Loading...

Κατηγορίες

Γαστρονομία - Διατροφή

Παρασκευή 17 Ιαν 2020
Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας
Η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία ιταλών επαγγελματιών της κουζίνας (σεφ, σερβιτόρων, διευθυντών εστιατορίων κλπ), που εργάζονται στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται μέσω του δικτύου itchefs-GVCI. Στόχος της Ημέρας είναι η προάσπιση της ιταλικής κουζίνας και των προϊόντων της...
Τετάρτη 15 Ιαν 2020
Ό,τι ήπιατε, ήπιατε! Απαγορεύεται το χύμα τσίπουρο! Έρχεται το τέλος στα τσιπουράδικα;
  Posted: 14 Jan 2020 10:00 AM PST Τέλος και το χύμα Τσίπουρο! Ξεκινούν έλεγχοι και θα πέσουν πρόστιμα. Δεκάδες επιχειρήσεις  πωλούν χύμα «τσίπουρο» και «τσικουδιά» κατά παράβαση της νομοθεσίας διαπίστωσε έπειτα από ελέγχους η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.    Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε...
Τετάρτη 01 Ιαν 2020
Τι τρώνε οι Ιταλοί για καλή τύχη
  Από  Συμέλα Τουχτίδου  • ανανεώθηκε πριν: 31/12/2019 - 12:39   Πνευματικά Δικαιώματα Instagram/potenzameats - Touchtidou, Symela     Θέλετε ένα πικάντικο 2020; Ένα τυχερό 2020;   Στην Ιταλία, πιστεύουν ότι τα «υλικά» για μία καλή νέα χρονιά κρύβονται στις αγορές τροφίμων. Το παραδοσιακό ιταλικό μενού για την Πρωτοχρονιά, εκτός από υπέροχες γεύσεις, προβλέπει και προετοιμασία για την...
Κυριακή 08 Δεκ 2019
Πόμελο-φράπα ιδιότητες, θερμίδες και βιταμίνες
Πόμελο-φράπα ιδιότητες, θερμίδες και βιταμίνες Γράφτηκε από τον Τόνι Νζέιμ Κατηγορία: Φρούτα pomelo-frapa-idiotites-thermides-kai-vitamines Το πόμελο ή φράπα είναι ένα φρούτο με πολλαπλές ιδιότητες, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, ενώ έχει περίπου 72 θερμίδες στα 190 γρ. φρούτου. To πόμελο ή φράπα είναι...
Τρίτη 19 Νοέ 2019
6 πλεονεκτήματα του να είσαι vegan
  Εδώ έχουμε 6 επιστημονικά οφέλη που προσφέρει η vegan διατροφή στον οργανισμό σου.     19 Νοε 2019 Queen Plus Η vegan διατροφή είναι γνωστό ότι βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Ωστόσο, προσφέρουν επίσης μια σειρά από πρόσθετα οφέλη για την υγεία μας. Για όσους δεν γνωρίζουν, μια...
Τετάρτη 23 Οκτ 2019
Λωτός, το μήλο της Ανατολής με αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές ιδιότητες, πλούσιος σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία
    της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr   O Λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, στους μετέπειτα χρόνους σχεδόν λησμονήθηκε και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και πάλι μόλις τα τελευταία  χρόνια.   Χάρη στη λεπτή και χαρακτηριστική γεύση του, έχαιρε  μεγάλης  εκτίμησης από τους αρχαίους λαούς. Είχε ονομαστεί ως η «τροφή...
Τετάρτη 16 Οκτ 2019
Παγκόσμια Ημέρα Άρτου
      Η Παγκόσμια Ημέρα Άρτου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών (UIB), με κεντρικό σύνθημα «Φτιάξτε ψωμί μόνοι σας ή αγοράστε το από τον φούρνο της γειτονιάς σας». Το ψωμί είναι το κατ' εξοχήν παγκόσμιο προϊόν διατροφής. Διαχρονικό,...
Παρασκευή 11 Οκτ 2019
Παγκόσμια Ημέρα Αυγού
        Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου από τη Διεθνή Επιτροπή Ωοπαραγωγών, με σκοπό να μας υπενθυμίσει την υψηλή διατροφική αξία του αυγού (λίγες σχετικά θερμίδες, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, ευρεία γκάμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων). Στη χώρα μας, η κατανάλωση...
Τετάρτη 09 Οκτ 2019
Χοληστερόλη : Τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες
Posted: 07 Oct 2019 09:29 PM PDT Οι τροφές που όχι μόνο μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κακής χοληστερόλης, αλλά και καθαρίζουν τις αρτηρίες μας.   Η υψηλή χοληστερόλη (LDL), η οποία είναι γνωστή και ως "κακή χοληστερόλη", είναι μία από τις πιο βασικές αιτίες της αθηροσκλήρωσης, δηλαδή...
Τρίτη 01 Οκτ 2019
Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας
      Η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας πρωτογιορτάστηκε στις ΗΠΑ το 1977 από την Εταιρεία Χορτοφάγων Βορείου Αμερικής και σε παγκόσμια κλίμακα ένα χρόνο αργότερα, όταν υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Χορτοφάγων (IVU). Έκτοτε εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την IVU, θέλει να αναδείξει...
Τρίτη 01 Οκτ 2019
Διεθνής Ημέρα Καφέ
      Η Διεθνής Ημέρα Καφέ καθιερώθηκε το 2015 από τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ (ICO), που συσπειρώνει τις παραγωγούς και καταναλώτριες χώρες καφέ, κι έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, με σκοπό να προωθηθεί η κατανάλωση καφέ και να τιμηθεί το δημοφιλές αφέψημα, με σειρά...
Τρίτη 01 Οκτ 2019
Η ιστορία του καφέ
      Ο καφές είναι το δημοφιλέστερο ρόφημα στον κόσμο και παρασκευάζεται σε διάφορες παραλλαγές. Η δημοφιλία του μπορεί να αποδοθεί στο αναζωογονητικό αίσθημα που προκαλεί και το οποίο οφείλεται στην καφεΐνη, η οποία είναι ένα από συστατικά του. Έχει υπολογιστεί ότι κάθε μέρα καταναλώνονται πάνω...
Σάββατο 21 Σεπ 2019
Πρίτζελ
        Πρίτζελ (Pretzel): λεπτό, αλμυρό και εύθρυπτο αρτοσκεύασμα, σε σχήμα χαλαρού κόμπου, δημοφιλέστατο στις ΗΠΑ. Παρασκευάζεται από αλεύρι, μαγιά, νερό, σταχτόνερο (αλισίβα) και αλάτι. Το μέγεθος ενός κλασσικού πρίτζελ, με το δικό μας κουλουράκι, σχεδόν ταυτίζονται. Οι αμερικανικές αρτοβιομηχανίες φτιάχνουν μίνι-πρίτζελ στο τέταρτο ενός συνηθισμένου, αλλά...
Σάββατο 14 Σεπ 2019
Η καταγωγή της ελιάς. Πως έφτασε στην Ελλάδα
  Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα. Ως τόποι καταγωγής της ελιάς έχουν προταθεί, διαχρονικά και από πολλούς ερευνητές, διάφορες περιοχές όπως η ανατολική...
Πέμπτη 22 Αύγ 2019
Σύκα: Υπερτροφή από τα χρόνια των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων
        Γράφει η Ειρήνη Κοντοπίδου* Τα σύκα (Ficus Carica) είναι ένα από τα πρώτα καλλιεργούμενα φρούτα. Τα αποξήραναν και τα αποθήκευαν για μεταγενέστερη κατανάλωση. Λίγα ιστορικά στοιχεία Η Βίβλος αναφέρει ότι υπήρχε μια συκιά στον Κήπο της Εδέμ ενώ τα σύκα είναι τα φρούτα που αναφέρονται περισσότερο μέσα σε...
Τετάρτη 21 Αύγ 2019
Οι δέκα ελληνικές ευχαριστίες που πρέπει να δοκιμάσετε στις ελληνικές διακοπές σας
  Assil Giacheia   20 Αυγούστου 2019    Η Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι μια χώρα γεμάτη ιστορία και περιβάλλεται από την αγκαλιά της Μεσογείου. Ωστόσο, αυτή η όμορφη χώρα έχει ακόμη περισσότερα να προσφέρει. Είναι αναμφισβήτητα το σπίτι σε μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα που θα βρείτε οπουδήποτε σε ολόκληρο...
Κυριακή 04 Αύγ 2019
Η ιστορία της σαμπάνιας
      Ο όρος σαμπάνια είναι η κατωχυρωνένη ονομασία προέλευσης για τον αφρώδη οίνο που παράγεται στην περιοχή της Καμπανίας (Champagne), στη Γαλλία. Η ρίζες της βρίσκονται πίσω στο 17ο αιώνα και πατέρας της θεωρείται ο βενεδικτίνος μοναχός Ντομ Πιερ Περινιόν (1639-1715), υπεύθυνος για την κάβα...
Τρίτη 23 Ιούλ 2019
Τα βότανα που αυξάνουν τη θρεπτική αξία των φαγητών
      Τα βότανα xαρίζουν γεύση στα πιάτα, ενισχύοντας παράλληλα τη διατροφική τους αξία, καθώς είναι πλούσια σε φυτοχημικά, όπως πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και τερπένια που έχουν μοναδικά οφέλη για τον οργανισμό. Κάθε βότανο έχει διαφορετικά οφέλη και ενσωματώνοντάς το στη διατροφή σας θα κάνετε τις συνταγές πιο υγιεινές. Παρακάτω τα...
Κυριακή 21 Ιούλ 2019
Οι πατάτες αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης υπέρτασης ακόμη & βραστές ! Οι τηγανητές αστό καλύτερα
  Οι πατάτες σε οποιαδήποτε μαγειρική εκδοχή τους είναι ένα φαγητό που προτιμάται από πολλούς. Τις δε τηγανιτές τις λατρεύουν μικροί μεγάλοι.  Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal, τα νέα για τους λάτρεις της πατάτας δεν είναι και τόσο καλά.    Σύμφωνα με...
Τετάρτη 10 Ιούλ 2019
Εύα Έκεμπλαντ 1724 – 1786
Η Σουηδή γεωπόνος Εύα Έκεμπλαντ     Σουηδή γεωπόνος, γνωστή από την εξαγωγή αμύλου και αλκοόλης από την πατάτα. Η ανακάλυψή της συνέβαλε στην διάδοση της πατάτας στην Σουηδία, που μέχρι τότε ήταν προνόμιο των αριστοκρατών. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που έγινε μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας...
Βρέθηκαν 79 αποτελέσματα. Σελίδα 1 από 4
Σελίδα [1] [2] [3] [4] >
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου