Loading...

Κατηγορίες

Γαστρονομία - Διατροφή

Δευτέρα 01 Ιούν 2020
Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day)
Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day) εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου, για να αναδείξει την τεράστια αξία του γάλακτος στην υγεία, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας...
Παρασκευή 29 Μάι 2020
Δικαίωση του ιχθυοκαλλιεργητή Στελακάτου για τις «ιχθυοκαλλιέργειες που μας ταΐζουν τοξικά»
   16:38 | 28 Μάιος. 2020   Απορρίφθηκε η αγωγή της εταιρείας Ανδρομέδα - Ιχθυοκαλλιέργειες, ενάντια στον Ιχθυοκαλλιεργητή Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο. Η εταιρεία ζητούσε πάνω από ένα εκ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη και ηθική βλάβη και προσωπική κράτηση δύο ετών. Ο λόγος; Ο πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία,...
Παρασκευή 22 Μάι 2020
Βασιλικός πολτός
            της Δέσποινας Γκακνή  & της Ζωής Πορφύρη   Ο βασιλικός πολτός είναι η φυσική παχύρρευστη, βιολογική ουσία η οποία εκκρίνεται από ειδικούς αδένες του φάρυγγα των εργατριών μελισσών. Με το βασιλικό πολτό τρέφονται οι προνύμφες μελισσών, οι οποίες ως τέλεια έντομα θα γίνουν βασίλισσες. Οι βασίλισσες μέλισσες ζουν αποκλειστικά...
Πέμπτη 21 Μάι 2020
Η ιστορία του τσαγιού
Σύμφωνα με το θρύλο, το τσάι ανακαλύφθηκε τυχαία από τον κινέζο αυτοκράτορα Σεν Νουνγκ, το 2737 π.Χ. Μία καλοκαιρινή ημέρα αποφάσισε να επισκεφθεί μια μακρινή γωνιά της αυτοκρατορίας του. Κάποια στιγμή διέταξε την ακολουθία του να σταματήσει, και οι υπηρέτες ξεκίνησαν να βράζουν νερό...
Πέμπτη 21 Μάι 2020
Διεθνής Ημέρα Τσαγιού (International Tea Day)
Η καλλιέργεια του τεϊόδενδρου και η παραγωγή τσαγιού αποτελούν κύρια πηγή διαβίωσης για εκατομμύρια οικογένειες, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αναγνωρίζοντας τη μακρά ιστορία και τη βαθιά πολιτιστική και οικονομική σημασία του τσαγιού σε όλο τον κόσμο, η γενική συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 21η...
Τετάρτη 06 Μάι 2020
ΤΑ «MY MARKET» ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ: ΕΔΙΩΞΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΛΩΣΕ ΛΗΓΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ
06 Μαΐου 2020     Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει την αλυσίδα καταστημάτων «My Market», η οποία έδιωξε εργαζόμενο στην Πάτρα με μόνο «έγκλημά» του… την κατανάλωση (εντός του καταστήματος) ληγμένου προϊόντος (κρουασάν) που προοριζόταν για τον κάδο απορριμμάτων. Ο Εργαζόμενος απασχολείτο επί 3,5 χρόνια στο κατάστημα και το...
Τετάρτη 06 Μάι 2020
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για έναν βρετανικής εμπνεύσεως εορτασμό, που καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέως του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα,...
Τετάρτη 29 Απρ 2020
Σολομός ιχθυοτροφείου: Ίσως η πιο τοξική τροφή στον πλανήτη
  Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος, το πιο τοξικό ψάρι, είναι ο σολομός ιχθυοτροφείου και για το λόγο αυτό η EPA συνιστά στις ευαίσθητες ομάδες ατόμων (έγκυες και μικρά παιδιά) να τον αποφεύγουν.     Η τοξικότητά του, σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές, συνδέεται με τις συνθετικές τροφές που καταναλώνει...
Πέμπτη 02 Απρ 2020
Γιατί πρέπει να βάζεις πάντα ένα μπολ με ξίδι στο πλυντήριο πιάτων
    Τα πιάτα βγαίνουν από το πλυντήριο θαμπά, με μικρολεκέδες και στίγματα; Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις νέο πλυντήριο ή να ψάξεις για πιο ισχυρό απορρυπαντικό. Απλά ακολούθησε την πανεύκολη συμβουλή μας!   Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ένα μπολ με λευκό ξίδι...
Τετάρτη 01 Απρ 2020
Ζαν-Αντέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν (Jean-Anthelme Brillat-Savarin)
Γάλλος δικηγόρος, δικαστικός, πολιτικός και συγγραφέας του περίφημου οκτάτομου βιβλίου περί γαστρονομίας Η φυσιολογία της γεύσης (Physiologie du Goût). O Ζαν-Αντέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν (Jean-Anthelme Brillat-Savarin) γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1755 στο Μπελέ της Ανατολικής Γαλλίας. Σπούδασε νομικά, χημεία και ιατρική, αλλά ακολούθησε το επάγγελμα του δικηγόρου, σύμφωνα...
Τετάρτη 01 Απρ 2020
Ημέρα Γαστρονομικού Βιβλίου
Η Ημέρα Γαστρονομικού Βιβλίου ή Φεστιβάλ Γαστρονομικού Βιβλίου γιορτάζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής την 1η Απριλίου κάθε χρόνου, με αφορμή τη γέννηση την ημερομηνία αυτή του 1755 του Γάλλου δικηγόρου, δικαστικού και πολιτικού Ζαν Μπριγιά-Σαβαρέν (1755-1826), συγγραφέα του περίφημου οκτάτομου έργου...
Κυριακή 29 Μάρ 2020
Γιατί είναι καλύτερο να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη!
      Είναι γνωστό ότι το να πίνετε νερό με λεμόνι σας βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του. Τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, τα οποία ονομάζονται limonoids (λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία...
Πέμπτη 26 Μάρ 2020
Το σπανάκι και η ιστορία του
      Το σπανάκι (Spinacea Olarecea η επιστημονική του ονομασία) δεν είναι μόνο ένα νόστιμο λαχανικό, που τρώγεται μαγειρεμένο (σπανακόρυζο) ή ωμό σε σαλάτες, αλλά και χρήσιμο στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητός του σε σίδηρο και βιταμίνες Α και C. Πιστεύεται ότι το σπανάκι έλκει...
Τετάρτη 04 Μάρ 2020
Οι 10 πιο παράξενες τροφές στην ανθρώπινη ιστορία
Εάν έπεσε ποτέ στα χέρια σας το τετράδιο με τις συνταγές της γιαγιά, της προ-γιαγιά ή της προ-προ-γιαγιάς, ίσως και να σας προκάλεσε κάποια έκπληξη. Αν και πολλοί σύγχρονοι σεφ πιστεύουν ότι η γαστρονομική δημιουργικότητα είναι κάτι νέο, η μαγειρική πάντοτε έκρυβε εκπλήξεις. Στο...
Δευτέρα 02 Μάρ 2020
Νικόλαος Τσελεμεντές
Έλληνας αρχιμάγειρας (σεφ) και δάσκαλος της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Ο «Οδηγός της Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής», που εξέδωσε το 1926, «έσπρωξε την ελληνική κατσαρόλα στο σύγχρονο πολιτισμό», όπως έγραψε ο ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς. Από τότε, το όνομά του είναι συνώνυμο των οδηγών μαγειρικής. Ο Νικόλαος Τσελεμεντές...
Παρασκευή 17 Ιαν 2020
Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας
Η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία ιταλών επαγγελματιών της κουζίνας (σεφ, σερβιτόρων, διευθυντών εστιατορίων κλπ), που εργάζονται στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται μέσω του δικτύου itchefs-GVCI. Στόχος της Ημέρας είναι η προάσπιση της ιταλικής κουζίνας και των προϊόντων της...
Τετάρτη 15 Ιαν 2020
Ό,τι ήπιατε, ήπιατε! Απαγορεύεται το χύμα τσίπουρο! Έρχεται το τέλος στα τσιπουράδικα;
  Posted: 14 Jan 2020 10:00 AM PST Τέλος και το χύμα Τσίπουρο! Ξεκινούν έλεγχοι και θα πέσουν πρόστιμα. Δεκάδες επιχειρήσεις  πωλούν χύμα «τσίπουρο» και «τσικουδιά» κατά παράβαση της νομοθεσίας διαπίστωσε έπειτα από ελέγχους η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.    Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε...
Τετάρτη 01 Ιαν 2020
Τι τρώνε οι Ιταλοί για καλή τύχη
  Από  Συμέλα Τουχτίδου  • ανανεώθηκε πριν: 31/12/2019 - 12:39   Πνευματικά Δικαιώματα Instagram/potenzameats - Touchtidou, Symela     Θέλετε ένα πικάντικο 2020; Ένα τυχερό 2020;   Στην Ιταλία, πιστεύουν ότι τα «υλικά» για μία καλή νέα χρονιά κρύβονται στις αγορές τροφίμων. Το παραδοσιακό ιταλικό μενού για την Πρωτοχρονιά, εκτός από υπέροχες γεύσεις, προβλέπει και προετοιμασία για την...
Κυριακή 08 Δεκ 2019
Πόμελο-φράπα ιδιότητες, θερμίδες και βιταμίνες
Πόμελο-φράπα ιδιότητες, θερμίδες και βιταμίνες Γράφτηκε από τον Τόνι Νζέιμ Κατηγορία: Φρούτα pomelo-frapa-idiotites-thermides-kai-vitamines Το πόμελο ή φράπα είναι ένα φρούτο με πολλαπλές ιδιότητες, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, ενώ έχει περίπου 72 θερμίδες στα 190 γρ. φρούτου. To πόμελο ή φράπα είναι...
Τρίτη 19 Νοέ 2019
6 πλεονεκτήματα του να είσαι vegan
  Εδώ έχουμε 6 επιστημονικά οφέλη που προσφέρει η vegan διατροφή στον οργανισμό σου.     19 Νοε 2019 Queen Plus Η vegan διατροφή είναι γνωστό ότι βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Ωστόσο, προσφέρουν επίσης μια σειρά από πρόσθετα οφέλη για την υγεία μας. Για όσους δεν γνωρίζουν, μια...
Βρέθηκαν 94 αποτελέσματα. Σελίδα 1 από 5
Σελίδα [1] [2] [3] [4] [5] >
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου