Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 21 Σεπ 2022
Πεθαίνω για σένα κι ας είσαι απάτη…
Κλίκ για μεγέθυνση


Έχουν πλάκα αυτοί οι “σοβαροί”, οι “αξιόπιστοι”, οι “έγκυροι”, οι “πρωτοκλασάτοι” δημοσιογράφοι των λεγόμενων συστημικών μέσων ενημέρωσης.

 

Μιλάμε για αυτούς που λιβανίζουν νυχθημερόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι’ αυτούς που καθυβρίζουν κάθε κοινωνική δυσαρέσκεια, κινητοποίηση, διαμαρτυρία, εκδήλωση αντίθεσης στο καθεστώς των παρακολουθήσεων, της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας απέναντι σε ό,τι πιο ζωντανό κι ελπιδοφόρο έχει να επιδείξει η κοινωνία: τους φοιτητές, τους νέους, τους απεργούς, τους κατοίκους που διεκδικούν ανθρώπινες γειτονιές, κ.ά.

Είναι άραγε μόνο υπηρέτες της “γραμμής” της ιδιοκτησίας του μέσου από το οποίο πληρώνονται; Είναι εντεταλμένα “πιστόλια” στην υπηρεσία του καθεστώτος της αρπαχτής;

Είναι άραγε ιδεολογικοί υπερασπιστές μιας κοινωνίας της ύπνωσης η οποία θα καλείται κάθε 4 χρόνια να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης αποκλειστικά και μόνο σε μια φούχτα νεοφιλελέδων “αρίστων”; Είναι μήπως ανεγκέφαλοι γραφιάδες με αγκυλώσεις που δε μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους; Που δε μπορούν να διακρίνουν ότι ο αγαπημένος τους πρωθυπουργός είναι μια πολιτική καρικατούρα που μας γυρίζει στη δεκαετία του ’60; Στη δεκαετία του χωροφύλακα και του ασφαλίτη; Στη δεκαετία του φόβου, του παρακράτους και της άλωσης των θεσμών;

Τόσο πολύ αγάπησαν τον Κυριάκο ή μήπως κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και αποδέχονται από το ολότελα κάλλιο την …Παναγιώταινα; Από τον κίνδυνο να επιστρέψει δριμύτερη η Αριστερά κάλλιο Κυριάκος και ξερό ψωμί!!!

Το δια ταύτα: Είμαστε σίγουροι ότι οι εν λόγω -πλην κραυγαλέων εξαιρέσεων- δεν είναι βλάκες. Συνειδητά και χωρίς αυταπάτες υπηρετούν την πολιτική απάτη που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης είτε γιατί προσδοκούν ανάσταση πολιτικά νεκρών, ή διότι βάζουν υποθήκη την πέννα τους ελπίζοντας στη νομή της εξουσίας και τα παραφερνάλια, είτε κυρίως φοβούμενοι τους επερχόμενους που βρίσκονται ante portas.

Γι’ αυτό ενοχλούνται τα μάλα από “κάποιον Παπακωνσταντίνου…” (Καθημερινή 20/9/22) που δίνει συναυλίες στο ΑΠΘ με χιλιάδες φοιτητόκοσμου εν μέσω δακρυγόνων ή παλιότερα από “κάποιον” τραγουδοποιό Μιθριδάτη που καταγγέλλει την “Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο κι ένα φλώρο ξαφνικά έχεις για τύραννο…” με εκατομμύρια ακροάσεις στο you tube.

Ή ακόμα από “κάποιον” ράπερ ΛΕΞ που ταρακούνησε τη Νέα Σμύρνη με στίχους όπως: “ Ρευματοκλοπές, υποτροπές, λογαριασμοί / Ανεργία, αφραγκία, μπάτσοι, Χρυσή Αυγή / Μεροκάματα του τρόμου, εξώσεις, πλειστηριασμοί”

Οι “εντιμότατοι” δημοσιολογούντες – φίλοι Κυριάκου έχουν προ πολλού διαλέξει τραγούδι:

“Πεθαίνω για σένα κι ας είσαι απάτη
δε πα να είσαι ψέμα εγώ σε λέω αγάπη…
Αν είσαι άνθος του κακού δεν ψάχνω αποδείξεις,
στην αυταπάτη ενός τρελού θα ζω μέχρι να λήξεις”.

πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου