Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 28 Ιαν 2012
Ώρα αλήθειας, ώρα ευθύνης, ώρα απόφασης
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Είναι λίγες οι φορές στη ζωή, ενός ατόμου ή συνόλου, όπου συναντάει ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που χρήζει μιας κορυφαίας επιλογής. Επιλογής που έχει να κάνει με το μέλλον, ελάχιστα ή μηδενικά με το ατομικό, μέγιστα όμως με το συλλογικό.

Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει ούτε λαϊκισμούς, ούτε εγωισμούς, ούτε κορώνες αλλά ξεκάθαρες αλήθειες, διάφανες προτάσεις από όλους όσοι συμμετέχουν στο δημόσιο βίο, δηλαδή από όλους μας πολιτευόμενους και πολίτες. Γνώμονας μας δεν μπορεί να είναι η καρέκλα, η θεσούλα μας, το μεγάλο ή μικρό «εγώ» μας, αλλά ο τόπος μας και κυρίως προστασία των αδυνάτων και το μέλλον όσων έρχονται μετά από εμάς.

Για να αποφασίσουμε για το αύριο πρέπει καταρχήν να ξέρουμε που βρισκόμαστε σήμερα, καθώς επίσης και ότι οι όποιες αποφάσεις μας θα επηρεάσουν γενιές και δεκαετίες. Η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες από δηλώσεις «κορυφαίων» πολιτικών παραγόντων ότι δεν διάβασαν, δεν ήξεραν, δεν άκουσαν τι ψήφιζαν όταν μας εγκλώβιζαν στα νύχια του Δ.Ν.Τ. και των ευρωπαίων δανειστών μας αποδεικνύει το μέγεθος του εγκλήματος και της ανευθυνότητας όλων όσοι συναποφάσισαν για το σημερινό χάλι.

Μακάρι να υπήρχε ένα μαγικό ραβδί και να γυρίζαμε τον χρόνο πίσω διορθώνοντας τα λάθη. Δυστυχώς αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει και το σήμερα και το αύριο ανήκει αποκλειστικά στα χέρια μας. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις που θα μας βγάλουν από τα αδιέξοδα. Δεν μπορούμε όμως και να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά περιμένοντας το μοιραίο. Όπως δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε ούτε ποιοι μας οδήγησαν, ούτε γιατί μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια, καθώς και ότι έχουν κορυφαίες ευθύνες πολιτικές και όχι μόνο.

Η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Και για να συνεχιστεί χρειάζεται ελπίδα, αισιοδοξία, όραμα, κυρίως όμως πρόγραμμα και συνέπια στην εφαρμογή του. Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς επιβεβαιώθηκε σε όλες τις προβλέψεις και για το μνημόνιο και για τις συνέπειές του και για το λάθος μίγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε, κάτι που σήμερα αναγνωρίζουν οι πιο δριμείς επικριτές των προτάσεων και των επιλογών μας. Θα μείνουμε όμως σ΄ αυτό; Ασφαλώς και όχι. Ζητούμε, αφού τελειώσει η κρίσιμη διαπραγμάτευση για το κούρεμα του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση να κριθούμε από τον ελληνικό λαό το συντομότερο δυνατό ζητώντας να μας δοθεί η δυνατότητα διακυβέρνησης του τόπου. Η δυνατότητα να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία δημιουργώντας μια σύγχρονη χώρα για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι όχι μόνο για το παρελθόν της αλλά για το παρόν και το μέλλον της.

Ο χρόνος που ακολουθεί είναι πολύ κρίσιμος και πριν και μετά τις εκλογές. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αποκαταστήσουμε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την εθνική αξιοπρέπεια και την εθνική υπερηφάνεια που καταπατήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια βάναυσα και απροκάλυπτα. Οι αποφάσεις για το αύριο είναι στα χέρια μας. Ούτε πίσω μπορούμε να κάνουμε, ούτε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Η αλήθεια και η πίστη στις δυνάμεις μας μπορεί να μας βγάλει από το εθνικό τέλμα.

Μιχ. Μπεκίρης

 

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου