Το γαρ πολύ της απόγνωσης γεννά παραφροσύνη.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι πρόσφατοι επικοινωνιακοί χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το παρακράτος των παρακολουθήσεων που έχει στηθεί στη χώρα μας. Στην οποία, ας μην ξεχνάμε, την ευθύνη της ΕΥΠ την έχει αναλάβει εξ αρχής ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Προφανώς και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για την υπονόμευση της Δημοκρατίας και την κατάλυση του κράτους Δικαίου είναι συντριπτικά.

  • Πως να αντέξει στη βάσανο της αλήθειας η υπερασπιστική τακτική του «δεν ήξερα, δεν γνώριζα» από έναν πρωθυπουργό που ακριβώς για να γνωρίζει, έφερε την ευθύνη της ΕΥΠ στη δική του αρμοδιότητα;
  • Πως να αντέξει στη βάσανο του αποδεικτικού  λόγου η πέραν του φαντασιακού υπερασπιστική γραμμή περί ξένων ή και εγχώριων συμφερόντων που πολεμούν τον πρωθυπουργό και γι’ αυτό παρακολουθούν τη μισή Ελλάδα και τη μισή και παραπάνω κυβέρνηση με παράνομο λογισμικό, κάτω από τη μύτη της κρατικής αντικατασκοπείας την οποία εποπτεύει ο ίδιος;
  • Πως να αντέξει στο φως της αλήθειας η επίκληση δήθεν ιδιωτικών συμφερόντων που έστησαν το παρακράτος των παρακολουθήσεων με παράνομο και κακόβουλο λογισμικό, όταν ενώ οι εταιρείες που εισήγαγαν, διακινούν και χρησιμοποιούν το λογισμικό αυτό είναι γνωστές, αλλά ούτε διώκονται, ούτε και τους έχει γίνει καμία έρευνα τόσον καιρό για να αποδειχτεί η παράνομη δραστηριότητά τους;
  • Πως να αντέξει στη βάσανο της αλήθειας η επικοινωνιακή πολιτική του υποκριτικού «όλα στο φως», όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικαλείται το απόρρητο για να εμποδίσει κάθε έρευνα και κάθε αποκάλυψη για τη δυσώδη υπόθεση των παρακολουθήσεων;
  • Πως να αντέξει στην κοινή λογική η υπερασπιστική γραμμή που θέλει τους κυβερνητικούς που παρακαλουθούνταν από το παρακράτος να μιλούν για αποκαλύψεις χωρίς αποδείξεις, αλλά ταυτόχρονα να φοβούνται να πάνε στην εισαγγελία για να καταθέσουν μηνυτήριες αναφορές;
  • Πως να αντέξει στην κοινή λογική ότι ο στενός συνεργάτης και ανιψιός του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, που φέρεται να ήταν πίσω από κάθε παρακολούθηση, ενώ αποπέμφθηκε από τον πρωθυπουργό μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο και συνεπώς υπάρχει η επίσημη παραδοχή της ενοχής του, εντούτοις δεν του έχει ασκηθεί ακόμη καμία δίωξη, ούτε και έχει απαντήσει σε καμία έρευνα για την υπόθεση;

Στην απεγνωσμένη λοιπόν προσπάθεια του πρωθυπουργού να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα και να αποσπάσει την προσοχή από το ελληνικό Watergate, όπως ο ξένος τύπος αποκαλεί την υπόθεση των παρακολουθήσεων στη χώρα μας, επιδιώκει, σαν αντιπερισπασμό, να αναδείξει το κυβερνητικό έργο στους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας, της ανάπτυξης, της διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης και της διαχείρισης της πανδημίας, μήπως και ισορροπήσει η κατάσταση.

Όμως ο πρωθυπουργός, για κακή του τύχη, βρίσκεται μπροστά στο φαινόμενο που είναι γνωστό και σαν: «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Όπου στον όρο γκρεμός βάλτε τους κοριούς και στον όρο ρέμα τις ακρίδες.

Γιατί αν ο πρωθυπουργός μπροστά του έχει τις αποκαλύψεις για τους κοριούς του παρακράτους των παρακολουθήσεων, για τους οποίους στο τέλος δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι θα πάνε φυλακή, καθώς όπως και ο ίδιος αναγνώρισε είναι υπαρκτοί, πίσω του έχει το ρέμα των γαλάζιων… ακρίδων.

Ένα σμήνος ακρίδων από κυβερνητικούς βουλευτές και μετακλητούς υπαλλήλους στα γραφεία του πρωθυπουργού και των υπουργών που έχουν ρημάξει το δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις στους ίδιους ή στις συζύγους και στους φίλους τους.

Δις ευρώ καταγγέλλεται δημόσια ότι κατευθύνθηκαν στις τσέπες κομματικών φίλων και φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων, χωρίς να έχει κινηθεί καμία σχετική έρευνα για την προστασία του δημόσιου πλούτου και του δημόσιου συμφέροντος.

Εκτός των ακρίδων, ο διεθνής τύπος βοά και για την παταγώδη κυβερνητική αποτυχία τόσο στη διαχείριση της οικονομίας, όσο όμως και στη διαχείριση της ενεργειακής και της υγειονομικής κρίσης.

Αφού σύμφωνα με τα διεθνή και γι’ αυτό αναμφισβήτητα στοιχεία η Ελλάδα είναι από τις ευρωπαϊκές χώρες με το ακριβότερο ρεύμα και την ακριβότερη βενζίνη και συγχρόνως με τις μικρότερες αμοιβές και με τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας για τους πολλούς.

Κι αυτά, τη στιγμή που στην Ελλάδα συναντά κανείς και τα πιο… φουσκωμένα από τα υπερκέρδη ταμεία των ενεργειακών επιχειρήσεων, ως αποτέλεσμα της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας που ρημάζουν την χωρίς έλεγχο ενεργειακή αγορά.

Με δυο λόγια, η μεγάλη οικονομική επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην οποία καταφεύγει για να γλυτώσει από τις αποκαλύψεις γοα το παρακράτος των παρακολουθήσεων, συνίσταται στο ότι με αφορμή την ενεργειακή κρίση και με εργαλείο την αυτορρύθμιση της αγοράς, υλοποιεί μια ευρείας κλίμακας αναδιανομή πλούτου.
Μεταφέροντας χρήματα από τους καταναλωτές, στα ταμεία των μεγάλων ενεργειακών επιχειρήσεων.

Το κακό όμως δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με τις διεθνείς αξιολογήσεις, η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τους περισσότερους θανάτους ανά πληθυσμό από την πανδημία, εξ αιτίας της κυβερνητικής άρνησης να υποστηριχθεί το δημόσιο ΕΣΥ. Μιας άρνησης που υποστηρίχθηκε από αντιεπιστημονικές και αντικοινωνικές επικοινωνιακές μεθόδους για τη θνητότητα εντός και εκτός ΜΕΘ.
Μια κυβερνητική προσπάθεια που τελικά σήμερα δικαιώνεται, αφού το ΕΣΥ πλέον ιδιωτικοποιείται από την ίδια κυβέρνηση που δεν το ενίσχυσε επαρκώς ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχοντας οδηγήσει χιλιάδες ασθενείς σε άδικο θάνατο.

Με αυτά τα δεδομένα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση οδηγούνται σε εκλογές.

Με μπροστά τους τον γκρεμό του παρακράτους των παρακολουθήσεων, που θα έχει μεγάλες όχι μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές συνέπειες.

Και πίσω τους την οπισθοφυλακή του κυβερνητικού έργου, στην οποία στρέφονται τώρα για να καλύψουν τα νώτα τους, να βρίθει από τις ακρίδες των κυβερνητικών, κομματικών, αλλά και επιχειρηματικών φίλων και ευνοούμενων που απομυζούν κάθε ευρώ δημόσιου πλούτου και εκμεταλλεύονται προς όφελός τους κάθε ωφέλιμο θεσμό δημόσιου συμφέροντος.

Το να πηγαίνουν σε εκλογές με τόσους κοριούς και με τόσες ακρίδες στην κυβέρνηση, αλλά και με τόσους… ψύλλους στα αφτιά του εκλογικού σώματος για την ενοχή και την αποτυχία τους, δεν θα ήθελε κανείς να είναι ούτε… ψύλλος στον κόρφο τους.

πηγη: https://tvxs.gr