Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 26 Ιούν 2017
Μυθώδεις  λωποδυσίες σε ευνομουμένην Πολιτείαν
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Η ασφάλεια των πολιτών ανήκει στο Κράτος και συντηρείται από αυτό. Για τα δεδομένα των ημερών, για τα συμβαίνοντα και εν μέρει αποκαλυπτόμενα, μάλλον πρόκειται για σχήμα λόγου! Την Ελλάδα μαστίζουν επί καθημερινής βάσεως οι δεκάδες κλοπές σε καταστήματα, εργοστάσια, σπίτια, οι βασανισμοί και οι φόνοι των ιδιοκτητών για ευτελή ποσά και χωρίς διάκριση αν πρόκειται για αιωνόβια, ή ΑμεΑ άτομα. Οι πάντες υπόκεινται στην βάσανον της ρομφαίας!! Και οι συλλήψεις των αδιστάκτων κακοποιών και βασανιστών του Ελληνικού Λαού, μηδαμινές. Πλείστοι δε είναι λαθρομετανάστες, διαβιούντες ανενόχλητοι εν τη χώρα, προβαίνοντες στις δυναστικές πράξεις τους μόνοι ή με εντοπίους συνεργάτες.

 

Οι καθημερινές άφατες βιαιοπραγίες , ληστείες μετά ή άνευ φόνου, είναι η «καρδιά» των δελτίων ειδήσεων. Οι πάντες είναι άκρως τρομοκρατημένοι, αλλά δεν βλέπουν καμμίαν προσπάθειαν εκ μέρους της Πολιτείας για αύξηση της αστυνομεύσεως, αλλά αντιθέτως μειώσεις των δυνάμεων ασφαλείας.

 

Οι αποκαλύψεις για την δράση διαρρηκτών με τους τόνους χρυσού από κλοπιμαία τιμαλφή δεν αποτελούν δείγμα επαρκούς αστυνομεύσεως.

 

Πλησιάζουν τον έναν τόννον όσα, προσφάτως ευρέθησαν σε ενεχυροδανειστήν, ο οποίος φαίνεται ότι συνεργαζόταν με τους λωποδύτες. Επίσης βρέθηκαν και 100.000 Ευρώ από τα μεγάλα ποσά που έχουν αρπάξει.

 

Το παρελθόν φθινόπωρον, αποκαλύφθηκε η ληστρική αυτή ομάδα που είχε αρπάξει τα πιο πάνω κλοπιμαία από δεκάδες πλούσιες οικογένειες, αλλά άγνωστον αν διελύθη ολοσχερώς. Μάλλον όχι, αφού ομόδοξοί τους διακινούν μάλλον ανενόχλητοι ποσότητες ναρκωτικών και διαταράσσουν την ησυχίαν των κατοίκων με ενοχλητικές διασκεδάσεις και πυροβολισμούς. Πως πυροβολούν και δεν συλλαμβάνονται αμέσως ειδικώς αυτοί;

 

Ο τεράστιος όγκος κλοπιμιαίων και δή τιμαλφών και χρυσών αντικειμένων, μας προκαλεί εύλογες απορίες, οι οποίες δεν είναι εύκολον να αιτιολογηθούν, αναφορικώς με την προστασίαν των πολιτών. Φαίνεται ότι δεν συνήντησαν ποτέ εμπόδιον. Και αυτό είναι ακόμα πιο επικριτικόν, δοθέντως ότι τα τεράστια σε όγκον κλοπιμαία δεν ληστεύθηκαν δια μιάς, αλλά σε δεκάδες εξορμήσεις! Αυτό υποδηλοί έλλειψη φόβου από τους διαρρήκτες προς τις διωκτικές αρχές. Αν φοβόταν την σύλληψη, θα άρπαζαν το ένα σπίτι , απ’ όπου πήραν μεγάλης αξίας αντικείμενα και θα έκαναν διακοπήν, πολλού χρόνου, ώστε να επιτεθούν εκ νέου πολύ αργότερα.

 

Ο όγκος των κλοπιμαίων, μας τρομάζει υπερβολικά. Τεράστια ποσά, μυθώδους αξίας αρπάχτηκαν από τους ιδιοκτήτες, μάλλον με επαρκή ευκολίαν. Αλλά και τα λίγα Ευρώ που κλέβουν βιαίως οι λωποδύτες από τις απροστάτευτες οικίες, είναι πράξη η οποία τρομοκρατεί σε μέγιστον βαθμόν πάντες τους πολίτες. Διαθέτουν μεγάλα ποσά για να προφυλάξουν το σπίτι τους, αλλά οι λωποδύτες βρίσκουν τρόπους για παραβιάσεις.

 

Γενικώς όλοι είμεθα υπό την ρομφαίαν των λαθρομεταναστών ή εντοπίων εγκληματικών στοιχείων, χωρίς να έχομεν την ανάλογη επαρκή προστασίαν από την Πολιτείαν. Πηγαίνομεν στην εργασίαν μας ή στο γειτονικόν κατάστημα για ψώνια και δεν γνωρίζομεν αν το σπίτι μας θα είναι άθικτον ή ληστεύθηκε! Δεν γνωρίζομεν επίσης αν θα μας επιτεθεί κάποιος και αν θα διαφύγομεν τον θάνατον.

 

Η βασανιστική και αγχώδης αυτή ζωή των Ελλήνων πόσον θα διαρκέσει; Προσανατολίζονται οι αρχές σε αύξηση της αστυνομεύσεως, ανακαλούντες τον περιορισμόν των Αστυνομικών Τμημάτων ή υπήκουν στις εντολές των δανειστών, οι οποίοι εκτός από τα χρήματα που ευσχήμως μας αρπάζουν, αδιαφορούν πλήρως και για την ζωήν μας; Θα μας προστεύσει αποτελεσματικώς η Πολιτεία ή θα μας αφήσει όπως σήμερα βορά στα γαμψώνυχα αρπακτικά;;

 

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου