Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 06 Ιούλ 2017
Τα αιματηρά πλεονάσματα   να διατεθούν για πυροσβεστικά
Κλίκ για μεγέθυνση

 του Μιχαήλ Στρατουδάκη*

Στρατουδάκης, Μιχαήλ Ι.

Η Ελληνική ύπαιθρος κατακαίεται! Οι δασικές εκτάσεις αίθονται! Η χλωρίδα αποτεφρώνεται! Ζωές όπτονται! Οικίες καταπίμπρηνται! Ζώα οικόσιτα και άγρια απανθρακίζονται ζώντα! Μέλισσες όπτονται! Γενική καταστροφή από τις πυρκαγιές κάθε χρόνον και η Πολιτεία ποτέ δε λαμβάνει αποφασιστικά προληπτικά μέτρα, για αποτροπήν του απεριγράπτου και ολεθρίου αυτού κακού! Συσκέψεις, εξαγγελίες, λόγια, υποσχέσεις για βοήθειαν μεταφλογικώς!! Επισκέψεις στις καιόμενες περιοχές, με εναέρια μέσα και συνοδεία δεκάδων τηλεοπτικών συνεργείων! Γιατί πηγαίνουν;; Πως θα βοηθήσουν στο καιόμενον τοπίον οι πολιτικοί ;

 

Οι πλείστες των δασικών πυρκαγιών θα έπρεπε να είχαν κατασβεσθεί εν τω γίγνεσθαι. Γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Απλούστατα διότι δεν έχομεν εναέρια μέσα! Και δεν έχομεν διότι ουδέποτε η Πολιτεία φρόντισε να αποκτήσει. Όταν εκδηλωθεί πυρκαγιά σε δάσος κι εφορμήσουν πέντε ή δέκα πυροσβεστικά αεροπλάνα αλληλοδιαδόχως η φωτιά θα νεκρώσει εν τη γενέσει της! Τώρα έχομεν ολιγώτερα των είκοσι, για ολόκληρη την Ελλάδα μερικά υπέργηρα σαραντάχρονα!!!και πολλάκις με ταυτόχρονες πυρκαγιές 30 ή 40 εν εξελίξει ή αναπτύξει!!Και στις πολλές πυρκαγιές θα κρίνει ο «άκαπνος» υπουργός, προς ποιαν πυρκαγιάν θα στραφούν τα πυροσβεστικά!! «Κυάμων επίδρασις».

 

Τονίσαμεν και σε πρόσφατον άρθρον ότι έπρεπε να είχαμεν αποκτήσει εκατόν (100) πυροσβεστικά αεροπλάνα, πριν τριάντα χρόνια. Τώρα αυτό φαντάζει σαν όνειρον γιατί είμαστε καταχρεωμένοι!

 

Όμως μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί αν τα αιματηρά και θανατηφόρα για τις ανέσεις του Λαού(;;;;) (όσες έμειναν), πλεονάσματα των 3,5% μονάδων, διατεθούν προς αγοράν πυροσβεστικών αεροπλάνων!! Δεν είναι προτιμώτερες οι τοκογλυφικές δόσεις στους δανειστές από την περίσωση ζωών ανθρώπων, οικοσίτων και δασικών ζώων. Δεν είναι προτιμώτερες οι δόσεις, από τον δασικόν πλούτον της Ελλάδος , από την αντιδιαβρωτικήν προστασίαν των βουνών, από τον περιορισμόν των πηγών οξυγόνου, από την προστασίαν του περιβάλλοντος.

 

Μας επέβαλαν υποχεωτικήν περίσσειαν χρημάτων, την στιγμήν κατά την οποίαν, δεν περισσεύει ούτε μισό Ευρώ για περιττές δαπάνες. Περιέκοψαν μισθούς, συντάξεις, πόρους υγείας, κοινωνικά επιδόματα, τα πάντα και έχουν την αξίωση οι δανειστές, να έχει η Ελλάδα υπερέσοδα!!! Από ποίες πηγές;; Όμως δέχτηκαν οι διαμεσολαβητές να προκύπτουν πλεονάσματα 3,5%, από αιματηρές στερήσεις. Αντί τα αιματοβαμμένα αυτά πλεονάσματα, να τα νέμονται οι δανειστές, να προβεί η Ελλάδα σε αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων. Είναι απόλυτη ανάγκη να σώσομεν τα λιγοστά εναπόμείναντα δάση μας. Σε μιαν εικοσαετίαν περίπου έξι (6) εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων άλλαξαν χαρακτήρα!!! Αν δεν μπορούμεν να αποτρέψομεν αυτήν την ολεθρίαν κατηφόραν, οι κίνδυνοι είναι μέγιστοι. Θα δυσκολευόμεθα και στην επάρκειαν οξυγόνου!! Άραγε εισάγεται αυτό;; Γιατί στις εισαγωγές των πάντων είμεθα παγκόσμιοι πρωταθλητές!!

 

 

* Στρατουδάκης, Μιχαήλ Ι.

Ο Μιχαήλ Στρατουδάκης, δημοσιογράφος και συγγραφέας ασχολήθηκε με θέματα Τοπικής Αυτοδιοκήσεως επί 40 χρόνια, με κριτικές έργων, με πολιτικές αρθρογραφίες και με εκδόσεις πολλών εφημερίδων. Γεννήθηκε το 1940. Έχει εκδόσει το βιβλίο "Η ελληνική οικονομία" όπου προτείνειτρόπους εξόδου από την κρίση προτού αυτή γιγαντωθεί, το "Λαογραδικόν Λεξικόν της Αμοργού" και ετοιμάζει και άλλα. Η μελέτη για τα φραγκόσυκα είναι πολύχρονη πείρα και προσφορά στο φυτό του μέλλοντος, ώ στε να το αγαπήσουν όλοι οι Έλληνες.

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου