Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 27 Μάι 2020
"Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν..." (Οδυσσέας Ελύτης ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ)
Κλίκ για μεγέθυνση
 

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 | 12:16 π.μ.

 
 
Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Από τη μια ο κ."Μπάμπης ο Σουγιάς" αποδίδει την πανδημία και την καπιταλιστική κρίση "στο θεό".
Από την άλλη ο σαλταρισμένος (εντελώς "σαλτάρε", γυαλίζει το μάτι του όταν ουρλιάζει στο γυαλί!) κ. Δήμος Βερύκιος αποδίδει τις περιπέτειες της υγείας του στους ... "αφορεσμούς" του χουντοφασίστα- χιτλερικού, πρώην διαχειριστή του κορβανά Καλαβρύτων.
(Κατακαημένε Δήμο μου, τι σου έμελλε και σένα/πού μπλεξες με το δαίμονα, μαύρα σου τα γραμμένα!).

 Για κάποια μαντάμ "Σαχλαμαρέλου", που δηλώνει λοιμωξιολόγος, απαύγασμα σύγχρονης "επιστημονικής" σκέψης, στο κουτάλι της μετάληψης των "πιστών προβάτων" (ολότελα ...προβάτων, κακώς ο σ. Μήτσος τους αποκαλεί "γίδια", καθότι τα γίδια είναι πανέξυπνα!) "δεν κολλάει ο κορωνοϊός", μηδέ η πανούκλα η ίδια, κι ας μπαινοβγαίνει αυτό το κουτάλι στα στόματα όλων.
Χαίρονται όλοι οι ιοί, όλοι οι βάκιλοι και τα βακτήρια, ακούγοντας τέτοιον επιστημονικό λόγο. Της εύχονται: Κυρά-Λένη, πάντα τέτοια! (Σκεφτείτε ότι από την "επιστήμονα" αυτή μπορεί τούτη τη στιγμή να εκπαιδεύονται μερικές εκατοντάδες αυριανοί επιστήμονες Υγείας! Κατακαημένο ελληνικό πανεπιστήμιο! "Τέτοια φώτα έχεις, τέτοιαν αρετή τούς δίνεις", για να παραφράσουμε ένα γνωστό ιστορικό ρηθέν…).

Ο εκλεκτός φίλος μας ο κ. Μητσοτάκης και ο αποκαλούμενος και λοχαγός του, ο κ. "Σκορδαλιάς" στέκουν σούζα με ...περισσή ευλάβεια μπροστά στους καλούς "ποιμένας" του κορβανά των Αθηνών και της Κρήτης, τους διαχρονικώς μειλιχίους τε και πράους απέναντι στη "δεξιά του υψίστου".

Αποδεικνύουν οι πολιτικοί μας ταγοί το άδικον του αφορεσμού τους, δηλώνοντας εμπράκτως πιστότεροι των πιστών.
Προσκυνούν και σταυροκοπούνται ενώπιον των "πεφωτισμένων ιεραρχών", αυτών που δεν ανακατεύονται με τους αφορεσμούς "ενός γελοίου δαιμονισμένου γερόντιου".
("Να, ξέρετε τώρα, αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ, κύριε πρωθυπουργέ, πρόκειται για τις ακρότητες ενός αγύρτου και θεομπαίχτου, ενός αθύρματος του σατανά, που ασφαλώς του χρειάζεται ξύρισμα. Μην τον λαμβάνετε, όμως, υπόψη! Μην σκάζετε την ψυχήν Υμών!"...).
 Που θέλει μεν ξύρισμα, αλλά που παραδόξως που όλοι τους μαζί, πεφωτισμένοι και τωρινοί ... αφορεσμένοι, για δεκαετίες ολόκληρες τον καμαρώνουν, τον στηρίζουν, τον προβάλλουν και φυσικά δεν διανοήθηκαν ποτέ να πιάσουν τη σαπουνάδα και το ξουράφι!...

Τι συμπέρασμα να βγάλουμε τώρα εμείς απ' όλα αυτά, συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι;
Μα τι άλλο παρά τούτο: ότι σύμπασα η κυρίαρχη εκμεταλλεύτρια τάξη (κεφαλαιοκράτες, πολιτικάντηδες, δημοσιοκάφροι του αφρού, οργανικοί διανοούμενοι και κατάμαυρο παπαδαριό κάθε μάρκας) έχει ΟΛΟΤΕΛΑ σαπίσει! 

Έχει σαπίσει ιδεολογικά, πολιτικά, ψυχολογικά και ηθικά, ως εκεί που δεν παίρνει άλλο!

ΒΛΑΚΕΙΑ και ΣΚΟΤΟΣ, ΣΑΠΙΛΑ και ΜΠΟΧΑ, ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ και ΜΑΥΡΙΛΑ, ΑΓΥΡΤΕΙΑ και ΨΕΥΤΙΑ, ΑΠΑΤΗ, και πάνω απ' όλα ΑΜΕΤΡΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ κι ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΧΟΡΤΑΓΙΑ.

Αυτό είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ και τίποτε άλλο! Είναι όλοι τους για τα μπάζα, για το σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.
Μια ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, μια καινούργια ΒΡΟΝΤΗ κι ένα ολοκαίνουργο καυτό ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ του ΛΑΟΥ που παύει να 'ναι πρόβατο θύμα, αυτή είναι η απάντηση που τους πρέπει. 

Μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ τόσο ριζική όσο καμιά άλλη μέχρι τώρα στην Ιστορία, επιβάλλεται ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥΣ και ΑΓΥΡΤΕΣ, πρωτίστως για λόγους δημόσιας υγείας και επιβίωσης του ανθρώπινου είδους!
Και να πέσει πολύ-πολύ χώμα και άφθονος ασβέστης πάνω στη χωματερή όπου θα ταφεί το πτώμα αυτής της σαπισμένης αστικοτσιφλικάδικης τάξης του ύστερου ελληνικού καπιταλισμού, για να μην μολύνει πια το κουφάρι της τη ζωή των λεύτερων ζωντανών ανθρώπων. 
Αυτών που τους ανήκει δικαιωματικά η ζωή, το όνειρο, η γης κι ο κόσμος ολάκερος. Άμποτε και το ταχύτερο δυνατόν!


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 


πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου