Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 16 Μάρ 2020
Μάσκες και μασκαράδες
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 | 1:27 π.μ.

Γράφει ο mitsos175


 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους, χωρίς να συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψη του styga.gr.
Η Ταϊβάν περιόρισε με τη σειρά της τον ιό. Οι μάσκες από τα εργοστάσια που κατασκεύασε κοστίζουν 0,15 ευρώ.

Τώρα θα κάνουμε μερικούς ενδιαφέροντες υπολογισμούς.
Βασιλόπιτα Βορίδη 12.000 ευρώ / 0,15 ευρώ = 80.000 μάσκες!
Καρέκλα Πατούλη 19.450 € / 0,15 = 129,666 μάσκες!
Δώρο σε Θεολογική Σχολή Βοστώνης 2.000.000 ή 2000000/0,15= 13.333.333 μάσκες!

Περιορίζοντας μόλις 3 σπατάλες - σκάνδαλο (από τις μυριάδες που έχουν κάνει τα βαφτιστήρια) θα μπορούσαμε να είχαμε 13.333.333 + 129.666 + 80.000 = 13.539.999 13.540.000 μάσκες.
Έφταναν δηλαδή για όλο τον πληθυσμό. Από 0,15 ευρώ (0,40 στα φαρμακεία) έφτασαν να κοστίζουν έως και 4 ευρώ η μία! Μαύρη Αγορά; Ακόμη χειρότερη: Γαλάζια.

Για να μην υπάρχει αμφιβολία, αν θα μπορούσαμε να έχουμε εξοπλισμό γα όλους.
8 δισεκατομμύρια έδωσε ο Μητσοτάκης στις Τράπεζες. Αν τα έδινε για την Υγεία θα είχαμε τώρα τα προβλήματα που έχουμε;
Ο προϋπολογισμός για την Υγεία συνολικά φέτος είναι λίγο παραπάνω από 3 δις. Αν δίνονταν 11 θα είχαμε πολλαπλάσιες κλίνες έτοιμες να υποδεχτούν τους αρρώστους συνανθρώπους μας.

Είμαστε ήδη μέσα ένα δις πριν τον ιό και την επίπτωση στην οικονομία. Πόσα θα κάναμε με 12 δις αντί για 3; Τετραπλάσιο προσωπικό; 
Μας λέει η ΝΔ να μείνουμε μέσα ως ένδειξη σεβασμού σε αυτούς που κάνουν εφημερία. Τους σεβόμαστε και τους ευχαριστούμε.
Τους ευχαριστούμε επίσης που δεν είναι μαυραγορίτες εκβιαστές. Θα μπορούσαν να διεκδικήσουν βάση του νόμου της αγοράς και της ζήτησης αυξήσεις πάνω από 2000%, όπως αυξήθηκαν οι μάσκες!
Αντί αυτού μόλις περάσει η επιδημία πολλοί εξ αυτών θα απολυθούν! 
Ποιος σέβεται και ποιος κοροϊδεύει κύριε Μητσοτάκη;

Η κυβέρνηση μας δουλεύει ψιλό γαζί. Χτες 15/3 είπε να σταματήσει επιτέλους τα δρομολόγια αεροπλάνων και πλοίων από την Ιταλία! Χτες! Πότε έγινε η καραντίνα; Πότε εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα; Πότε η Ιταλία είχε σοβαρό πρόβλημα; Μήπως αυτό θα έπρεπε να το κάνει ένα μήνα πριν; Όταν ασχολούνταν με τον Έβρο;

Κι αυτό το έκανε επειδή φοβάται το πολιτικό κόστος. Γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα το χρεωθεί παρά τις προσπάθειες επικοινωνιακής διαχείρισης.
Ο ιός πέρασε χάρη στα λάθη, τα εγκλήματα, όσων αδιαφόρησαν, δεν έλαβαν μέτρα πρόληψης και τα έκαναν κυριολεκτικά ομελέτα.

Σήμερα κάμποσοι πιστοί κοινώνησαν μπροστά στις τηλεοράσεις. Η ΝΔ που μας βρίζει, αν βγούμε μια βόλτα στον ήλιο, θεωρεί πως πρέπει πολλά άτομα να γλύφουν ένα κουτάλι.

Δεν θα πω “κλείστε τις εκκλησίες” όπως ζητάνε πολλοί. Θα δω, αν πράγματι πιάσει η προσευχή που έκαναν οι ιερείς. Είναι κρίμα που δεν έχουν τεστ να κάνουν ένα έλεγχο στο ναό πριν και μετά. Βασικά έχουν, αλλά μόνο για όσους έχουν (χρήμα).
Εύχομαι να είναι όλοι οι άνθρωποι υγιείς. Και βέβαια περαστικά σε όσους νοσούν.

Θαυμάζω το θάρρος των ανθρώπων που μετάλαβαν. Ελπίζω να είναι τυχεροί. Να τους φυλάξει ο Θεός. Οι συμπολίτες μας, που πήγαν στους Αγίους Τόπους πάντως, ήταν άτυχοι. Δεν νομίζω πως ήταν λιγότερο πιστοί από αυτούς που κοινώνησαν σήμερα.

Μπορούμε να μιλάμε για ατομική ευθύνη όταν μια ζωή οι πολιτικοί και το ιερατείο προπαγανδίζουν συγκεκριμένα πράγματα; Καταλαβαίνουμε όλοι πως γίνονται οι Ταλιμπάν.
Δεν γεννιέται κανείς χωρίς εγκέφαλο. Θέλουν χρόνια να μας μετατρέψουν σε ποίμνιο. Αρχίσουν από τη μικρή ηλικία και συνεχίζουν όσο ζούμε.

Πολιτικοί, δήθεν επιστήμονες, δημοσιογράφοι και φυσικά παπάδες τους προέτρεψαν να μεταλάβουν στη Θεσσαλονίκη. Είναι ειρωνεία η δέηση για το σταμάτημα της επιδημίας. Και δεν είναι θέμα Παράδοσης, αλλά εξουσίας.

Θα μπορούσε να βρεθεί λύση, που να απομακρύνει τον κίνδυνο μετάδοσης. Ειδικά σήμερα με τόσα μέσα επικοινωνίας κλπ. Αλλά κάποιοι θέλουν να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό. Κι αν χαθούν και μερικά πρόβατα, θα κερδίσουν μερικούς μάρτυρες.
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου