώ το κιλό τα αβοκάντο; Οι περισσότεροι από εμάς σπάνια αγοράζουμε βιολογικά φρούτα...
Δευτέρα 01 Ιούν 2020
Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day)
Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day) εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου, για να αναδείξει την τεράστια αξία του γάλακτος στην υγεία, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας...
Παρασκευή 29 Μάι 2020
Δικαίωση του ιχθυοκαλλιεργητή Στελακάτου για τις «ιχθυοκαλλιέργειες που μας ταΐζουν τοξικά»
   16:38 | 28 Μάιος. 2020   Απορρίφθηκε η αγωγή της εταιρείας Ανδρομέδα - Ιχθυοκαλλιέργειες, ενάντια στον Ιχθυοκαλλιεργητή Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο. Η εταιρεία ζητούσε πάνω από ένα εκ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη και ηθική βλάβη και προσωπική κράτηση δύο ετών. Ο λόγος; Ο πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία,...
Παρασκευή 22 Μάι 2020
Βασιλικός πολτός
            της Δέσποινας Γκακνή  & της Ζωής Πορφύρη   Ο βασιλικός πολτός είναι η φυσική παχύρρευστη, βιολογική ουσία η οποία εκκρίνεται από ειδικούς αδένες του φάρυγγα των εργατριών μελισσών. Με το βασιλικό πολτό τρέφονται οι προνύμφες μελισσών, οι οποίες ως τέλεια έντομα θα γίνουν βασίλισσες. Οι βασίλισσες μέλισσες ζουν αποκλειστικά...
Πέμπτη 21 Μάι 2020
Η ιστορία του τσαγιού
Σύμφωνα με το θρύλο, το τσάι ανακαλύφθηκε τυχαία από τον κινέζο αυτοκράτορα Σεν Νουνγκ, το 2737 π.Χ. Μία καλοκαιρινή ημέρα αποφάσισε να επισκεφθεί μια μακρινή γωνιά της αυτοκρατορίας του. Κάποια στιγμή διέταξε την ακολουθία του να σταματήσει, και οι υπηρέτες ξεκίνησαν να βράζουν νερό...
Πέμπτη 21 Μάι 2020
Διεθνής Ημέρα Τσαγιού (International Tea Day)
Η καλλιέργεια του τεϊόδενδρου και η παραγωγή τσαγιού αποτελούν κύρια πηγή διαβίωσης για εκατομμύρια οικογένειες, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αναγνωρίζοντας τη μακρά ιστορία και τη βαθιά πολιτιστική και οικονομική σημασία του τσαγιού σε όλο τον κόσμο, η γενική συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 21η...
Τετάρτη 06 Μάι 2020
ΤΑ «MY MARKET» ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ: ΕΔΙΩΞΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΛΩΣΕ ΛΗΓΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ
06 Μαΐου 2020     Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει την αλυσίδα καταστημάτων «My Market», η οποία έδιωξε εργαζόμενο στην Πάτρα με μόνο «έγκλημά» του… την κατανάλωση (εντός του καταστήματος) ληγμένου προϊόντος (κρουασάν) που προοριζόταν για τον κάδο απορριμμάτων. Ο Εργαζόμενος απασχολείτο επί 3,5 χρόνια στο κατάστημα και το...
Τετάρτη 06 Μάι 2020
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για έναν βρετανικής εμπνεύσεως εορτασμό, που καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέως του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα,...
Τετάρτη 29 Απρ 2020
Σολομός ιχθυοτροφείου: Ίσως η πιο τοξική τροφή στον πλανήτη
  Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος, το πιο τοξικό ψάρι, είναι ο σολομός ιχθυοτροφείου και για το λόγο αυτό η EPA συνιστά στις ευαίσθητες ομάδες ατόμων (έγκυες και μικρά παιδιά) να τον αποφεύγουν.     Η τοξικότητά του, σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές, συνδέεται με τις συνθετικές τροφές που καταναλώνει...
Πέμπτη 02 Απρ 2020
Γιατί πρέπει να βάζεις πάντα ένα μπολ με ξίδι στο πλυντήριο πιάτων
    Τα πιάτα βγαίνουν από το πλυντήριο θαμπά, με μικρολεκέδες και στίγματα; Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις νέο πλυντήριο ή να ψάξεις για πιο ισχυρό απορρυπαντικό. Απλά ακολούθησε την πανεύκολη συμβουλή μας!   Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ένα μπολ με λευκό ξίδι...
Τετάρτη 01 Απρ 2020
Ζαν-Αντέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν (Jean-Anthelme Brillat-Savarin)
Γάλλος δικηγόρος, δικαστικός, πολιτικός και συγγραφέας του περίφημου οκτάτομου βιβλίου περί γαστρονομίας Η φυσιολογία της γεύσης (Physiologie du Goût). O Ζαν-Αντέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν (Jean-Anthelme Brillat-Savarin) γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1755 στο Μπελέ της Ανατολικής Γαλλίας. Σπούδασε νομικά, χημεία και ιατρική, αλλά ακολούθησε το επάγγελμα του δικηγόρου, σύμφωνα...
Τετάρτη 01 Απρ 2020
Ημέρα Γαστρονομικού Βιβλίου
Η Ημέρα Γαστρονομικού Βιβλίου ή Φεστιβάλ Γαστρονομικού Βιβλίου γιορτάζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής την 1η Απριλίου κάθε χρόνου, με αφορμή τη γέννηση την ημερομηνία αυτή του 1755 του Γάλλου δικηγόρου, δικαστικού και πολιτικού Ζαν Μπριγιά-Σαβαρέν (1755-1826), συγγραφέα του περίφημου οκτάτομου έργου...
Κυριακή 29 Μάρ 2020
Γιατί είναι καλύτερο να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη!
      Είναι γνωστό ότι το να πίνετε νερό με λεμόνι σας βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του. Τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, τα οποία ονομάζονται limonoids (λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία...
Βρέθηκαν 102 αποτελέσματα. Σελίδα 1 από 6
Σελίδα [1] [2] [3] [4] [5] [6] >
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου